Latest Posts

Opmeer apără coroana F1 Esports în timp ce Rasmussen câștigă de pe locul 10

Vizualizări: 34233

Jarno Opmeer a câştigat Campionatul de F1 Esports Pro Series din 2021, prezentat de Aramco joi. La fel ca și în 2020, Frede Rasmussen de la Red Bull a fost pe urmele sale, iar în cele din urmă perechea a fost împărțită de doar opt puncte.

Rasmussen a rămas în urmă cu 21 de puncte până în cursa finală, dar o victorie sublimă de pe locul 10 – cu siguranță cea mai bună din serie de până acum – a redus diferența la o singură cifră. Lucas Blakeley, care a renunțat miercuri seară din competiția pentru titlul de piloți, a ocupat locul doi pe podium, Sebastian Job de la AlphaTauri completând top 3.

Primele două curse ale finalei i-au dus pe piloți la Imola și Mexico City pentru două curse sălbatice, culminând cu Mercedes AMG Petronas F1 Esports Team câștigând campionatul echipelor pentru prima dată din 2018.

David Tonizza de la FDA a obținut victoria în prima cursă de la Imola, după ce liderul de lungă durată, Josh Idowu, a făcut accident în ultimul tur. Între timp, în Mexic, Opmeer s-a luptat cu Bari Boroumand și Rasmussen timp de câteva tururi înainte de a ieși victorios pentru a patra oară în acest sezon.

Istoria s-a repetat în calificări, cu Nicolas Longuet de la Alpine prinzând pole position-ul în jurul legendarului Autodrom Jose Carlos Pace. Pornind de pe anvelope moi, Longuet a făcut o evadare puternică și a construit un avantaj solid de la început.

Contestatorii din campionat Opmeer și Rasmussen au luat locul 4 și, respectiv, 10, danezul urcând pe locul nouă până la sfârșitul primului tur. Opmeer a fost în curând coborât în P5, în timp ce Alvaro Carreton, cu pornire rapidă, a trecut pe lângă, fiind singurul alt pilot care a pornit pe softuri.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Nefiind unul care să renunțe la o provocare, Carreton a realizat apoi o superbă depășire dublă asupra lui Blakeley și Kiefer în primul viraj, plasându-se pe locul doi. Curând a ajuns în frunte în turul 8, când Longuet, Kiefer, Blakeley și copolitanul au intrat la boxe – punând cauciucuri moi, care trebuiau să reziste până în turul 25. Cu toții s-au trezit curând ascunși în spatele lui Simon Weigang, incapabili să facă o mișcare până în turul 14.

După ce a trecut de Weigang, Kiefer l-a depășit curând pe Blakeley pentru conducere și s-a apucat să joace jocul de echipă, să câștige timp pentru coechipierul Rasmussen. După începutul său la mijlocul terenului, doar o strategie de vis ar funcționa pentru el. Aproape întregul teren s-a încurcat înainte ca în sfârșit să intre în turul 15 pentru a-și scoate anvelopele medii torturate. Cu un nou set de softuri pentru ultimele 10 ture, ritmul lui Rasmussen a fost absolut electrizant.

A ieșit pe locul 13, dar a început rapid să-i depășească pe toți din cale: Cedric Thome, Brendon Leigh, Weigang, Fabrizio Donoso și Joni Tormala au fost cu toții depăşiţi în două tururi. Boroumand a făcut accident ridicându-l pe Rasmussen pe locul 7, iar anvelopele medii învechite ale lui Carreton nu au făcut faţă celor moi – Frede a ajuns pe locul 6 cu șapte tururi rămase.

Rasmussen i-a depășit pe Job și Longuet în următoarele două tururi pentru a se plasa la o distanță mică de Blakeley și l-a depăşit în ultimul tur, smulgând victoria finală a sezonului.

Totuși, nu a fost suficient pentru Rasmussen, iar Opmeer a terminat pe locul patru pentru a câștiga coroana piloților. În spatele lui Rasmussen se afla Blakeley, Job luând primul său podium din serie în fața lui Opmeer și Idowu. Matthijs van Erven a terminat pe locul șase, pentru a câștiga primele puncte ale sezonului pentru Uralkali Haas F1 Esports Team în cursa finală. Longuet a ajuns acasă pe locul 7 după o penalizare, Carreton, Cedric Thome și Thijmen Schutte luând ultimele puncte ale sezonului.

Mai multe ştiri despre F1 Esports Pro Series găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss