Latest Posts

OPINIE: Alpine was „one of the best” in F1 development race this year

Vizualizări: 18150

OPINIE: Otmar Szafnauer consideră că echipa Alpine F1 a fost „una dintre cele mai bune” echipe din cursa de dezvoltare a Formulei 1 în acest an, revenind după un pre-sezon dificil pentru a termina anul pe locul patru.

Alpine F1 s-a clasat pe locul 4 în campionatul constructorilor la ultima cursă din Abu Dhabi, încheind anul cu 14 puncte în fața celor de la McLaren F1 și terminând în fruntea clasamentului la mijlocul clasamentului, după Red Bull Racing, Scuderia Ferrari și Mercedes AMG F1. În timp ce McLaren F1 a optat pentru pachete de dezvoltare mai puțin frecvente, dar mai mari, pe parcursul sezonului, Alpine F1 a avut o abordare mai regulată pentru a aduce noi îmbunătățiri ale mașinii pe care să le folosească Esteban Ocon și Fernando Alonso.

Opinie, Alpine

Acest lucru a permis echipei să mențină o traiectorie de dezvoltare susținută pe parcursul sezonului, pe care directorul echipei, Szafnauer, a considerat-o una dintre cele mai bune de pe grilă. „Va trebui să ne uităm – nu știu, nu m-am uitat, dar trebuie să ne uităm la panta de upgrade, la panta de îmbunătățire, pentru a vedea cum ne-am descurcat cu unii dintre ceilalți”, a declarat Otmar Szafnauer.

„Dar cred că suntem unul dintre cei mai buni, de unde am început și până unde am terminat. Poate că și Mercedes AMG F1 este acolo sus”. Parcursul până pe locul patru pentru Alpine F1 a marcat o mare schimbare față de situația în care se afla echipa la primul test de pre-sezon de la Barcelona, care a lăsat echipa „în paragină”, potrivit directorului general al Alpine F1, Laurent Rossi.

La testul de deschidere sezonului, Alpine F1 a avut un început discret al vieții sub noile reglementări, deoarece nu a reușit să aibă un impact prea mare în apropierea capetelor de afișare a timpilor, dar Otmar Szafnauer a explicat că a fost precaută să își forțeze mașina prea devreme, având în vedere problemele de fiabilitate cu care se confruntă mulți dintre ei. „Primul test a avut problemele sale din câteva motive, în principal pentru că am vrut să forțăm limitele de performanță”, a declarat Otmar Szafnauer.

Opinie, Alpine

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dar asta înseamnă câteva lucruri: unu, asumarea de riscuri în ceea ce privește motoarele, pe partea de performanță, fără a fi conservator pe partea de fiabilitate, și am văzut asta, dar putem rezolva problema fiabilității. Și doi, cu șasiul, pentru a împinge performanța, înseamnă doar că trebuie să iterați mai mult timp înainte de a lansa piese pentru mașina reală. Iar asta înseamnă că ești sub presiune pentru a le produce la timp”.

„Dacă ceva nu merge bine în producție, atunci este destul de critic, iar noi am făcut ambele lucruri anul trecut. Așa că asta a însemnat că la început am avut ceva probleme. Dar apoi am reușit să avem suficiente piese pentru mașină, am început să înțelegem mașina și apoi au venit actualizările”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss