GP24 Media

LATEST POSTS

Ogier se alătură echipei Richard Mille Racing pentru a debuta în WEC în LMP2

Ogier
Vizualizări: 26610

Legenda Campionatului Mondial de Raliuri Sebastien Ogier va participa în Campionatul Mondial de Anduranță în acest sezon, conducând un prototip LMP2 pentru Richard Mille Racing.

De opt ori campion WRC, Sebastian Ogier a încheiat o înțelegere pentru a pilota Richard Mille Racing Oreca-Gibson, numărul 1, alături de fostul pilot WRT LMP2 – și campion în exercițiu – Charles Milesi și starul în ascensiune în vârstă de 20 de ani, Lilou Wadoux, prima femeie câștigătoare de cursă în Alpine Elf Europa Cup. Ogier și-a dezvăluit ambițiile de a concura în WEC anul trecut, cu o înclinare la 24 de ore de Le Mans printre obiectivele sale, după ce a confirmat planurile de a-și reduce angajamentele WRC la un sezon parțial cu Toyota, pentru a-i permite pilotului de 38 de ani să exploreze oportunitățile de curse pe circuit.
 
Francezul a testat deja de două ori mașina Toyota GR010 HYBRID Hypercar, participând anul trecut la testul WEC pentru începători din Bahrain, în noiembrie anul trecut, urmat de o ieșire pe circuitul spaniol Aragon săptămâna trecută, după ce a terminat pe locul al doilea în Raliul de la Monte Carlo. Înainte de deschiderea sezonului WRC de la începutul acestei luni, Ogier a sugerat că se apropie de confirmarea planurilor sale de curse pe circuit pentru 2022, care ar putea include o ieșire la Le Mans.
 
Acum, Ogier urmează să concureze în întregul sezon WEC în șase runde, începând cu 1000 de mile de Sebring pe 18 martie și incluzând 24 de ore de Le Mans în perioada 8-12 iunie. „Știu că este o mare provocare, dar am căutat un program care să mă motiveze mai mult decât opțiunea ușoară”, a spus Ogier. „Până acum, m-am concentrat pe cariera mea de raliuri, dar de multă vreme mă gândeam că anduranța ar putea fi o provocare bună. „Toți piloții tind să fie puțin autocentrați, dar vine un moment în care dorești să împărtășești mai mult, când ai norocul să fi avut o carieră de succes.
 
Sebastian Ogier
„LMP2 este o categorie fantastică și cea mai bună modalitate pentru mine de a ajunge la cel mai înalt nivel de curse de anduranță și de a mă îmbunătăți în această disciplină. „Sunt un novice cu siguranță, dar vreau să mă distrez în timp ce evaluez ce este posibil și văd cât de aproape mă pot apropia de cel mai bun. „Toată lumea este încântată de asta. Charles, Lilou și cu mine venim din trei lumi diferite și va fi interesant să combinăm experiențele noastre diferite cu Richard Mille, care mi-a fost alături de câțiva ani.
 
„Această aventură este ademenitoare, dar sunt conștient că am multe de învățat și multă experiență de câștigat. Întotdeauna am avut o bună capacitate de adaptare în raliuri, așa că sper că acest lucru va fi adevărat și pe pistele de curse.” Echipa Toyota WRC și-a declarat sprijinul pentru planurile de curse pe circuit ale lui Ogier, deși programul său pentru restul sezonului WRC nu a fost încă confirmat.
 
Este de așteptat ca Ogier să concureze în până la cinci raliuri, conducând al treilea GR Yaris, iar Esapekka Lappi este așteptat să piloteze intrarea pentru cea mai mare parte a campaniei, începând cu Raliul Suediei în februarie. Ogier a sugerat deja că Raliul Portugaliei din mai ar putea fi data viitoare când va urca la bordul GR Yaris în WRC din acest an.
 
„[Rallyul] Portugalia este întotdeauna în mintea mea și știți că am o relație specială cu Portugalia”, a spus el în briefingul de presă înainte de Monte Carlo. „Pot spune că se află pe lista potențială pentru acest sezon”.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Anduranță găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES