Latest Posts

Oficial: Oliver Bearman devine pilot titular Haas în Formula 1 2025

Vizualizări: 4605

Tânărul Oliver Bearman de la Ferrari va deveni pilot titular la Haas în sezonul 2025 al Formulei 1 și îi va succeda lui Nico Hulkenberg, care se mută la Sauber

Următorul cockpit pentru sezonul 2025 al Formulei 1 a fost alocat: Tânărul Oliver Bearman de la Ferrari a semnat un contract cu Haas ca pilot titular și îi va succeda anul viitor lui Nico Hulkenberg, care trece de la Haas la Sauber (din 2026: Audi). Durata contractului este declarată ca fiind de “mai mulți ani”, dar nu este specificată în continuare.

Bearman, Oliver

Dar totuși, Bearman este aproape fără cuvinte. Îi este “greu să exprime în cuvinte ce înseamnă asta pentru mine”, a declarat pilotul britanic. El spune astfel: “Mă face incredibil de mândru să pot spune cu voce tare că în curând voi fi pilot de Formula 1 pentru Haas”.

Este “cu adevărat incredibil să fii unul dintre puținii care își pot realiza visul din copilărie”, spune Bearman. “Așadar, aș dori să le mulțumesc lui Gene Haas, lui Ayao Komatsu și tuturor celor implicați la Haas pentru că au crezut în mine și și-au pus încrederea în mine.”

De ce a optat Haas pentru Bearman

Și de ce a optat Haas pentru Bearman? Directorul echipei, Ayao Komatsu, explică: “Este interesant pentru noi să oferim unui tânăr pilot talentat ca Oliver primul său sezon în Formula 1. El a devenit un pilot incredibil de matur la Academia Ferrari. Toată lumea a putut vedea asta atunci când a intervenit în scurt timp în Arabia Saudită.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La al doilea weekend de curse din sezonul 2024 al Formulei 1 de la Jeddah, Carlos Sainz, pilotul obișnuit al Ferrari, a fost nevoit să se retragă în scurt timp din cauza unei apendicectomii. Bearman a intervenit ca pilot înlocuitor oficial începând cu a treia sesiune de antrenamente libere și a avut o prestație bună: locul zece în antrenamente, locul unsprezece în calificări și locul șapte în cursă, la doar 24 de secunde și patru poziții în spatele coechipierului Charles Leclerc.

“A demonstrat că este mai mult decât pregătit”, spune Komatsu. “Dar am văzut asta și noi, pentru că îl avem la volan în sesiunile de antrenamente de vineri de două sezoane încoace.”

Bearman

Ce intenționează Haas să facă cu Bearman

Acest lucru este din nou în program weekendul viitor: Bearman va fi în Haas VF-24 la cursa sa de acasă de la Silverstone pentru sesiunea de antrenamente de deschidere, iar mai târziu în sezon în Ungaria, Mexic și Abu Dhabi. De asemenea, ar fi logic ca el să ia parte la testele pentru tinerii piloți după sfârșitul sezonului.

Haas are încă planuri mari pentru Bearman: “Vrem să îl dezvoltăm ca pilot și să beneficiem de talentul său, atât pe pistă, cât și în afara ei”, spune Komatsu. “Oliver este un tip grozav și deja un plus foarte binevenit pentru echipa noastră, ori de câte ori ni se alătură. Faptul că acum putem lucra împreună pe termen lung este pozitiv pentru toți cei implicați.”

Ce înseamnă promovarea lui Bearman pentru piața piloților

În primul rând, totuși, promovarea lui Bearman în Formula 1 este un semn rău pentru toți piloții care sunt încă fără un cockpit pentru 2025, și sunt încă destul de mulți dintre ei.

Cel puțin unii dintre piloții care nu au semnat în prezent au șanse să ocupe al doilea loc la Haas, inclusiv actualul pilot Haas Kevin Magnussen și fostul pilot Alpine Esteban Ocon, care este, de asemenea, considerat un candidat la Williams. Pilotul Sauber Valtteri Bottas ar putea fi, de asemenea, o opțiune pentru Haas. Pentru moment, însă, al doilea cockpit pentru 2025 rămâne vacant.

Bearman

Drumul lui Bearman spre Formula 1

Odată cu victoria sa generală în Formula 4 italiană în sezonul 2021, Bearman, în vârstă de 19 ani, a atras pentru prima dată atenția internațională și a fost imediat acceptat în programul de juniori al Ferrari. Promovarea sa în Formula 3 a urmat în 2022, unde a terminat pe locul trei în clasamentul general. În 2023, Bearman a făcut imediat pasul următor în Formula 2 și a terminat pe locul șase, cu patru victorii.

În sezonul 2024 al Formulei 2, Bearman ocupă în prezent locul 14 în clasamentul general, după o victorie la ultimul weekend de curse din Austria. Stagiul său în Formula 1 pentru Ferrari în Arabia Saudită l-a încetinit deja la începutul anului: din cauza numirii sale ca înlocuitor al lui Sainz în Formula 1, el nu a putut să își dispute pole position-ul din Formula 2 și a pierdut teren în campionat ca urmare a absenței sale.

Bearman

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss