Latest Posts

Octavian Ciovică reușește să câștige Trofeul Audi Brașov în ultima etapă din CNVC

Vizualizări: 30511

În acest weekend s-a desfășurat ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă pe Drumul Poienii din Brașov. Octavian Ciovică a reușit încă o victorie la un ecart important, primind cu această ocazie și trofeul de Campion Național.

Cu un timp de 4.21.051, eroul local Ciovică a fost cu 6.274s mai rapid decât ocupantul locului 2, Lucian Răduț, și cu 9.699s decât Călin Făgădar, aflat pe ultima treaptă a podiumului.

Încă din ziua de vineri, mașinile și prototipurile au fost parcate pe culoarul dintre Cinema Astra și Colegiul Național Aprily Lajos. Un număr record de 99 de participanți se aflau pe lista inițială de start. Spectatorii au putut fotografia mașinile pe tot parcursul weekend-ului, accesul în parc service fiind nerestricționat. S-au dat autografe, s-au făcut poze cu piloții, o adevărată plăcere pentru publicul brașovean.

Ciovica

Sâmbătă dimineață la ora locală 9 au început să se audă motoarele. Temperaturile scăzute le-au creat problemele piloților, unii dintre ei având probleme cu pornirea de pe loc. Primul incident serios s-a produs în postul 17. Frânele lui Florin Durche s-au aprins în recunoașterea nr 2. Acest fapt a dus la abandonul unui pilot foarte iubit de fani și la o întârziere importantă a programului de start. Astfel manșa secundă de antrenamente cronometrate a fost mutată pentru ziua de sâmbătă în locul recunoașterii nr 4.

Din păcate, în aceeași primă zi, a fost semnalat și abandonul lui Emil Ghinea cu un prototip Norma M20F după o problemă la cutia de viteză. Ziua de sâmbătă se încheia cu același Tavi Ciovică pe prima poziție, urmat de Alexandru Pițigoi și Mihai Leu.

Duminică, ziua marilor rezultate, găzduia și această etapă. Ostilitățile au început la ora 8.30 cu recunoașterea nr 3. O conductă spartă a îngreunat trecerea prin virajele 1 și 2, însă nu au fost semnalate incidente. După cel de-al doilea antrenament trasam concluzia, Ciovică putea fi învins doar cu o eroare proprie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La ora 13.30 începea prima manșă de concurs. Traseul era plin de spectatori, mai ales în “tribuna” din postul 6. În uralele publicului, piloții pornesc în fuga nebună spre Belvedere. În jurul orei 18.00 se afișau rezultatele finale. Piloții coboară pentru ultima oară traseul brașovean și salută publicul de pe margine.

Ciovica

A urmat o festivitate glorioasă de decernare a premiilor la care a fost prezent și viceprimarul orașului, domnul Sebastian Rusu.

La categoria I s-a impus Lucian Răduț, urmat pe podium de Călin Făgădar și Alexandru Pițigoi, care devine campion național după o luptă purtată până în ultimul metru cu Costel Cășuneanu.

La categoria II, trofeul i-a revenit lui Octavian Ciovică. El a fost secondat de Aurelean Andronache cu modelul Speed Car GT1000R. Pe locul 3 s-a clasat Răzvan Dragomir cu al său Silver Car S2.

Ciovica

CiovicaCiovica

Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: GP24 Media / Ionut Popa
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Popa

Latest Posts

Don't Miss