Latest Posts

Ocon admite că a fost un „pariu riscant” să nu se oprească la boxe în Turcia

Vizualizări: 10578

Esteban Ocon a reușit să finalizeze Marele Premiu al Turciei fără să se oprească la boxe și a luat ultimul punct terminând pe locul 10 – dar nici el, nici directorul executiv al Alpine, Marcin Budkowski, nu au fost convinși că este posibil să ajungă la final cu un singur set de anvelope.

Esteban Ocon a început cursa pe poziție al 12-lea, dar a urcat două poziții, rămânând pe compusul său de start, anvelopele intermediare, pe tot parcursul cursei – singurul pilot pe teren care nu a intrat la boxe. Francezul a explicat cât de dificil a fost să reușești să termini cursa fără să te oprești pentru cauciuc proaspăt și a dezvăluit cât de aproape era de a suferi o problemă cu anvelopele.

„Da, a fost destul de dificil, dar i-am dat o pauză bună echipei – au avut destule opriri la boxe pe tot parcursul anului – așa că să încercăm fără!” a glumit el. „Nu, mai serios, cred că a fost dificil până la urmă. Cred că încă câteva viraje şi aș fi pierdut controlul”.

„Este bine să ai această recompensă la final; Sunt destul de încântat să obțin acest punct pentru toată lumea. Da, cred că încă un tur am fi avut o pană. A fost un pariu riscant, dar l-am făcut să funcționeze astăzi”, a spus Esteban Ocon.

Budkowski a reamintit sentimentul lui Esteban Ocon și a recunoscut că acele anvelope intermediare erau împinse la limită, întrucât el a explicat exact de ce Alpine F1 a decis să-l lase pe Ocon. „Până la câteva tururi de la final nu am știut dacă va reuși”, a spus el. „Realitatea este la un moment dat că era clar că oprirea lui spre mijlocul cursei nu va fi neapărat mai rapidă, întrucât oricum ar trebui să trecem printr-o fază de granulare pe noile intermediare”.

„Și apoi am decis să-l lăsăm în afara pe baza a ceea ce făceau ceilalți, dar și pe baza feedback-ului său, a fost destul de mulțumit de anvelopele sale din acea etapă. Așteptam să se usuce, sau să intre o mașină de siguranță pe pistă pentru a se potrivi cu anvelopele uscate, neștiind dacă vom ajunge până la capăt”.

„Apoi, pe măsură ce a continuat, ne uitam foarte atent la date, primind feedback-ul său și uitându-ne la camerele de la bord și ne gândeam”. „De fapt, putem împinge acest lucru spre final şi să reușim”, A adăugat Budkowski.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ocon admite că a fost un „pariu riscant” să nu se oprească la boxe în Turcia

Indiferent de realizările sale, Esteban Ocon a adăugat că Alpine F1 trebuie să se îmbunătățească pentru Austin: „Cred că nu este cel mai bun weekend pentru noi, în mod clar. Cred că un punct îl economisește puțin, dar avem ceva de făcut pentru a reveni la nivelul de performanță pe care l-am avut în urmă cu câteva curse și da, trebuie să fim deasupra pentru Austin.”

Alpine F1 are 104 puncte în geantă înainte de Marele Premiu al Statelor Unite din 24 octombrie – cu AlphaTauri la doar 12 puncte în spatele lor.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss