Latest Posts

Ocon a bătut un record de 25 de ani la Marele Premiu al Turciei

Vizualizări: 16180

Esteban Ocon a finalizat Marele Premiu al Turciei din 2021 fără trece pe la boxe. De asemenea, a reușit să termine în puncte pentru Alpine, ajutând echipa să adune puncte la fiecare cursă din acest sezon, în afară de Bahrain.

Anvelopele au fost un punct major de discuție în Marele Premiu al Turciei din 2021. Toți piloții au început pe intermediare și au rămas pe ele pentru întreaga cursă. Asta a fost în afară de Sebastian Vettel, care a făcut un pariu pentru a trece la slicks, care nu a dat roade.

Fiecare pilot a pus un nou set de anvelope intermediare în timpul cursei, în afară de unul. Esteban Ocon a parcurs întreaga distanță de Grand Prix pe un singur set de anvelope, ajungând la finish pe locul zece.

Ocon a bătut un record de 25 de ani la Marele Premiu al Turciei

Când a fost ultima dată când un pilot a finalizat o cursă fără a intra la boxe?

La fel ca în cazul multor statistici din F1, răspunsul la această întrebare este un pic cam gri.

Ultima dată când un pilot a finalizat o cursă fără a facea o oprire la boxe a fost la Marele Premiu al Belgiei din 2021 – deși termenul „Marele Premiu” ar trebui folosit foarte vag în acest context.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Având în vedere clasificarea oficială după doar un tur în spatele mașinii de siguranță, nu a existat nicio ocazie pentru niciun pilot să facă o oprire la boxe în acea după-amiază. Și dacă vrem să scapăm cu adevărat, fiecare mașină a intrat pe linia boxelor în condiții de steag roșu.

Ocon a bătut un record de 25 de ani la Marele Premiu al Turciei

Ați putea spune, de asemenea, că unii piloţi nu au făcut opriri la boxe în timpul Marelui Premiu al Braziliei din 2016 – dar, din nou, toate mașinile au intrat pe linia boxelor din cauza perioadelor de steag roșu.

Mai mult, în acea cursă, toți piloții și-au schimbat anvelopele în timpul opririi – inclusiv câștigătorul cursei Lewis Hamilton.

Când a fost ultima dată când un pilot a completat o cursă fără a intra la boxe?

Înainte de Marele Premiu al Turciei din 2021, Mika Salo a fost ultimul pilot care a parcurs o distanță completă de cursă fără a intra deloc pe linia boxelor în timpul după-amiezii. A făcut-o într-un Grand Prix din Monaco în 1997.

Ocon a bătut un record de 25 de ani la Marele Premiu al Turciei

Salo a terminat pe locul cinci fără să se oprească, începând al paisprezecelea – și asta în ciuda faptului că a suferit daune la aripa sa din față în cursă, după ce a lovit resturile de la McLaren-ul lui Mika Hakkinen.

Salo conducea pentru Tyrrell în această cursă și s-a dovedit a fi ultima dată când echipa a marcat în F1. În afară de anomaliile menționate mai sus, sezonul 2005 este ultima dată când piloții au finalizat curse fără a schimba anvelopele.

Schimbările de anvelope nu au fost permise datorită unei reguli bizare introduse doar pentru un sezon, ceea ce însemna că piloţii au fost capabili să schimbe anvelopele numai dacă au fost înțepate sau dacă a existat o schimbare a condițiilor meteorologice.

Cu toate acestea, toată lumea s-a oprit în timpul curselor din 2005, însă realimentarea făcea parte din regulament.

Ocon a bătut un record de 25 de ani la Marele Premiu al Turciei

A existat până acum o cursă în care nimeni nu a intrat la boxe?

Da, a existat o cursă în care niciun pilot nu s-a oprit – ci doar unul. Nici un singur pilot nu a intrat pe linia boxelor în foarte neobișnuitul Grand Prix olandez din 1961, care a avut loc la Zandvoort.

Marele Premiu al Olandei din 1961 a fost, de asemenea, prima cursă de F1 în care fiecare pilot care a început a reușit să termine cursa. Este o ispravă care nu va mai avea loc până la Marele Premiu al Statelor Unite din 2005, în care au început doar șase piloți. S-a întâmplat din nou câteva luni mai târziu, la Marele Premiu al Italiei din 2005, când toți cei 20 de piloți au ajuns la steagul în carouri.

Ocon a bătut un record de 25 de ani la Marele Premiu al Turciei

Toate mașinile care termină o cursă a devenit un eveniment mult mai obișnuit în ultima vreme. De fapt, Marele Premiu al Turciei a fost a treia cursă din sezonul 2021 pe care fiecare pilot a terminat-o. S-a întâmplat și la Marele Premiu al Franței și Belgiei.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: WTF1
Photocredit: WTF1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

WTF1

Latest Posts

Don't Miss