O zi excelentă pentru Jacopo Hosiuc, pilotul GP24

Rezumatul primei zile din CIV PreMoto3 de Jacopo Hosciuc.

La primul start la clasa PreMoto3 din cadrul campionatului italian de motociclism viteză (CIV), Jacopo Hosciuc a arătat o adaptabilitate extraordinară. Mutarea la PreMoto3 a fost un pas logic după titlul de vicecampion obținut la clasa 125 cmc cu motoare în patru timpi.

După o sesiune de calificări foarte tensionată în care Jacopo a incercat să obțină un loc cât mai bun pe grila de start, el a reușit să se claseze in linia a doua a grilei de start. Tanarul pilot român a incercat un asalt către prima linie a grilei de start, dar, efortul său a fost sortit eșecului. Programul de dimineață a adus cateva probleme de aderență, de care Jacopo s-a plâns pe parcursul întregii sesiuni.

Cel mai bun tur cronometrat din calificări a fost 1:50.36. “Nu am putut forța, pneul spate avea tendința să derapeze.” a declarat Jacopo imediat după calificări.

A urmat apoi o cursă electrizantă pentru tânărul pilot român.

La prima participare într-o întrecere a clasei PreMoto3, Jacopo ia un start excepțional si urcă până pe locul secund. Dupa primele sase tururi, Jacopo se regasea al patrulea la bătălia pentru un loc pe podium. Din acel moment, începe spectacolul pe pistă.

Farioli cade in virajul Del Carro. Jacopo scapa la limită de căzătură și l-a prins din urmă pe Cangelosi. Ultimul tur a fost apogeul spectacolului tinerilor piloți din PreMoto3. Jacopo a rezistat atacurilor lui Bianchi și Margarito și a încheiat pe locul al treilea, la doar o fracțiune de secundă în spatele lui Davide Cangelosi, clasat al doilea.

 • Source: Jacopo Hosciuc
 • Photocredit: Academy GP

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
 • GP France

  Circuit Paul Ricard, Formula 1

  Organized By: F1 World Championship

  23
  June

 • Robert Kubica

  Williams Mercedes, Formula 1

  #1