Latest Posts

O mașină de artă specială dedicată lui Ayrton Senna va fi expusă la Imola.

Vizualizări: 26114

O mașină de artă unică a lui Ayrton Senna va fi atracția principală a viitorului Mare Premiu al Emiliei Romagna, înainte de a fi scoasă la licitație la sfârșitul acestui an.

Fosta mașină de prezentare McLaren F1 vopsită a fost transformată în cadrul unui proiect artistic numit „Senna Now”. O parte a mașinii este compusă din trei culori iconice diferite din cariera lui Senna în Formula 1 – negru și auriu de la Lotus, Rothmans Williams și Marlboro McLaren. Cealaltă parte a mașinii a fost dedicată unui desen realizat de artistul stradal francez Jisbar, care s-a inspirat din viața și cariera triplului campion.

Ayrton Senna

Automobilul de artă Ayrton Senna este creația designerului de modă italian Matteo Macchiavelli, care a urmărit cu pasiune cariera brazilianului în Formula 1 când era mai tânăr. „Mi-am petrecut copilăria urmărind cursele și „magia” eroului meu”, a declarat el. „Am fost inspirat de stilul său de viață și de învățăturile sale, care mă însoțesc și acum, când sunt mai în vârstă. Mulțumită prietenului meu de familie, Angelo Orsi, am o mulțime de fotografii făcute cu Ayrton, care astăzi fac parte din cartea mea de familie, din istoria mea personală și sunt fixate în memoria mea”.

„Carisma lui Ayrton Senna, personalitatea sa, toate provocările cu care s-a confruntat și umanitatea sa au oferit atât de multă inspirație pentru mine și pentru o mulțime de oameni, încât am început să-mi imaginez cum să creez ceva care să centralizeze și să facă să iasă la suprafață unele dintre aspectele mesajului special pe care a reușit să îl transmită: provocare, creativitate și umanitate”.

Ayrton Senna

Mașina a fost donată de colecționarul italian Gianluca Tramonti și va fi expusă la muzeul Ayrton Senna cu ocazia viitorului Mare Premiu al Emiliei Romagna. De asemenea, este de așteptat să apară la cursele de Formula 1 de la Miami și Monaco, precum și să fie o piesă de rezistență la evenimentele artistice de la Veneția și Miami în cursul anului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Planul este de a scoate apoi mașina la licitație, o parte din încasări urmând să fie direcționate către fundația Ayrton Senna. Pe lângă mașină, Jisbar va crea și o colecție specială Senna Now NFT, care va fi bătută în trei etape, pe parcursul weekendurilor de Formula 1 de la Imola, Miami și Monaco.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss