Latest Posts

Numele Bayliss a revenit: Oli Bayliss cu Barni Ducati pentru WorldSSP 2022

Vizualizări: 18198

Oli Bayliss va călca pe urmele tatălui său și va concura cu Ducati la nivel de Campionat Mondial în 2022, în timp ce se pregătește pentru WorldSSP.

Deși mai rămâne o singură rundă în Campionatul Mondial MOTUL FIM Superbike 2021, există deja vești uriașe în ceea ce privește 2022. Cu toate acestea, o veste uriașă este că Oli Bayliss, fiul multiplului campion WorldSBK Troy Bayliss, va intra în Campionatul Mondial FIM Supersport pentru 2022 cu Barni Racing Team și va aduce numele Bayliss înapoi în cursele Campionatului Mondial.

Tânărul de 18 ani va face parte din echipa Italiei, care își extinde prezența în padoc, de la WorldSBK la WorldSSP, pentru prima dată când Barni Racing Team va participa la două campionate în padocul WorldSBK simultan.

Născut în 2003, Oli Bayliss a crescut în jurul motocicletelor, cu tatăl, Troy fiind una dintre legendele WorldSBK-ului cu trei titluri. În 2017 și 2018, călătoria națională a lui Oli a început în clasa Australian Supersport 300, unde a terminat pe locul al patrulea la general în ambele sezoane, înainte de a trece la Australian Supersport în 2019 şi înainte de a deveni un câștigător al cursei în 2020 la Phillip Island.

Numele Bayliss a revenit: Oli Bayliss cu Barni Ducati pentru WorldSSP 2022

Urcând în clasa Australian Superbike în 2021, Bayliss a câștigat la Darwin, iar acum, pentru 2022, va trece la World Supersport, la doar cinci ani după ce și-a început călătoria în campionatele naționale.

Vorbind despre înțelegere, Oli Bayliss așteaptă cu nerăbdare să se concentreze pe cursele de motociclete acum, după ce a terminat școala: „Sunt foarte bucuros să anunț că voi concura pentru Barni Racing Team în Campionatul Mondial de Supersport pe Ducati Panigale V2.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mi-am terminat programul școlar, ceea ce înseamnă că acum mă pot concentra complet pe cursele de motociclete, antrenamente și numai atât.”

Troy Bayliss, tatăl lui Oli și triplu campion WorldSBK și câștigător al Marelui Premiu MotoGP, a comentat despre evoluția fiului său: „Oli a fost crescut în jurul curselor, 2021 a fost primul său an pe Ducati V4 R în ASBK și a câștigat la Darwin. Mutarea la Barni Racing Team este o oportunitate grozavă, sper să-i placă V-twin-ul la fel de mult ca mie.”

Privind sezonul 2022 și văzând expansiunea echipei sale și asumarea de tinere talente, Marco Barnabo, directorul echipei Barni Racing Team, a declarat: „În 2022 vrem să ne concentrăm pe tinerele talente care pot călători împreună cu noi pentru o perioadă.

Dorim să ajutăm tinerii motociclişti să fie, în viitor, următorii Campioni atât la Supersport, cât și la Superbike. De aceea, când a venit ocazia de a semna cu Oli pentru Campionatul Mondial Supersport, am decis imediat să luăm un acord cu Ducati.

Numele Bayliss a revenit: Oli Bayliss cu Barni Ducati pentru WorldSSP 2022

„Luca Bernardi are 20 de ani, Oli 18. Nu am avut niciodată o echipă atât de tânără, dar cred că este momentul potrivit pentru această alegere. Pentru prima dată, vom fi pe pistă cu două motociclete, atât în ​​WorldSSP, cât și în WorldSBK și la început nu ne vom concentra pe rezultate, ci doar pe creșterea acestor doi tineri motocicliști.

Am fost prima echipă care a crezut în aducerea Ducati înapoi în Supersport cu Panigale V2 și suntem foarte mândri să vedem interesul care apare în jurul acestei motociclete și a acestui campionat.”

Paolo Ciabatti, director sportiv Ducati Corse, este, de asemenea, încântat să reintroducă numele Bayliss înapoi la Campionatul Mondial: „Suntem foarte încântați că Oli va debuta în World Supersport anul viitor cu noul Panigale V2 și Barni Racing Team!

Familia Bayliss și Ducati au fost întotdeauna foarte strâns legaţi și recent am lansat versiunea specială V2 Bayliss Replica, pentru a sărbători primul titlu mondial al lui Troy cu Ducati în urmă cu 20 de ani, așa că acum tradiția continuă cu Oli și suntem foarte fericiți de asta.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de SBK găsiţi AICI!

Sursa: WSBK
Photocredit: WSBK
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

WSBK

Latest Posts

Don't Miss