Latest Posts

“Max face diferența”: Nu mai sunt victorii Red Bull, însă Verstappen câștigă

Vizualizări: 12927

Christian Horner afirmă că Max Verstappen obține în prezent victorii pentru Red Bull și nu este singurul: “Dacă i se oferă lui Max o șansă, el câștigă”

A fost victoria lui Max Verstappen în Spania datorată pilotului sau a monopostului? Sunt destul de mulți oameni care spun că McLaren are acum cea mai rapid monopost. Chiar și Lando Norris a spus în Spania că MCL38-ul său a fost cel mai bun pachet – și totuși nu a putut câștiga.

Pentru că: “Max face diferența”, spune Christian Horner, șeful echipei Red Bull. Acest lucru a fost din nou evident în Spania. Verstappen l-a învins pe Norris la start și apoi a efectuat o manevră decisivă împotriva lui George Russell în primele etape.

“Victoria lui Max în Spania nu a fost despre cea mai bună mașină, cea mai bună strategie sau cele mai bune opriri la boxe. Nimic din toate acestea nu a fost rău, dar a fost o victorie care a fost obținută de pilot”, spune fostul pilot Jolyon Palmer.

Verstappen, Red Bull

“Verstappen pilotează la un nivel incredibil de înalt, iar acum că îl vedem pus sub presiune tot timpul, devine tot mai clar cât de aproape de perfecțiune este”, a spus Palmer.

Acum se pare că Verstappen este cel care obține victorii pentru Red Bull, nu invers. În Imola, Montreal și Barcelona, Bulls părea să fie destul de bătut, dar în cele din urmă triplul campion mondial a ieșit întotdeauna învingător.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“În Canada, o cursă sălbatică și nebună, tot părea inevitabil ca Max să fie imbatabil odată ce se afla în frunte”, spune Palmer, “iar asta este o dovadă a stilului său actual de conducere”.

Verstappen, Red Bull

Horner îl laudă: Max este “fantastic” sub presiune

Singura dată când nu ai văzut presiunea a fost în ultimii doi ani. Red Bull a fost atât de dominantă în față încât Verstappen a fost capabil să se plimbe spre victorie cu o ușurință relativă în fiecare weekend și să stabilească tot mai multe recorduri în acest proces. “Anul trecut a fost un an unicorn”, subliniază Horner. Cu alte cuvinte, un an unic care nu se va mai repeta.

“Iar anul acesta este din nou un pic mai normal. Nu este normal să câștigăm tot timpul și acum trebuie să luptăm foarte mult pentru ele”, spune Horner.

Faptul că Red Bull nu mai este măsura tuturor lucrurilor este demonstrat de Sergio Perez, spune Palmer. “El a obținut doar opt puncte în ultimele patru curse, în timp ce Verstappen a câștigat trei dintre ele”, spune britanicul.

Verstappen, Red Bull

În ciuda unui start bun de sezon, mexicanul ocupă doar locul cinci în clasamentul general, în timp ce Verstappen are deja 69 de puncte avans în fruntea clasamentului și pare să se îndrepte spre al patrulea său titlu de campion mondial.

Dacă Verstappen își menține forma, există puține indicii care să sugereze că acest lucru nu se va întâmpla în acest an.

Norris face diferența pentru McLaren

Pentru viitoarea cursă de casă din Austria, Red Bull se așteaptă însă la o altă cursă strânsă: “Va fi ca circuitul Brands Hatch Indy, unde există o jumătate de zecime între piloți”, spune Horner.

“Este un tur atât de scurt încât va fi foarte strâns. Și ne așteptăm ca McLaren și Lando să fie din nou rapizi.” În timp ce Ferrari și Mercedes performează la un nivel similar cu cel de anul trecut, Norris este cel care a făcut un pas înainte.

“Pe hârtie, Norris pare să fie cea mai consistentă amenințare în fiecare weekend”, spune Palmer. “Lando pilotează superb în acest moment și, cu cea mai competitivă mașină pe care a avut-o vreodată, se pare că în sfârșit își dovedește calitățile de campion mondial.”

Verstappen, Red Bull

“După Barcelona, însă, a fost autocritic și a spus că mai trebuie să îmbunătățească câteva lucruri pentru a ține pasul cu Verstappen. A fost o declarație dură, dar are dreptate”, spune compatriotul său.

Palmer spune că, într-o lume normală, Norris ar avea deja în palmares mai multe victorii decât doar cea de la Miami. “Dar Max nu conduce într-o lume normală”, subliniază el.

“Dacă McLaren, Ferrari sau Mercedes vor să îl bată, au nevoie de un weekend perfect. Dacă este doar un pic mai puțin, atunci Max are o șansă. Și dacă are o șansă pe moment, atunci de obicei câștigă.”

Verstappen, Red Bull

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss