Latest Posts

Wolff – „Nu are nimic de-a face cu Max” – despre protestele Mercedes, de ce nu au făcut apel și de ce Hamilton va reveni mai puternic în 2022

Vizualizări: 10802

Toto Wolff a declarat presei că nu crede că va trece vreodată peste durerea pierderii Campionatului Piloţilor din 2021, după încheierea controversată a Marelui Premiu din Abu Dhabi.

Max Verstappen a fost încoronat Campion Mondial în 2021 în urma unui ultim tur dramatic la Abu Dhabi, în care Verstappen l-a a intrat sub mașina de siguranță pentru noi anvelope moi, în timp ce liderul Hamilton a rămas pe pistă – Verstappen fiind apoi capabil să-l atace pe Hamilton cu cauciucul său mai proaspăt în turul final şi să revendice victoria care i-a asigurat titlul.

Wolff nu a vorbit cu presa după cursă, deoarece Mercedes a depus o pereche de proteste împotriva rezultatului cursei – ambele au fost ulterior respinse de comisari. Dar într-un apel mediatic de joi, Wolff și-a dezvăluit „neîncrederea” asupra evenimentelor de duminică seara.

„Ca să fiu sincer, eu și astăzi, nici nu pot înțelege ce se întâmplă. Sunt neîncrezător”, a spus Wolff. „Pentru mine încă se simte atât de real… și să fiu sincer, pentru mine încă pare un coșmar, și de aceea am fost în totală neîncredere duminică.

„Aș fi fost perfect de acord ca Max și Red Bull să câștige campionatul duminică”, a adăugat Wolff. „Și această situație nu are nimic de-a face cu Max. Este un campion demn, condusul lui este excepțional și Red Bull sunt concurenți înverșunați și am cel mai mare respect pentru oamenii care lucrează acolo.

Wolff - „Nu are nimic de-a face cu Max” – despre protestele Mercedes, de ce nu au făcut apel și de ce Hamilton va reveni mai puternic în 2022

„Deci nu are nimic de-a face cu ei. Dar mi-ar fi plăcut să stau aici și să evit toate aceste discuții.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Joi mai devreme, Mercedes a anunțat că, după ce și-a depus înștiințarea de intenție de a face apel la respingerea de către comisari a protestelor lor de duminică, nu vor mai urmări problema. Acest lucru a venit ca urmare a unei rezoluții a FIA de a înființa o comisie care să investigheze și să analizeze evenimentele din Marele Premiu de la Abu Dhabi – Wolff dezvăluind de ce Mercedes a ales să nu dea curs recursului.

„Am avut un dialog bun cu FIA în ultimele zile”, a spus Wolff. „Cu comisia care a fost instituită, am încredere că vom formula împreună, cu toți concurenții, piloții și celelalte echipe, deciziile și acțiunile corecte pentru a evita un astfel de scenariu în viitor.

„Am încredere pentru că toți vom trage de aceeași frânghie și în aceeași direcție”, a adăugat Wolff. „Am primit feedback de la echipe și de la piloți, am avut asigurări de la Peter Bayer [Secretarul General al FIA pentru Sport Auto] și Stefano [Domenicali, Președintele și CEO al Formula 1] că în următoarele săptămâni și luni vom închide golurile [în înțelegerea reglementărilor] care s-au deschis din ce în ce mai mult în ultimii ani.

„Credem că am avut un caz foarte puternic”, a adăugat Wolff. „Dar… există o diferență între a avea dreptate și a câștiga dreptatea… Și cred că aceste situații, oricât de dureroase sunt, sunt și o oportunitate de a îmbunătăți sportul.”

Hamilton și-a păstrat, de asemenea, un profil scăzut încă de duminică, în afară de a merge la Castelul Windsor pentru a-și primi titlul de cavaler de la Prințul Charles miercuri.

Iar Wolff – care, împreună cu Hamilton, nu au participat la ceremonia de decernare a premiilor FIA de joi seară, cu al optulea trofeu record al constructorilor Mercedes, care a fost colectat de directorul tehnic James Allison – a spus că, în ciuda dezamăgirii de a pierde titlul din 2021, el se aștepta ca Hamilton să se întoarcă în 2022.

„Va dura mult timp pentru a digera ceea ce sa întâmplat duminică”, a spus Wolff. „Nu cred că vom trece vreodată peste asta, asta nu este posibil, și cu siguranță nu el ca pilot.

„Așa că sper foarte mult ca Lewis să continue cursele, pentru că este cel mai mare pilot din toate timpurile”, a adăugat Wolff. „Când te uiți la asta din punctul de vedere al ultimelor patru curse, el a dominat.

„Așa că vom lucra la evenimente în următoarele săptămâni și luni și cred că, în calitate de pilot, inima lui va spune „trebuie să continui”, pentru că este în vârful jocului său. Dar trebuie să depășim durerea care i-a fost cauzată duminică.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss