Latest Posts

Noul prototip Porsche LMDh pentru WEC și IMSA şi-a făcut debutul în teste

Vizualizări: 11145

Noul prototip Porsche LMDh care va rula în Campionatul Mondial de Anduranță FIA și Campionatului IMSA WeatherTech SportsCar în 2023 a ajuns pe pistă pentru prima dată.

Noua mașină a rulat pe pista de teste a producătorului german Weissach, în cadrul complexului de dezvoltare la care se află sediul său de motorsport, cu francezul Frederic Makowiecki la volan vineri.

Se înțelege că hibridul Porsche a parcurs mai multe tururi în ceea ce a fost o lansare întârziată pentru o mașină care va aduce marca înapoi în vârful curselor de mașini sport pentru prima dată din 2017.

Noul șef Porsche Motorsport, Thomas Laudenbach, a reiterat intenția de a avea mașina în funcțiune înainte de sfârșitul anului 2022, în primele sale interviuri, după ce a preluat rolul în septembrie.

Primul LMDh care a ajuns pe pistă trebuia să-și întreprindă dezmembrarea la începutul lunii decembrie și apoi la sfârșitul lunii, dar acele planuri au trebuit să fie amânate ca urmare a sosirii târzii a pieselor.

Pilotul de uzină Porsche Makowiecki, care a avut un rol de rezervă în programul 919 Hybrid P1, a declarat într-o serie de postări pe Twitter ale producătorului: „A fost o lansare foarte pozitivă: am putut face câteva tururi și am descoperit că mașina funcționează cum era de așteptat.

„Acum avem un bun punct de plecare pentru a merge înainte. Primul meu gând a mers către toți oamenii care au muncit atâtea luni pentru a pune mașina Porsche LMDh pe pistă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Laudenbach a descris testul drept „un pas foarte important în procesul de dezvoltare, noul nostru candidat WEC/IMSA pentru 2023”.

Noul prototip Porsche LMDh pentru WEC și IMSA şi-a făcut debutul în teste

Porsche LMDh bazat pe mașina LMP2 de generație următoare dezvoltată de organizația canadiană Multimatic Motorsport pare să facă teste suplimentare la Weissach în săptămâna viitoare.

Testarea se va muta apoi într-un circuit de curse adecvat, în locație nedezvăluită, înainte de sfârșitul lunii ianuarie.

Dezvoltarea va fi condusă de Felipe Nasr și Dane Cameron, care au fost anunțați ca piloți Porsche în decembrie și vor face parte din echipa de uzină condusă de Team Penske atât în ​​WEC, cât și în IMSA în 2023.

Se știe că planurile de a întreprinde unele dintre testele timpurii din SUA au fost abandonate și că dezvoltarea inițială cu noua mașină va fi exclusiv în Europa.

Mai multe detalii tehnice ale mașinii care împărtășește structura și trenul de rulare cu LMDh de la sora Audi, probabil, vor fi anunțate atunci când va ajunge la un circuit adecvat.

Configurația motorului care va alimenta noile Porsche și Audi nu a fost încă dezvăluită.

Un nume pentru mașină este probabil să apară mai târziu în cursul anului.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

Mai multe ştiri despre Campionatul IMSA găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss