GP24 Media

LATEST POSTS

Noul președinte FIA convins că Hamilton nu va părăsi Formula 1

Hamilton
Vizualizări: 10984

Proaspăt alesul președinte al FIA, Mohammed Ben Sulayem, este încrezător că Lewis Hamilton nu va renunța la Formula 1 după înfrângerea sa controversată de la Abu Dhabi de luna trecută.

Hamilton a ratat un al optulea campionat mondial record, după ce a fost depășit de Max Verstappen în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, după o repornire târzie prin controlul cursei care nu părea să respecte regulamentul.

Mercedes a protestat inițial față de procedura de repornire și a luat în considerare un recurs suplimentar, dar în cele din urmă a încetat orice acțiune după ce FIA ​​a anunțat că va lansa o investigație completă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi.

Hamilton nu a mai vorbit public de la un scurt interviu în parcul închis după cursa de la Abu Dhabi și nu a postat nimic pe rețelele de socializare de atunci.

Șeful Mercedes F1, Toto Wolff, a spus că atât el, cât și Hamilton au fost „deziluzionați” de evenimentele din Abu Dhabi și că „ar spera foarte mult ca Lewis să continue cursele”.

Ben Sulayem a fost ales noul președinte FIA ​​luna trecută și s-a gândit deja să facă modificări în regulamentul F1 pentru a preveni repetarea a ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi.

Întrebat în timpul unei conferințe de presă înainte de Raliul Dakar dacă i-a fost teamă că Hamilton ar putea să nu concureze anul viitor, Ben Sulayem a spus: „Nu, nu cred că va renunța.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Îți voi pune întrebarea: Lewis a declarat că nu va participa la curse? Nu. Fiind pilot, te declari, nu lași zvonurile să vorbească pentru tine.

„Sunt încrezător că Lewis se va întoarce. Lewis este o parte importantă a sportului cu motor și, bineînțeles, a Formulei 1, noua eră poate adăuga la victoriile și realizările lui și, de asemenea, Verstappen este acolo.

„Sunt foarte încrezător că veți vedea un sezon de Formula 1 foarte provocator anul viitor.”

Noul președinte FIA convins că Hamilton nu va părăsi Formula 1

Ben Sulayem a subliniat necesitatea ca FIA să fie „mai degrabă proactivă decât reactivă” în rezolvarea reglementărilor sportive pentru a se asigura că nu se repetă ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi.

„Voi studia cazul a ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi și se va lua o decizie cum să mergem mai departe fără nicio presiune din partea nimănui”, a spus Ben Sulayem.

„Integritatea FIA, este datoria mea să o protejez, dar asta nu înseamnă că nu ne uităm la regulamentele noastre și, dacă este vreo îmbunătățire de făcut, o vom face.

„Am spus în prima mea conferință de presă, aceasta nu este cartea lui Dumnezeu. Aceasta este scrisă de oameni. Poate fi îmbunătățită și schimbată de oameni. Deci asta este.”

Ben Sulayem a spus în acea primă conferință de presă că nu ar putea exista „nicio iertare” pentru Hamilton dacă s-ar descoperi că a încălcat regulile FIA, sărind peste acordarea premiilor de la sfârșitul sezonului de la Paris luna trecută.

Ben Sulayem a dezvăluit că l-a contactat pe Hamilton, dar încă nu a primit un răspuns de la el.

„I-am trimis mesaje”, a spus Ben Sulayem. „Cred că nu este pregătit acum să funcționeze 100%.

„Nu dau vina pe el. Îi înțeleg poziția, fiind pilot – desigur că este la un alt nivel.

„Dar și regula există. Pentru mine nu este vorba despre un pilot sau o anumită echipă. În general, există reguli pe care trebuie să le respectăm, iar integritatea FIA, trebuie să o respectăm. Și nu pot judeca pe nimeni decât dacă obțin faptele corecte.

„Simt că, desigur, nefiind prezent la cina de gală, este ceva ce echipa și Lewis știau despre asta. Dar la sfârșitul zilei, ești și om. Stresul și presiunea au fost acolo.

„Sunt încrezător că totul se va rezolva. Nu ne putem gândi la trecutul nostru. Avem multe de gândit. Suntem oamenii viitorului.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES