GP24 Media

LATEST POSTS

Noua zonă DRS de la Zandvoort va spori depășirile în cursă

red bull
Vizualizări: 12884

Piloții de Formula 1 ar trebui să se pregătească de o provocare în ultimul viraj înclinat de la Zandvoort atunci când DRS-ul va fi deschis, consideră organizatorii GP-ului olandez.

Noua zonă DRS din F1 va face ca virajul înclinat de la Zandvoort să fie o cursă ‘white knuckle’. În încercarea de a încerca să îmbunătățească depășirile la cursa din acest weekend, FIA va încerca să le permită piloților să folosească DRS în ultimul viraj.

Acest lucru ar trebui să contribuie la extinderea zonei DRS cu aproximativ 300 de metri și să sporească șansele ca depășirile să aibă loc în prima curbă, Tarzan Bend.

DRS

Anul trecut, FIA a permis folosirea DRS doar după ultimul viraj înclinat, deoarece nu era sigură cât de sigur ar fi fost să permită mașinilor să ruleze cu aripile spate deschise în curba nou proiectată.

Cu toate acestea, având o încredere sporită în ceea ce privește natura circuitului, plus caracteristicile generației de mașini din 2022, DRS va fi testat pe parcursul FP1, urmând ca FIA să decidă dacă va rămâne în vigoare pentru restul weekendului.

Directorul sportiv al GP-ului olandez, Jan Lammers, consideră că, deși piloții nu vor avea nicio problemă să ruleze cu DRS în viraj, crede că vor trebui să fie deosebit de atenți pe măsură ce elevația scade la ieșire.

Vorbind miercuri la un eveniment de avanpremieră pentru Heineken, sponsorul principal al cursei, Lammers a declarat pentru Autosport că piloții nu vor depăși chiar cu ușurință – dar a prezis mai multe depășiri.

“În acest an, virajul vă va atrage atenția”, a spus el. “Ajungând cu DRS-ul deschis și cu 20 km/h în plus de viteză, se creează o mulțime de șanse de depășire în virajul Tarzan.”

Vorbind despre modul în care se vor comporta mașinile în virajul înclinat, Lammers a spus: “Când ieșiți din viraj elevația este de 18 grade, așa că atunci când treceți prin viraj este relativ ușor.

“Dar când te întorci în linie dreaptă și, de asemenea, cobori dealul cu un pic de denivelare, în timp ce anul trecut era ușor plat, acum cu siguranță îți va atrage atenția. Cred că vom vedea mai multe “white knuckles” decât înainte.”

Lammers a declarat că este încrezător că GP-ul Olandei va produce o cursă decentă, pe baza dovezilor de anul trecut.

“Anul trecut, și mă refer în special la evenimentele de suport, au fost multe depășiri”, a spus el. “Și în F1, au fost mai multe depășiri decât au prezis oamenii – în special în primul tur, cu [Fernando] Alonso și [Antonio] Giovinazzi pe iarbă și toate astea.

“Deci, virajul 3 introduce mult spectacol, deoarece piloții merg unul lângă altul în vârful dealului în goana spre virajul 7. Așa că asta creează o mulțime de bătălii între bărbați și băieți.

“Cred că depășirile din ziua de azi provin din mai mulți factori diferiți: provin de la DRS, provin de la decalajul pneurilor. Așa că, cu siguranță, vor fi destul de multe depășiri – dar nu în modul în care am văzut în anii 1970 și 1980.”

Lando Norris de la McLaren consideră că există posibilitatea unor curse mai bune cu noua zonă DRS, aliată cu impulsul oferit de virajele înclinate.

“Desigur, cu DRS, cu cât mai devreme putem avea DRS, cu atât mai bine”, a spus el.

“Dar viteza pe care o poți transporta [în virajele înclinate] și viteza cu care poți accelera în acele viraje, este mult mai mare decât crezi.

“În primele câteva tururi, crezi că aceasta este limita, dar apoi, cu fiecare tur, mergi din ce în ce mai repede – așa că este foarte distractiv.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Pole, Leclerc
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES