More

  Latest Posts

  Noua mașină Porsche LMDh a parcurs peste 2000 km în primul test major

  Noul prototip LMDh al Porsche a parcurs peste 2000 km la primul său test pe un circuit de curse propriu-zis din Barcelona săptămâna aceasta.

  Noii piloți Porsche, Felipe Nasr și Dane Cameron, s-au numărat printre piloții care s-au urcat la volanul mașinii care îl va duce pe producătorul german înapoi la cursele de mașini sport de top în Campionatul Mondial de Anduranță FIA și Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar de anul viitor. Distanța parcursă în Spania a dublat cu mult numărul de kilometri pe care i-a parcurs acum hibridul LMDh, care a început să ruleze luna trecută la centrul de testare Porsche de la Weissach.

  Porsche nu a precizat care alți piloți li s-au alăturat lui Nasr și Cameron, care au fost semnați anul trecut pentru a conduce dezvoltarea LMDh, la testul de mai multe zile de la Barcelona. Cameron, dublu campion general IMSA, care a condus și mașina la Weissach, a explicat că Porsche a făcut „progres constant” prin testul de la Barcelona. „În fiecare zi am reușit să acoperim mai mult kilometraj și performanța s-a îmbunătățit considerabil”, a spus el. „Desigur, în această etapă timpurie de dezvoltare, nu este vorba de a împinge la limită – abordarea noastră este foarte conservatoare.

  „Pe baza acestui fapt, impresia mea este extrem de pozitivă, deoarece există încă un potențial incredibil de a îmbunătăți și mai mult noua noastră mașină.” Colegul dublu campion IMSA, Nasr, care a condus pentru prima dată mașina în Spania, a adăugat: „Deși mașina este nouă, am reușit să parcurgem mulți kilometri. A fost grozav și nu ar trebui subestimată”.

  Porsche LMDh

  Urs Kuratle, directorul proiectului LMDh la Porsche, și-a exprimat satisfacția față de cursa de la Barcelona și a sugerat că producătorul recuperează timpul pierdut din cauza întârzierii demarării programului de testare cauzată de problemele lanțului de aprovizionare. El a spus că distanța parcursă în Spania „demonstrează că am folosit foarte bine timpul de după testele planificate, dar anulate”.

  Jonathan Diuguid, directorul general al echipei Porsche Penske Motorsport, care va prezenta mașina atât în ​​WEC, cât și în IMSA, a adăugat că mașina a făcut „progrese mari de la o zi la alta” la Barcelona. Cel mai recent test a fost descris drept „un pas enorm de important” de către șeful Porsche Motorsport, Thomas Laudenbach. „În timpul primelor noastre tururi pe pista noastră de testare din Weissach, a fost esențial să ne asigurăm că funcțiile de bază ale prototipului LMDh funcționează”, a spus el.

  „În Spania, am văzut întreaga sferă de dezvoltare: curse de anduranță, lucrări de configurare și, foarte important, optimizarea interacțiunii dintre toți partenerii implicați în acest proiect”. Laudenbach a explicat că i s-a părut „foarte impresionant” modul în care jucătorii cheie din proiect au lucrat împreună la un test la care au fost prezenți peste 70 de angajați de la Porsche, Penske și Multimatic, precum și furnizorul de anvelope Michelin.

  Porsche, care a lansat mai multe fotografii cu LMDh, încă nenumit, care rulează în camuflaj în Barcelona, ​​va continua dezvoltarea mașinii în Europa și America de Nord. Cea mai recentă declarație a dezvăluit că LMDh va fi omologat încă din toamnă, înainte de debutul său în cursă cu Rolex 24, la deschiderea sezonului IMSA de la Daytona, în ianuarie.

  Porsche LMDh

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Anduranță găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss