Latest Posts

Noua echipă RNF MotoGP îşi lansează motocicleta pentru 2022

Vizualizări: 20313

Noua echipă RNF Racing Yamaha și-a dezvăluit modelul pentru primul sezon în MotoGP în 2022, după rebranding.

Echipa RNF a fost redenumită de la Petronas Sepang Racing Team pentru 2022, după ce sponsorul principal Petronas a ales să renunțe la SRT la sfârșitul anului 2021. Echipa a ales în cele din urmă să renunțe la MotoGP pentru 2022, lăsându-l pe actualul șef al echipei, Razlan Razali, să preia echipa și să o redenumească RNF Racing.

Obținând sponsorizarea de titlu de la compania italiană de utilități WithU, RNF Racing îi va avea pe Andrea Dovizioso, și absolventul Moto3, Darryn Binder, pe motociclete Yamaha.

„Pentru acest sezon 2022, ne propunem să fim cel puțin printre cele mai bune echipe independente”, a spus Razali. „Vrem să luptăm pentru Rookie of the Year, deși știm că este o provocare uriașă, cu cinci începători în 2022 și Darryn fiind singurul dintre ei care a sărit de la Moto3 la MotoGP.

„Pentru Andrea, are multe de dovedit că revine după mai bine de șase luni de an sabatic. Cu siguranță vrea să demonstreze nu numai el însuși, ci tuturor, că are încă motivația, experiența și dorința de a lupta pentru campionatul mondial.” Dovizioso revine în competiție cu normă întreagă în MotoGP, după ce a parcurs ultimele cinci runde din 2021 cu Petronas SRT pe Yamaha de doi ani a lui Franco Morbidelli, după ce acesta din urmă a intrat în echipa Yamaha de uzină în locul lui Maverick Vinales înlăturat.

După ce și-a pierdut locul la Ducati la sfârșitul anului 2020, Dovizioso, de trei ori vicecampion, a desfășurat un program de testare cu Aprilia în timp ce a servit un an sabatic anul trecut, înainte ca opțiunea SRT să devină disponibilă. El a marcat puncte în patru din cele cinci curse pe care le-a făcut anul trecut, luând cel mai bun rezultat pe locul 12 la finala sezonului de la Valencia.

Dovizioso va conduce o Yamaha de uzină în 2022, după ce a semnat direct cu marca japoneză.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Noul coechipier Darryn Binder – fratele mai mic al lui Brad Binder – devine primul pilot care a urcat în MotoGP direct de la Moto3 de la Jack Miller în 2015. Binder va pilota un M1 din 2021 pentru RNF Racing, după ce a petrecut anterior șapte sezoane în Moto3, ultimul dintre care cu SRT anul trecut.

Promovarea lui Binder în MotoGP a fost criticată după ce o coliziune controversată cu Dennis Foggia în Portugalia anul trecut a ajutat să decidă coroana Moto3 în favoarea lui Pedro Acosta, să pună din nou în lumina standardelor de pilotaj ale sud-africanului.

Se crede că promovarea lui Binder la RNF vine ca urmare a faptului că a adus sprijinul atât de necesar echipei după un 2021 dezamăgitor ca SRT, după ce a obținut șapte podiumuri în sezonul său de debut cu Fabio Quartararo în 2019.

RNF a semnat un acord cu Dorna Sports pentru a participa în MotoGP până la sfârșitul anului 2026 împreună cu toate echipele actuale. Cu toate acestea, în prezent are doar un contract de un an cu Yamaha, cu opțiune de prelungire.

Razali a explicat anul trecut că acesta a fost rezultatul faptului că RNF a fost înființată ca entitate doar cu câteva săptămâni înainte de încheierea contractului cu Yamaha – o companie consacrată, RNF trebuind să respecte diverse reglementări comerciale.Nașterea RNF a venit și alături de o presupusă ruptură între Razali și directorul echipei Johan Stigefelt în curs de dezvoltare.

Dar Razali a insistat că el şi Stigefelt au ajuns la un acord comun pentru a se despărți din cauza închiderii echipelor de Moto2 și Moto3 – care a fost obiectivul principal al lui Stigefelt – care a dus la o reducere mare a personalului.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss