Latest Posts

Norris spune că va „plăti prețul” pentru folosirea softurilor pentru a ajunge în Q3, în timp ce Ricciardo regretă daunele din calificări

Vizualizări: 11249

Lando Norris s-a calificat pe locul șapte, după ce a folosit cauciucuri moi pentru a trece în Q2, în timp ce Daniel Ricciardo a luat locul 11 pe grilă – ambii piloți având motivele lor de a fi frustrați la Jeddah.

Norris a ajuns în Q3, în timp ce colegul său de echipă a fost eliminat din Q2, dar britanicul a folosit compuși moi mai rapizi și mai puțin durabili pentru a ajunge în top 10 la schimburile de focuri. Drept urmare, a rămas cu privirea înaintea unui Mare Premiu dificil de duminică, care îl va vedea pe o strategie contrară față de majoritatea, dacă nu toți, ceilalți piloți de pe grilă.

„Va fi foarte complicat, mai ales pentru că eu sunt singurul cu anvelope moi”, a spus Norris, „deci va fi unul dificil, dar m-am gândit că îmi voi face cursa și mai dificilă. De ce nu?” a glumit el.

„Am vrut să trecem pe mediu. Este doar riscant. Evident că nu a mers pentru Danny, așa că am fi putut fi noi… dacă nu făceam un tur bun pe medii. Așa că am decis să alegem varianta mai sigură; mergem cu soft-uri, cărora le vom plăti prețul pentru mâine, dar ne-a pus și cu trei sau patru poziții mai sus.

„Dar este greu”, a adăugat Norris de la noul Jeddah Corniche Circuit. „Este super distractiv, e plăcut să ieși acolo și să încerci să găsești fiecare parte de timp pe tur și să-ți asumi acele riscuri și să joci cu focul așa… Doar că nu mă mulțumesc cu calitatea.”

Norris spune că va „plăti prețul” pentru folosirea softurilor pentru a ajunge în Q3, în timp ce Ricciardo regretă daunele din calificări

Ricciardo, care începe de pe locul 11 alături de Antonio Giovinazzi, a spus că a avut ritmul pentru mult mai mult sâmbătă seara și a dezvăluit că a suferit daune care l-au costat timp semnificativ în runda sa finală din Q2.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am avariat mașina pe bordură în ultima cursă, în ultimul tur, iar apoi podeaua s-a târât pe linii drepte, așa că am pierdut, nu știu, zecimi – mult timp pe tur”, a spus australianul. „Este o bordură pe care am folosit-o în acest weekend și… nu pot să nu mă simt ghinionist în acest moment. Deci este destul de frustrant.

„Așa că am trecut cu ușurință [la Q3] și cred că am fost rapid”, a adăugat Ricciardo, al cărui timp în turul Q1 ar fi fost suficient de bun pentru locul 5 în Q2. „Am făcut câteva schimbări bune de set-up de la P3 în calificări. Evident că îmi voi asuma o anumită responsabilitate, poate aș încerca să folosesc un centimetru în plus, dar spunând asta… a fost un lucru atât de mic, mă doare să fiu penalizat atât de mult.

„Deci sunt frustrat pentru toată lumea, pentru că am făcut cu adevărat un pas foarte bun și cred că am fi fost foarte, foarte competitivi în Q3”, a presupus el.

Frustrarea lui Ricciardo a fost cu atât mai de înțeles cu cât McLaren a înscris doar patru puncte în ultimele trei curse, permițând rivalilor Ferrari să se deplaseze cu 39,5 puncte mai departe de ei în campionatul constructorilor – Ricciardo însuși nefiind marcat acum de la Austin.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss