Latest Posts

Norris semnează un nou contract cu McLaren F1 până la sfârșitul anului 2025

Vizualizări: 11720

Lando Norris și-a stabilit viitorul pe termen lung la McLaren după ce a semnat un nou contract de Formula 1 care durează până la sfârșitul sezonului 2025.

Norris, în vârstă de 22 de ani, a convenit abia în luna mai anul trecut un nou contract pe mai mulți ani cu McLaren, dar a fost recompensat pentru forma sa bună până în 2021 cu o înțelegere care acoperă următoarele patru sezoane. „Sunt extrem de fericit, este o mare parte a carierei mele și viața mea a fost bifată, iar să rămân în Formula 1 încă patru ani este destul de uimitor din partea mea”, a spus Norris.

„Sunt foarte fericit să fac asta și cu McLaren, cu oamenii cu care am crescut, cu oamenii cu care am ajuns în Formula 1. „Mai mult decât orice mi-ar plăcea să continui ceea ce avem și să încerc să continui să ating acel vis al nostru, care este să revenim la curse câștigătoare și, desigur, să revenim la câștigarea campionatelor și așa mai departe”.

Norris și-a făcut debutul în Formula 1 cu McLaren în 2019, dar s-a bucurat de cel mai de succes sezon al său de până acum în 2021, când a obținut patru podiumuri și primul său pole-position în Marele Premiu al Rusiei de la Sochi Autodrom. Norris a fost aproape de a câștiga cursa din Rusia, doar că o ploaie târzie și o greșeală de strategie l-au făcut să piardă podiumul în ultimele tururi. El a încheiat anul pe locul șase în campionatul piloților și a condus eforturile McLaren de-a lungul anului, depășindu-l pe noul coechipier Daniel Ricciardo cu 45 de puncte.

Ricciardo are un contract până la sfârșitul sezonului 2023, ceea ce înseamnă că echipa de piloți ai McLaren va rămâne neschimbată în următoarele două sezoane. Directorul echipei, Andreas Seidl, a explicat că semnarea lui Norris pe termen lung a făcut parte dintr-un impuls pentru stabilitate și pentru a ajuta obiectivele ambițioase ale McLaren pentru viitor, după ce a pus capăt secetei de nouă ani de victorie în 2021. „Credem cu tărie în talentul lui Lando, crezând că el poate fi cu siguranță un element cheie pentru atingerea acestor obiective pe care le avem”, a spus Seidl.

Lando Norris

„Consecvența și continuitatea din partea pilotului sunt, de asemenea, cheia succesului, mai ales dacă avem deja bărbații potriviți în mașină. „Așadar, Zak [Brown] și cu mine ne-am angajat recent cu Lando, am avut câteva discuții bune, vorbind despre angajamentul pe care l-am avut împreună de câțiva ani din ambele părți și, prin urmare, suntem foarte fericiți că am pus în aplicare un nou contract de patru ani cu Lando”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Norris a recunoscut că s-a simțit „puțin ciudat” să semneze două contracte în termen de nouă luni, dar a simțit că înțelegerea pe termen mai lung va ajuta să scoată tot ce este mai bun din el. „Nu m-ar fi adus nicăieri aproape de ’25”, a spus Norris despre contractul său precedent. „Dar aceasta este mai mult pentru solidaritatea din echipă și pentru încrederea în noi doi pe termen lung. „Văd asta ca pe un beneficiu, unul pentru mine să am acest contract mai lung și să rămân aici pentru o vreme și unul pentru echipă”.

Norris a fost una dintre cele mai remarcate performanțe din F1 anul trecut, dar acum nu va fi în competiție pentru un loc cu nicio echipă rivală în următorii patru ani, în ciuda șanselor de deschidere. „Cred că au existat oportunități despre care cred că știam că vor apărea în viitor cu diferite echipe”, a spus Norris. „Acesta este un mesaj foarte puternic de transmis tuturor, încrederea pe care o avem unul în celălalt și cât de tare cred că McLaren se poate recupera și poate reveni în frunte în următorii câțiva ani, chiar și cu oportunitățile care ar putea apărea în următorii câțiva ani.”

Seidl a mai dezvăluit că atât el, cât și CEO-ul McLaren Racing, Brown, au convenit, de asemenea, noi acorduri pentru a acoperi aceeași perioadă pe termen lung, acționând ca o stabilitate suplimentară pentru echipa britanică. „Zak, eu și întreaga mea echipă de conducere suntem de asemenea angajați în echipă pe termen lung”, a spus Seidl. „Împreună cu marea echipă pe care o avem, cu toate marile talente pe care le avem aici, este, de asemenea, un semn foarte important de credință și încredere că putem reveni în frunte în Formula 1”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss