GP24 Media

LATEST POSTS

Norris se simte pregătit să câștige curse în 2022, deoarece spune că McLaren a avut performanțe mai bune decât Ferrari în acest sezon

Norris
Vizualizări: 10912

Lando Norris are multă încredere în sezonul 2022, în ceea ce speră că va fi un an și mai semnificativ pentru McLaren.

Norris a fost una dintre vedetele sezonului actual, ridicând patru podiumuri, un prim pole position și apropiindu-se de o primă victorie în Rusia. În cursele recente, Ferrari a întors șurubul și a depășit McLaren în Campionatul Constructorilor, conducând echipa cu 39,5 puncte până în weekendul inaugural al Marelui Premiu al Arabiei Saudite.

Dar chiar dacă Charles Leclerc și Carlos Sainz îl depășesc în Campionatul Piloților – unde în prezent îl conduce pe Leclerc cu un punct, iar pe Sainz cu 7,5 puncte – el este pregătit pentru un 2022 mare.

„Cu siguranță mă simt mult mai încrezător că, dacă ar fi să lupt pentru o victorie în prima cursă anul viitor, mai ales după ce am fost în poziția în care eram în Rusia, cred că m-aș simți foarte încrezător în acea poziție”, a spus Norris.

„Bineînțeles că aș fi în continuare emoţii și orice altceva, dar cred că voi fi mult mai încrezător decât dacă nu aș avea anul pe care l-am avut anul acesta și nu aș experimenta unele dintre lucrurile pe care le-am trăit în acest sezon. Dar mă simt mult mai încrezător că știu ce trebuie să fac atunci când sunt în acea poziție. Cred că din partea aceea sunt pregătit pentru asta.

„Dar cred că nu știi niciodată cât de bine te vei descurca, deoarece multe depind de mașină și de lucruri de genul acesta. Uneori trebuie să fii norocos, alteori ghinionist. Am muncit din greu în timpul iernii pentru a face multe dintre aceste îmbunătățiri. Un lucru care m-a făcut foarte fericit este să văd că îmbunătățirile au de fapt un efect destul de evident și au loc și se manifestă imediat în ceea ce privește rezultatele.

„Predominant din punctul de vedere al încrederii pilotului, al mentalității pilotului, mă simt foarte încrezător”, a adăugat Norris. „Fie că asta înseamnă că ne vom descurca bine sau nu anul viitor, va trebui doar să așteptăm și să vedem.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Norris se simte pregătit să câștige curse în 2022, deoarece spune că McLaren a avut performanțe mai bune decât Ferrari în acest sezon

„Din ceea ce simt și ceea ce am învățat, atunci simt că pot continua și pot face unele îmbunătățiri în timpul iernii din nou și să încep anul viitor, pornind de la felul în care simt că am terminat, ceea ce este încă mai bine decât cum am inceput acest sezon. Dar circumstanțele vor fi atât de diferite în mașina de anul viitor. Poate că vei avea nevoie de stiluri de condus diferite și lucruri de genul acesta, deoarece va fi o mașină foarte diferită.”

Asta nu înseamnă că Norris anulează sezonul acesta, deoarece încă este dornic să-i păstreze pe Leclerc şi Sainz în spate – și el crede că faptul că McLaren a fost în luptă atât de mult timp, în ciuda dezvoltării puternice de la Ferrari, este o dovadă a cât de bine au evoluat ca o echipă.

„Când și-au adus modernizarea unității de putere, cu siguranță asta i-a ajutat”, a spus Norris. „Au fost foarte buni la energie înainte și, ceea ce în unele circuite nu face o diferență masivă și la unele circuite cu siguranță ajută, pentru că atunci când ne tăiem pe linie dreaptă și pierdem 20 km/h, ei pur și simplu păstrează viteza. Face o mare diferență în ceea ce privește modul în care poți concura și depăși și alte chestii.

„Și bineînțeles că au ceva mai multă putere. Puterea este un lucru minunat, doar te face mai rapid, fără dezavantaj. Deci, cu siguranță, când au avut asta, au făcut un mic pas înainte. Cred că a fost foarte aproape tot sezonul. Încă cred că am făcut o treabă mai bună ca echipă, cred că au fost mai multe curse în care ei au fost mai rapizi, dar au făcut mai multe greșeli decât noi, așa că ar trebui să fie mai în față.

„Dar este greu”, a adăugat Norris. „Dacă mă uit la asta din punctul de vedere al Campionatului Piloților, este greu, dar sunt încă înaintea ambilor. Bineînțeles că vreau ca echipa să fie acolo sus, dar simt că am făcut cât am putut pentru a ajuta în acea parte.

„Aș spune că nu este o surpriză. Desigur, unii oameni spun: „Oh, ești șocat că au fost rapizi?”, dar nu cred că a existat un punct în acest sezon când au fost peste 25 de puncte sau ceva între noi – a fost foarte, foarte aproape tot drumul. Au avut mult mai multe pole position-uri, au avut mai multe șanse să câștige curse și așa mai departe, așa că nu a fost niciodată o surpriză.

„Au o mașină foarte bună, acum au o unitate de putere mult mai bună și când se descurcă bine ca echipă, atunci se descurcă foarte bine. Cred că am fost mai consecvenți cu modul în care ne-am descurcat ca echipă – am maximizat oportunităţile mai mult decât au făcut-o ei. Și dacă ar fi evoluat la același nivel pe care l-am avut noi ca echipă, atunci cred că ar fi înainte, să fiu sincer cu tine.

Cam așa stau lucrurile, sunt o echipă foarte bună, sunt Ferrari, așa că nu cred că ne-am așteptat vreodată la ceva opus.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES