Latest Posts

Lando Norris nu reușește să câștige: De vină este uzura pneurilor

Vizualizări: 90900

Lando Norris urcă pe podium în Formula 1 pentru a patra oară consecutiv. Însă pilotul de la McLaren nu reușește prima sa victorie. De vină a fost la Austin uzura pneurilor.

Începutul cursei de Formula 1 de la Austin nu putea fi mai bun pentru Lando Norris. A plecat de pe linia de start mai iute decât Charles Leclerc și deja în virajul 1 l-a depășit pe pilotul Ferrari. Un duel între cei doi piloți ai Scuderiei i-a oferit ceva mai mult spațiu de manevră, separându-l de rivalii săi direcți pentru victoria cursei.

Totul era pregătit pentru prima victorie din carieră a starului de la McLaren, așteptată cu nerăbdare. Dar 56 de tururi mai târziu a trecut linia de sosire pe locul trei, mult în spatele câștigătorului cursei, Max Verstappen și a lui Lewis Hamilton, care a fost descalificat ulterior.

Norris

Lando Norris: Uzura pneurilor este prea mare

Norris a dat vina pe un factor în special pentru incapacitatea sa de a ține pasul cu Red Bull și Mercedes pe termen lung: Uzura pneurilor. “Nu am avut ritmul necesar la finalul niciunui stint astăzi. În ceea ce privește uzura pneurilor, pur și simplu nu am fost la același nivel cu cei doi”, a explicat el în conferința de presă, referindu-se la Hamilton și Verstappen.

“Red Bull și Mercedes au stabilit întotdeauna punctul de referință în ceea ce privește uzura pneurilor și nu doar în acest weekend. Este probabil cea mai mare slăbiciune a noastră în acest moment”, a spus britanicul. În primul stint, poziția lui Norris în fruntea plutonului a neutralizat încă oarecum problemele monopostului său.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Asta ne-a pus în poziția oarecum flatantă de a crede că victoria era posibilă astăzi”, a declarat Andrea Stella, directorul echipei McLaren. Dar cu cât cursa se prelungea mai mult, cu atât mai puțin puteau fi ascunse slăbiciunile.

Norris

McLaren: P2 sacrificat pentru șansa la victorie?

Norris a analizat: “Faptul că am preluat conducerea la start a pus bazele pentru podium. Fără acest lucru, cursa mea ar fi fost mult mai dificilă. Dar, odată ce Lewis a depășit piloții din spatele meu și a forțat, a fost mult mai rapid.” Cu toate acestea, Norris nu și-a putut ascunde complet dezamăgirea că, încă o dată, a rezultat “doar” un podium și nu victoria. “Când conduci cursa atât de mult timp, bineînțeles că îți dorești un pic mai mult”, a spus tânărul de 23 de ani.

Norris a păstrat conducerea până în turul 28, cu excepția fazelor de oprire la boxe. Apoi, Max Verstappen l-a depășit și el pe pilotul McLaren după o oprire la boxe, iar la scurt timp a fost nevoit să îl lase să plece. Strategii de la Woking au încercat să păstreze șansele rămase la P1 cu o a doua oprire la boxe. Însă undercut-ul nu a funcționat.

Norris

“Urma să obținem victoria și singura modalitate de a ajunge acolo era să mergem cât mai repede posibil. Nu are sens să ai grijă doar de pneuri și apoi să faci timpi lenți pe tur”, a explicat Stella evoluția negativă pe termen lung și a adăugat: “Este posibil să fi plătit prețul în ceea ce privește consistența în timpul stintului”. Cu toate acestea, strategia nu a dăunat McLaren, deoarece mai mult de P3 nu era oricum posibil pe circuit. Stella și Norris sunt de acord cu acest lucru.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss