Latest Posts

Norris & McLaren enervați de triplul noroc al lui Sainz la Monaco: Incorect și frustrant!

Vizualizări: 11889

Carlos Sainz a fost foarte norocos la Marele Premiu de la Monaco. Potrivit directorului echipei McLaren Andrea Stella chiar și de trei ori! Lando Norris consideră că norocul a pilotului Ferrari frustrant și nedrept.

După coliziunea cu Oscar Piastri în primul viraj, cursa s-a terminat pentru Carlos Sainz. Spaniolul a suferit o pană, a frânat puternic și tot plutonul de Formula 1 l-a depășit. Din fericire pentru el, steagul roșu a ieșit la scurt timp după aceea. La reluarea cursei, lui Sainz i s-a permis să plece din nou de pe P3 după un schimb gratuit de pneuri.

Una dintre persoanele care nu este deloc fericită de norocul lui Sainz este Lando Norris, prietenul și fostul coechipier al spaniolului. Norris a terminat GP-ul de la Monaco pe locul patru. În spatele lui Sainz. Fără Ferrari-ul din fața sa, britanicul ar fi fost sigur de un nou podium la Monaco.

Norris

„Carlos a fost foarte norocos că a fost un steag roșu, pentru că în acel moment era eliminat sau cel puțin ultimul”, spune Norris. „Faptul că a recuperat P3 la reluarea cursei a fost evident, enervant pentru că m-a coborât înapoi pe locul patru. În astfel de situații de steag roșu, uneori câștigi, alteori pierzi. Uneori te ajută, alteori te afectează un pic. De data aceasta am pierdut, iar Carlos a fost norocos.”

După accidentul sălbatic de la start dintre Sergio Perez și Kevin Magnussen, nu mai era suflu în cursă. Fără o greșeală sau un abandon din partea lui Sainz, podiumul nu mai era la îndemâna lui Norris. „Nu am putut să fac nimic pe pistă, nu au fost opriri la boxe, absolut nimic”, a spus enervat pilotul McLaren. „Carlos a putut doar să piloteze încet până la final”.

Norris enervat: Greșeala lui Sainz a fost anulată

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Este frustrant, dar acestea sunt regulile”, spune Norris resemnat. Cu toate acestea, faptul că Sainz însuși a fost de vină pentru ieșirea sa în coada plutonului este un ghimpe în coasta sa. „Carlos a făcut singur greșeala”, își amintește Norris. „L-a lovit pe Oscar și ca urmare, a suferit daune la pneuri. Dacă privești lucrurile fără reținere, este frustrant și nedrept. Doar pentru că un anumit număr de monoposturi nu trecuseră linia de sosire înainte de steagul roșu, greșeala lui este anulată și primește o oprire gratuită la boxe.”

Wie Norris schon betonte, ist es immer eine Glücksache, wer durch eine rote Flagge einen Vorteil hat. “Ich bin mir sicher, dass es in der Vergangenheit Momente gegeben hat, in denen ich vielleicht von einer solchen Situation profitiert habe und das Team mein Auto ein wenig reparieren konnte oder so etwas in der Art”, sagt Norris. Doch diese Einsicht ändert nichts an seiner Frustration über Sainz’ Glücksfall in Monaco. “Es ist einfach unfair”, schließt der Brite.

Așa cum Norris a subliniat deja, este întotdeauna o chestiune de noroc cine are un avantaj din cauza unui steag roșu. „Sunt sigur că au fost momente în trecut în care poate am beneficiat de o astfel de situație și echipa a putut să îmi repare puțin mașina sau ceva de genul acesta”, spune Norris. Dar această realizare nu îi schimbă frustrarea față de lovitura de noroc a lui Sainz la Monaco. „Este pur și simplu nedrept”, conchide britanicul.

Norris

Stella vede triplu noroc pentru Sainz la Monaco

Directorul echipei McLaren, Andrea Stella, este și el nemulțumit de norocul lui Sainz la Marele Premiu de la Monte Carlo. Noroc care, în opinia italianului, a fost chiar triplu în weekendul de la Monaco. „Punctul crucial care l-a salvat pe Carlos în cursă a fost faptul că Zhou nu a avut un timp de sector atunci când cursa a fost întreruptă. A fost norocos”, spune Stella.

Spre deosebire de Norris, șeful echipei McLaren nu vorbește despre nedreptate în acest caz. „În ceea ce privește modul în care a fost stabilită ordinea de repornire, cred că FIA a făcut tot ce a putut”, spune Stella. „A fost în concordanță cu regulile și cu precedentele în care linia Safety Car a fost folosită și atunci când nu exista timp de sector disponibil”.

Dar al doilea caz de noroc al lui Sainz pare să-l facă pe șeful echipei să fie puțin perplex. „Comisarii au fost, de asemenea, îngăduitori cu Carlos”, spune Stella. „Coliziunea din primul viraj a provocat daune considerabile mașinii lui Oscar”. Incidentul, care a provocat daune notabile la partea inferioară a caroseriei lui Piastri, a fost investigat de comisari, dar nu a avut consecințe pentru Sainz.

Norris

McLaren este „confuză” în legătură cu împiedicarea din calificări fără penalizare

Și apoi, în ochii McLaren, există și o a treia lovitură de noroc a lui Sainz la Monaco. „Împreună cu handicapul din calificări, Carlos a fost foarte norocos în acest weekend. Asta i-a adus un loc pe podium”, spune Stella.

Sainz a fost chemat la comisari după calificările de la Monaco pentru că l-a încurcat pe pilotul echipei Williams, Alex Albon, într-un tur rapid în Q1. S-a decis că nu a fost un caz clar de obstrucție, iar spaniolului i s-a permis să își păstreze poziția pe grilă.

Stella nu este mulțumită de această hotărâre. La precedentul Mare Premiu de la Imola, Piastri a primit o penalizare pe grilă pentru că l-a împiedicat pe Kevin Magnussen în calificări. Pentru McLaren, acestea sunt două cazuri similare cu rezultate diferite. „Suntem fericiți pentru Carlos, dar suntem încă puțin confuzi în ceea ce privește diferența dintre acest incident și cel de la Imola, mai ales având în vedere obstrucția de sâmbătă”, a declarat Stella.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss