Latest Posts

Norris declară Ferrari favorit: ” Monopostul lor se potrivește cel mai bine circuitului”

Vizualizări: 3641

Ferrari, McLaren sau Red Bull? Bătălia în trei la vârf ține Formula 1 în priză, dar Lando Norris are un favorit pentru Canada din diverse motive.

Recent la Monte Carlo, duelul pentru victorie a fost Ferrari versus McLaren. Potrivit lui Lando Norris, care a fost singurul pilot al celor două echipe care nu a terminat pe podium, Scuderia este ușor favorită și în Canada.

“Modul în care se iau bordurile joacă pur și simplu un rol important aici”, își explică Norris evaluarea, deși subliniază: “Va fi din nou destul de strâns. Îmi este imposibil să spun dacă noi, Ferrari sau Red Bull vom fi în față la final. Asta este ceea ce face ca totul să fie atât de interesant”.

Cu toate acestea, dacă ar trebui să parieze, totul ar merge spre roșu: “Probabil că aș face din Ferrari favoriții, datorită vitezei lor de top puternice.” Pentru Norris, un lucru este sigur: “Dacă te uiți la tot asamblu, cred că monopostul lor se potrivește cel mai bine circuitului.”

Cu toate acestea, Charles Leclerc, câștigătorul de la Monaco, nu simpatizează prea mult cu rolul de favorit atribuit de Norris: “Întotdeauna se spune asta – fie că este Helmut într-un weekend sau Lando în celălalt… Nimeni nu vrea să intre într-un weekend și să audă că este favorit”, spune monegascul.

“Așa că nu mă veți auzi niciodată spunând că suntem 100% favoriți – și la fel va fi și cu ei. Trebuie doar să arunci mingea către cel mai apropiat concurent. Asta nu trebuie să fie imaginea reală atunci când ieșim pe pistă”, spune Leclerc.

Ferrari, Norris

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc avertizează în legătură cu ploaia

“Realitatea este următoarea: suntem atât de apropiați cu aceste trei echipe, chiar și cu caracteristici ale pistei precum cele de la Montreal, încât este foarte dificil să arătăm cu degetul spre Ferrari acum”, spune Leclerc, adăugând: “Va fi vorba despre cine face o treabă mai bună.”

Starul Ferrari menționează, de asemenea, radarul meteo: “Ploaia va fi aici în acest weekend, iar noi nu am condus încă aceste monoposturi pe ploaie, așa că va trebui să vedem cum se comportă monoposturile în aceste condiții.”

De asemenea, Leclerc nu este dispus să accepte faptul că Montreal este, din punct de vedere istoric, mai degrabă un circuit Ferrari și împinge cartea favoriților departe de el însuși: “Ceea ce ne-a lipsit aici de-a lungul anilor a fost o mașină suficient de bună pentru a câștiga. Anul trecut am avut probleme în calificări. Am fost foarte buni în cursă, dar am pornit prea în spate”, își amintește monegascul.

Cu toate acestea, Leclerc recunoaște: “Anul acesta ar putea fi o posibilitate. Nu cred că un circuit ca Montreal se potrivește cu punctele forte ale Red Bull, așa că ar putea fi o oportunitate pentru noi. Dar cu siguranță va fi o luptă strânsă cu McLaren și Red Bull, așa că trebuie să scoatem maximum din toate”.

Ferrari, Norris

Sainz consideră că Ferrari are o șansă bună de a câștiga

Dacă colegul de echipă de la Scuderia, Carlos Sainz, își urmează calea, legendara echipă din Maranello are încă “o șansă bună” de victorie duminică. “În același timp, nu mă aștept ca noi să avem avantajul pe care l-am avut la Monaco. Aici, în Canada, este mai mult un circuit normal în comparație cu Monaco”, explică spaniolul, care crede că “acela a fost poate un pic aberant”.

Pe de altă parte, Sainz spune: “Pe circuitele normale, este pur și simplu foarte deschis între Red Bull și McLaren, Red Bull fiind favoriți de cele mai multe ori.”

Dar cât de “normală” este de fapt Canada, deoarece circuitul de pe Ile Notre-Dame a avut întotdeauna reputația de a fi un circuit de tip stop-and-go, cu multe puncte de frânare dure: Performanța în secțiunile lente și mediu-rapide este, prin urmare, principalul obiectiv pentru Norris, starul McLaren – un lucru care, în opinia britanicului, se va potrivi încă o dată în special cu Ferrari.

Ferrari, Norris

Norris încă mai vede necesitatea de a recupera decalajul

McLaren mai are încă de recuperat în acest domeniu: “Aș spune că acesta este încă cel mai mare punct slab al nostru. Și da, am fost buni la Monaco, dar nu te poți concentra decât pe virajele lente. Dacă trebuie să te concentrezi în același timp pe viraje lente și mediu-rapide, atunci avem mai multe probleme în a găsi echilibrul acolo”, spune Norris.

“Monaco este pur și simplu Monaco. Nu cred că am rezolvat complet dificultățile noastre în virajele lente, încă trebuie să ne îmbunătățim dacă vrem să ținem pasul cu Ferrari”, spune Norris, care ar dori să vadă o combinație și mai bună de “manevrabilitate, încredere și senzație în mașină”.

Cu toate acestea, el nu vrea să ascundă puterea McLaren sub preș: “Ne-am îmbunătățit cu siguranță și probabil că acesta este unul dintre domeniile în care ne-am îmbunătățit cel mai mult, motiv pentru care am reușit să fim ceva mai constanți anul acesta”, spune Norris, pentru care este clar: “Suntem în mod clar mai aproape de locul în care trebuie să fim în comparație cu echipele din jurul nostru”.

“Cred că mai sunt încă multe lucruri pe care vrem să le îmbunătățim și unde trebuie să progresăm”, spune el, recunoscând că dezvoltarea McLaren este departe de a fi completă, “dar sunt încrezător, când vezi cât de mult ne-am îmbunătățit ca echipă anul trecut, că putem să ne asumăm și mai mult”.

Ferrari, Norris

Favoriți sau contestatari, euforia este cu siguranță prezentă la McLaren datorită redresării recente, după cum demonstrează coechipierul Oscar Piastri, care a terminat recent pe locul doi la Monaco:

“Suntem cu siguranță în combinație acum, cred că ultimele două weekenduri pe circuite foarte diferite au demonstrat acest lucru”, spune australianul și este mulțumit: “Este destul de interesant, ca să fiu sincer”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss