Latest Posts

Norris anunță o nouă ofensivă de la McLaren pentru Singapore

Vizualizări: 7395

McLaren va face următoarea actualizare importantă în Singapore. Piesele noi ar trebui să rezolve punctele slabe la viteze mici. Lando Norris va pilota primul monopostul îmbunătățit.

McLaren se pregătește pentru creșterea succesului în Formula 1 2023. Chiar la timp pentru începerea sezonului de peste ocean în Singapore, echipa lansează următoarea actualizare majoră. După un început slab de sezon, britanicii au avut un trend ascendent și vor să treacă la o viteză superioară în ultima treime a anului. Liderul echipei Lando Norris, va fi primul care va testa noile piese în acest weekend. Colegul de echipă Oscar Piastri va fi echipat cu noile specificații la Suzuka, conform calendarului.

Norris

“A fost cu siguranță mai mult decât am avut în ultimii ani”, spune Norris, mulțumit de evoluția constantă a MCL60. După ce echipa obținuse doar 17 puncte în primele opt weekenduri de cursă, prima actualizare majoră a intrat în joc la GP-ul Austriei, care a schimbat cursul sezonului pentru McLaren. În ultimele șase Mari Premii, Norris și Piastri au adunat un număr impresionant de 98 de puncte.

După ce McLaren a reorganizat departamentul de dezvoltare în timpul pauzei de iarnă, măsurile au dat roade abia odată cu actualizarea din Austria. “De la restructurare și toate aspectele menționate, Austria a fost prima oportunitate de a arăta ceva”, a declarat Norris. “Atunci am pus pur și simplu mai multă forță de apăsare pe mașină. Acum încercăm să țintim niște zone mai specifice, ceea ce este probabil prima dată când facem asta un pic mai mult.”

Norris

McLaren actualizează pentru virajele lente
Cu toate acestea, actualizările mai mici de la Baku și Silverstone nu au adus încă succesul dorit înainte de lovitura eliberatoare din Austria. “Uneori, piesele sunt montate și nu îndeplinesc ceea ce ne-am dorit sau ceea ce ar fi trebuit să facă. După Austria și progresele pe care le-am făcut de atunci, îți dă mai multă speranță că putem să le punem pe monopost și să funcționeze”, a explicat pilotul de 24 de ani.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pe hârtie, actualizarea din Singapore ar trebui să îmbunătățească semnificativ performanțele monopostului la viteze mici, lucru pe care McLaren nu l-a mai încercat până acum în această măsură. “Este ceva diferit față de ceea ce am avut în Austria. Așa că suntem puțin mai precauți în legătură cu, cât de mare este pasul sau, cât de mult ne va ajuta. A fost puțin mai ușor pentru noi să creștem forța de apăsare în virajele de viteză medie și mare. În virajele lente a fost mai dificil. Aceasta este prima dată când am reușit să facem acest lucru un pic mai specific”, a declarat Norris.

McLaren chiar a avut o parte din pachet cu ei în urmă cu două weekenduri de curse, dar nu l-a folosit. “Aveam deja aripa spate la Zandvoort, dar nu am folosit-o acolo și am păstrat-o pentru aici”, a declarat britanicul, care va avea un avantaj față de Piastri în Singapore cu noile piese. “Echipa a muncit din greu pentru a o aduce aici pentru cel puțin unul dintre monoposturi, iar Oscar va obține apoi pachetul în Japonia. Așa că vor fi două weekenduri interesante pentru noi.

Norris

Actualizare doar pentru performanță, nu și pentru stilul de pilotaj
În campionatul mondial, McLaren se află pe locul cinci, cu 115 puncte. Diferența față de Aston Martin este de 102 puncte, iar avansul față de Alpine este de 42 de puncte. Cu toate acestea, de la actualizarea austriacă, echipa a reușit în mod repetat să îi enerveze pe Mercedes și Ferrari, iar în unele cazuri chiar și pe Red Bull. Actualizarea ar trebui să mențină McLaren în jocul de a enerva băieții mari. “Ar trebui să aducă mai multă forță în general, performanță în viraje și consistență, să ajute la uzura pneurilor și la tracțiune și toate lucrurile de genul acesta”, spune Norris.

Cu toate acestea, ar putea însemna, de asemenea, mai multă muncă pentru piloți, deoarece Norris spune că îmbunătățirile nu au ținut cont de preferințele sale la volan: “Nu cred că va ajuta exact în locurile în care probabil aș vrea să ajute în ceea ce privește stilul de pilotaj. Așadar, este vorba de performanță, nu de a mă face să mă simt mai bine în monopost. Dar vom afla restul mâine”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Norris
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss