Latest Posts

Noile pneuri Pirelli începând cu GP-ul de la Silverstone

Vizualizări: 14736

Noile pneuri Pirelli de la Silverstone. O sarcină mai mare necesită pneuri noi. Mașinile de Formula 1 din 2023 sunt mai rapide decât se așteptau, Pirelli reacționează cu noile specificații pentru pneuri de la Silverstone.

Mașinile de Formula 1 din 2023 sunt mai rapide decât se așteptau. Prea rapide? Cu un timp de 1:26,841 minute la Miami, Max Verstappen a fost cu aproape două secunde mai rapid decât pole time-ul lui Charles Leclerc de anul trecut. Prea mult stres pentru actualele pneuri Pirelli? Producătorul de anvelope reacționează cu o nouă specificație a pneurilor sale începând cu Silverstone pentru a face față unei sarcini mai mari.

Pneuri, Pirelli

Mașini de Formula 1 mai rapide decât se așteptau
Într-un comunicat de presă, Pirelli a anunțat că va introduce o nouă specificație a pneurilor sale începând cu Marele Premiu al Marii Britanii. Motivul este generația rapidă a Formulei 1 din 2023. La Miami, Max Verstappen a bătut cu aproape două secunde timpul de Pole Position-ul lui Charles Leclerc de anul trecut, iar în Azerbaidjan Leclerc și-a depășit și el propriul pole time din 2022 cu peste o secundă.

Vitezele mai mari exercită forțe mai mari asupra pneurilor montate pe mașină. În acest an, sarcina este atât de mult mai mare decât se aștepta, încât Pirelli reacționează. În mod normal, cele zece echipe prezintă în fiecare sezon o curbă de performanță așteptată a mașinilor lor către Pirelli. Pe baza performanței preconizate, Pirelli dezvoltă diferitele compoziții de pneuri. Acestea sunt adaptate cu precizie la sarcina așteptată de la performanță și sunt astfel menite să prevină defecțiunile bruște ale pneurilor.

Cu toate acestea, mașinile din 2023 sunt neașteptat de rapide – sarcina este, prin urmare, neașteptat de mare. Așadar, Pirelli introduce o nouă specificație a compozițiilor lor începând cu Silverstone pentru a se potrivi cu nivelul actual de stres al cauciucului. Dacă aceste compoziții sunt bine primite de echipe și de piloți, se intenționează să le folosească și în sezonul următor. „Noua specificație include materiale pe care le-am dezvoltat deja pentru 2024. Acest lucru va face ca pneurile să fie mai rezistente fără a afecta performanța pe circuit”, a declarat șeful Pirelli motorsport, Mario Isola.

Pneuri, Pirelli

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Din cauza numeroaselor viraje de mare viteză, Silverstone este cunoscut ca fiind un circuit deosebit de solicitant pentru pneurile mașinilor de curse. Mai ales în virajele clasice precum Copse, Maggots, Becketts și Chapel, pneurile trebuie să reacționeze la multe schimbări rapide de direcție la viteze enorme – forțele care acționează asupra cauciucului sunt, prin urmare, enorme.

Nu degeaba au apărut în mod neașteptat mai multe defecțiuni ale pneurilor în cadrul cursei de la Silverstone în 2013 și 2020. În 2013, cinci piloți au împărțit trauma pneurilor în timpul cursei, în 2020 au fost trei mașini în ultimele trei tururi. Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire cu trei pneuri. Pirelli vrea să evite un astfel de dezastru în acest an cu ajutorul noilor specificații. Mai târziu în acest an, Spa și Suzuka vor fi două circuite mai solicitante pentru pneuri.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss