GP24 Media

LATEST POSTS

Noile motoare F1 2025 vor avea componenta electrică „mărită masiv”

Vizualizări: 9938

Noile motoare hibride F1 din 2025 sunt prevăzute să prezinte o componentă electrică „crescută masiv” ca parte a revizuirii lor, a sugerat șeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

După un summit al marilor producători – inclusiv Mercedes, Ferrari, Renault, Audi și Porsche – la Marele Premiu al Austriei din weekendul trecut pentru a discuta noile reguli, a fost discutat un concept general despre ceea ce ar trebui să privească F1.

Și, deși specificul va dura multe luni pentru a fi formulat, Wolff spune că F1 face ceea ce trebuie să se potrivească cu unitățile de putere turbo hibride care funcționează cu combustibil complet durabil.

Vorbind luni la Conferința FIA de la Monaco, Wolff a spus că există un consens că F1 nu poate reveni la motoarele cu ardere puternică.

„Discuția a fost „ce facem în viitor în ceea ce privește motorul”, pentru că vrem să economisim costuri, deci nu vrem să reinventăm roata”, a spus el.

„Dar vrem, de asemenea, să avem un motor relevant din 2025 până în 2030 și nu putem fi capete vechi de benzină cu motoare care țipă, atunci când toată lumea se așteaptă să mergem la electricitate.

„Deci, aceste motoare vor fi încă alimentate. Rămânem cu formatul actual V6, dar componenta electrică va crește masiv.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Unitățile de putere actuale ale F1 prezintă atât un MGU-K, cât și un MGU-H, dar există sugestii că seria ar putea abandona MGU-H datorită costului și complexității sale. Asta ar deschide ușa pentru a fi utilizată o componentă cinetică mai puternică.

Una dintre componentele de bază ale noii generații hibride de motoare va funcționa cu combustibili durabili, despre care producătorii de automobile consideră că vor fi extrem de importante, deoarece mașinile continuă să folosească motoare cu combustie pentru mulți ani de acum încolo.

Noile motoare F1 2025 vor avea componenta electrică „mărită masiv”

Wolff a adăugat: „Rămânem cu motorul cu ardere internă deoarece credem că acest combustibilul va fi cu noi mult timp.

„În Europa putem avea obiectivele ambițioase de a avea mobilitate electrică ca parte a vieții noastre de zi cu zi până în 2030 și pot vedea la Mercedes cât de ambițioase sunt obiectivele, dar în restul lumii vom avea milioane de vehicule care ar încă funcționează cu combustibil.

„Pentru autoturismele Mercedes în sine, credem că vom avea câteva milioane de vehicule în lume care vor funcționa în continuare cu combustibili. Deci, ceea ce putem contribui cu inovația noastră este să îi ajutăm să dezvolte combustibili durabili: fie că este vorba de biocombustibili sau fie că este vorba de combustibili sintetici.

„Mașinile noastre vor funcționa cu combustibili 100% sustenabili până în 2025 și așa vom contribui la reducerea emisiilor mondiale de CO2”.

Wolff a spus că există dovezi din ce în ce mai mari că inovația F1 în găsirea de soluții durabile și în avansarea tehnologiei este atractivă pentru generația tânără de fani.

„Dacă te uiți astăzi la F1 și la publicul larg care ne urmărește, în special la publicul mai tânăr, grupul nostru cel mai puternic în creștere este cel de 15 până la 35 de ani”, a spus el.

„Am fost în Austria în weekendul trecut, nu a fost atât de grozav pe pistă, dar a fost impresionant să văd o sală plină. Am avut 115.000 de spectatori. Și ceea ce am văzut este un public mai tânăr ca niciodată în Formula 1.

„Și cred că pentru acest public mai tânăr, Formula 1 și am făcut un sondaj, reprezintă inovație și tehnologie înaltă. S-ar putea să ne îndepărtăm puțin de gladiatori.

„Dar copiii din generația mai tânără îl văd ca avioane de luptă care zboară în jurul pistei de curse, așa că nu trebuie să uităm niciodată că inovația de înaltă tehnologie face parte din ADN-ul nostru”.

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Autosport Network
Photocredit: Autosport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES