More

  Latest Posts

  Noile mașini de F3 sunt pregătite să ia startul în Macau după modificarea circuitului

  Noile mașini de Formula 3 sunt pregătite să ia startul în Macau ca urmare a schimbărilor prin care trece celebrul circuit.

  Anul acesta a fost lansat campionatul FIA de Formula 3, un amalgam al serii europene de Formula 3 și seria GP3 pentru 2019. Acest lucru a marcat apariția unui monopost nou, bazat în mare parte pe fostul monopost GP3, seria rămânând una suport pentru Formula 1.

  Odată cu apariția noului monopost au apărut și dubiile legate de siguranța piloților, având în vedere că noile mașini sunt mult mai rapide pe linie dreaptă, dar organizatorii din Macau au prevăzut acest lucru cu o serie de modificări plănuite pentru circuit.

  Într-o declarație de presă susținută în numele seriei F3, s-a precizat că ”numeroase modificări sunt în curs de aplicare înaintea ediției din 2019, incluzând remodelarea barierelor din virajul Lisboa unde Sofia Floersch a avut un accident masiv anul trecut care a pus în pericol existența celebrei curse de F3 de pe străzile din Macau.

  Sofia Macau

  Chiar organizatorii evenimentului au declarat că doresc noul monopost pentru 2019.

  ”Campionatul FIA F3 este unul dintre cele mai bune teste pentru piloții tineri și am lucrat din greu pentru a rămâne printre cele mai prestigioase evenimente de motor sport de pe calendar”, a declarat președintele comisiei pentru monoposturi, Stefano Domenicalli.

  ”Momentat ne bucurăm de un sezon competitiv și disputat, iar perspectiva de a vedea această grilă impresionantă de piloți aliniați la start în Macau este foarte excitantă.”

  ”Aceste mașini sunt mai puternice decât iterațiile precedente de F3 și sunt dotate cu cele mai recente îmbunătățiri în termeni de siguranță pentru monoposturi.”

  ”Mai mult decât atât, modificările care vor avea loc pe circuitul Guia vor spori și mai mult gradul de siguranță pentru a asigura o cursă spectaculoasă, dar și sigură.”

  Șeful seriei F3, Bruno Michel, a declarat: ”Sunt extrem de bucuros să aducem noua generație a mașinii F3 pentru a concura într-o cursă atât de prestigioasă și legendară care nu face parte din calendarul F3.”

  Michel a creat această oportunitate pentru Macau prin închiderea sezonului în Septembrie la Sochi. Acest lucru le va permite echipelor să aibă suficient timp pentru a efectua deplasarea la Macau pentru cursa din afara sezonului, în condițiile în care un final de sezon în Abu Dhabi ar fi complicat logistica.

  Nu a fost încă anunțat dacă circuitul a fost omologat. Fosta omologare a expirat la sfârșitul lui 2018 și are nevoie de îmbunătățiri datorită noilor mașini mult mai rapide de F3.

  • Source: Motorsport Network
  • Photocredit: Red Bull Content Pool / Reuters

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss