Latest Posts

Noile mașini de F3 sunt pregătite să ia startul în Macau după modificarea circuitului

Vizualizări: 35978

Noile mașini de Formula 3 sunt pregătite să ia startul în Macau ca urmare a schimbărilor prin care trece celebrul circuit.

Anul acesta a fost lansat campionatul FIA de Formula 3, un amalgam al serii europene de Formula 3 și seria GP3 pentru 2019. Acest lucru a marcat apariția unui monopost nou, bazat în mare parte pe fostul monopost GP3, seria rămânând una suport pentru Formula 1.

Odată cu apariția noului monopost au apărut și dubiile legate de siguranța piloților, având în vedere că noile mașini sunt mult mai rapide pe linie dreaptă, dar organizatorii din Macau au prevăzut acest lucru cu o serie de modificări plănuite pentru circuit.

Într-o declarație de presă susținută în numele seriei F3, s-a precizat că ”numeroase modificări sunt în curs de aplicare înaintea ediției din 2019, incluzând remodelarea barierelor din virajul Lisboa unde Sofia Floersch a avut un accident masiv anul trecut care a pus în pericol existența celebrei curse de F3 de pe străzile din Macau.

Noile mașini de F3 sunt pregătite să ia startul în Macau după modificarea circuitului

Chiar organizatorii evenimentului au declarat că doresc noul monopost pentru 2019.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

”Campionatul FIA F3 este unul dintre cele mai bune teste pentru piloții tineri și am lucrat din greu pentru a rămâne printre cele mai prestigioase evenimente de motor sport de pe calendar”, a declarat președintele comisiei pentru monoposturi, Stefano Domenicalli.

”Momentat ne bucurăm de un sezon competitiv și disputat, iar perspectiva de a vedea această grilă impresionantă de piloți aliniați la start în Macau este foarte excitantă.”

”Aceste mașini sunt mai puternice decât iterațiile precedente de F3 și sunt dotate cu cele mai recente îmbunătățiri în termeni de siguranță pentru monoposturi.”

”Mai mult decât atât, modificările care vor avea loc pe circuitul Guia vor spori și mai mult gradul de siguranță pentru a asigura o cursă spectaculoasă, dar și sigură.”

Șeful seriei F3, Bruno Michel, a declarat: ”Sunt extrem de bucuros să aducem noua generație a mașinii F3 pentru a concura într-o cursă atât de prestigioasă și legendară care nu face parte din calendarul F3.”

Michel a creat această oportunitate pentru Macau prin închiderea sezonului în Septembrie la Sochi. Acest lucru le va permite echipelor să aibă suficient timp pentru a efectua deplasarea la Macau pentru cursa din afara sezonului, în condițiile în care un final de sezon în Abu Dhabi ar fi complicat logistica.

Nu a fost încă anunțat dacă circuitul a fost omologat. Fosta omologare a expirat la sfârșitul lui 2018 și are nevoie de îmbunătățiri datorită noilor mașini mult mai rapide de F3.

  • Source: Motorsport Network
  • Photocredit: Red Bull Content Pool / Reuters
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss