More

  Latest Posts

  Nikita Mazepin va fi pilot Haas din 2021

  Pilotul rus, din Formula 2, Nikita Mazepin își va face debutul în Formula 1, împreună cu formația americană Haas, în 2021, după ce a semnat un contract pe mai mulți ani, cu echipa. Mazepin este deocamdată, pe locul 3 în campionatul de F2, unde mai există o singură etapă în 2020. În cel de-al doilea an de activitate, în seria suport, a obținut 2 victorii și încă 4 podiumuri.

  Rusul se alătură celor de la Haas, după ce a testat cu Force India, în 2016, 2017 și 2018 și cu Mercedes în 2019. Guenther Steiner, directorul echipei, a declarat: „Mă bucur să anunț că Nikita Mazepin va face parte din Haas F1 Team, începând cu sezonul următor. Nikita a dovedit de ce este capabil, anul acesta, în Formula 2, cu câteva victorii și mai multe podiumuri și consider că a fost un sezon foarte bun pentru el.”

  „A devenit un pilot foarte matur, în urma călătoriei sale prin etapele motorsportului – cele mai notabile performanțe fiind în GP3, în 2018, când a încheiat pe locul 2 în clasament, și desigur anul acesta, în F2. Abia aștept să văd ce va realiza Nikita în Formula 1 și noi vom încerca să îi oferim fiecare oportunitate posibilă, pentru a fi siguri că poate concura la cel mai înalt nivel. Având în vedere calendarul record, cu 23 de curse, din F1, din 2021, va avea parte de suficientă acțiune pe pistă pentru a învăța toate nuanțele unui Grand Prix.”

  Mazepin a început să concureze în campionatele de monoposturi în 2015, în Formula Renault 2.0, înainte să petreacă 2 ani, în cadrul European F3. A trecut la GP3 în 2018, clasandu-se pe locul 2, după 4 victorii, apoi a ajuns în F2, întâi cu ART, apoi cu Hitech.

  „Faptul că am ocazia să fiu un pilot de F1, este un vis împlinit pentru mine”, a spus Mazepin. Apreciez mult încrederea oferită de Gene Haas, Guenther Steiner și restul echipei. Îi oferă o oportunitate unui pilot tânăr și vreau să le mulțumesc pentru asta. Abia aștept să ne începem parteneriatul, atât pe pistă, cât și în afara ei și vreau să continui să îmi demonstrez abilitățile, după un sezon atât de bun în F2.”

  „Echipa va aștepta sfaturi și păreri, din partea mea, că să poată definitiva pachetul pentru 2021 (și mai departe). Voi prelua această responsabilitate și abia aștept să încep.” Mazepin va fi cel de-al 4-lea pilot rus, care concurează în F1, după Vitaly Petrov, Sergey Sirotkin și Daniil Kvyat. Haas nu a anunțat încă cine va fi viitorul său coechipier.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss