Latest Posts

Nikita Mazepin sau Giovinazzi susținut de Ferrari la Haas?

Vizualizări: 17549

Nikita Mazepin nu este sigur de prezența sa pe grila de start a Formulei 1 din 2022. Se pare că participarea sa în sezonul 2022 a fost pusă în pericol de criza actuală dintre Rusia și Ucraina.

În timpul sesiunii de teste de la Barcelona, Haas F1 a luat prompt decizia de a elimina toate referințele la sponsorul Uralkali și la steagul rusesc de pe mașină, în timp ce Nikita Mazepin și-a continuat activitatea planificată cu echipa, anulând însă întâlnirile cu presa.

Directorul echipei, Gunther Steiner, a precizat că nicio decizie nu poate fi considerată oficială înainte de întâlnirile dintre birourile juridice ale părților implicate, dar a lăsat să se înțeleagă că, în acest moment, relația dintre Haas F1 și partenerii ruși, atât cea financiară, cât și cea cu Nikita Mazepin însuși, va face obiectul unor evaluări.

„Nu există garanții din partea niciuneia dintre părțile implicate – a explicat Gunther Steiner – pentru că în acest scenariu nu depinde numai de noi, sunt implicate guvernele și noi nu avem nicio putere în acest sens. Trebuie să așteptăm și să vedem cum va evolua situația, este un obstacol care a apărut brusc pe drum și la care nu ne așteptam”.

Nikita

Potrivit informațiilor culese în paddock-ul de la Barcelona, proprietarul echipei, Gene Haas, pare dispus să închidă orice relație cu frontul rusesc: este o poziție care, pe lângă impactul pe plan financiar (dar aici Gunther Steiner a liniștit pe toată lumea în ceea ce privește stabilitatea totală a programelor echipei), va implica alegerea unui pilot care va trebui să îl înlocuiască pe Nikita Mazepin începând cu a doua sesiune de teste de pre-sezon din Bahrain.

Ieri, Gunther Steiner nu a negat că a luat în calcul toate scenariile, indicându-l pe Pietro Fittipaldi (al treilea pilot al echipei de trei ani) ca fiind prima opțiune care va fi evaluată. Brazilianul în vârstă de 25 de ani a concurat deja în două Mari Premii cu Haas F1, în urmă cu doi ani, când a fost chemat să-l înlocuiască pe Romain Grosjean după accidentul dramatic din Bahrain.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pietro Fittipaldi rămâne una dintre posibilele soluții, dar nu ar fi în fruntea listei de priorități a celor de la Haas F1, după cum s-a putut deduce din comentariile lui Gunther Steiner. Primul candidat pare a fi Antonio Giovinazzi, o figură care s-ar potrivi foarte bine cu nevoile echipei, fiind legat de Ferrari F1 (cu care echipei Haas F1 are o colaborare strânsă) și care a concurat în ultimul său Mare Premiu în urmă cu puțin peste două luni, la Abu Dhabi.

Pilotul italian susținut de Ferrari F1 tocmai și-a început programul de Formula E cu echipa Dragon, dar în cazul în care primește oportunitatea de a obține un loc pe grila de start a Formulei 1, există întotdeauna o clauză de ieșire care i-ar permite să încheie contracte și să profite rapid de această oportunitate.

Nikita

Lipsa locurilor a redus foarte mult numărul piloților care se pot lăuda cu o experiență recentă în Formula 1, iar în situația actuală doi potențiali candidați, precum Daniil Kvyat și juniorul de la Ferrari F1, Robert Shwartzman, riscă să fie excluși de la start tocmai din cauza pașaportului lor.

Directorul echipei Ferrari F1, Mattia Binotto, a recunoscut anterior că ar trebui să existe „oportunități” pentru ca Antonio Giovinazzi să revină pe grila de start a Formulei 1 în 2023, dar pilotul italian ar putea primi această șansă mai devreme, ca urmare a situației de la Haas.

Campionul de Formula 2, Oscar Piastri, este legat de Alpine F1 și, deși producătorul francez ar putea fi, de asemenea, interesat să îl împrumute pe australian pentru un sezon, Haas F1 nu va fi de acord să servească drept teren de antrenament pentru un pilot care are un viitor deja asigurat de alte echipe.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Haas F1 Team
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Haas F1 Team

Latest Posts

Don't Miss