More

  Latest Posts

  Nico Rosberg: „Poate” nu am avut talentul pe care îl are Hamilton.

  NicRosberg rămâne singurul pilot care l-a învins pe Hamilton la titlu de când a început epoca turbo-hibridă în 2014 și consideră că fostul său coechipier ar putea câștiga până la nouă titluri. Rosberg recunoaște că „poate” nu a avut același nivel de talent cu fostul coleg al echipei Mercedes Lewis Hamilton, despre care crede că ar putea câștiga „nouă” titluri.

  Rosberg și Hamilton au fost coechipieri la Mercedes în perioada 2013-2016. Hamilton avea să câștige titlul de două ori în acea perioadă (2014 și 2015), în timp ce Rosberg a revendicat singurul său Campionat Mondial în 2016 și s-a retras din Formula 1 la scurt timp după ce a făcut acest lucru. Acestea fiind spuse, Germanul își folosește propriile experiențe ca dovadă a motivului pentru care piloții ar trebui să stabilească ținte de îmbunătățire constantă, mai degrabă decât un anumit număr de înregistrări.

  El consideră că Hamilton a fost „poate” mai talentat ca pilot de curse decât el însuși, așa că stabilirea unei ținte pentru a câștiga x numărul de titluri ar fi fost greșită. „Nu, nu, este greșit”, a spus Rosberg pentru ziarul Austriac Der Standard, când a fost întrebat dacă oamenii ar trebui să stabilească obiective ambițioase. „Trebuie să găsești un echilibru”. Unul dintre obiective este să vă optimizați și să obțineți cele mai bune din opțiuni disponibile.

  „Unii oameni intră în cursă și poate nu au talentul unui Lewis Hamilton”, unde aș putea fi în stare să mă consider. „De aceea nu este realist pentru mine să fiu campion mondial de nouă ori, la fel cum ar putea el să o facă”. Aceasta nu este ambiția mea. Ambiția mea este de a scoate tot ce este mai bun de la mine și asta m-am propus. „În plus, în consecință, există un obiectiv concret. Problema cu obiectivele într-o formă de rezultat este că atât de mult depinde de tine”.

  „Dacă atunci am această eroare a motorului și am propria mea optimizare ca obiectiv, pot fi în continuare extatic când știu că am realizat totul atât de genial pe tot parcursul zilei și pe tot parcursul anului”. „Acest lucru este extrem de important, dar nici nu a fost o forță a mea”. De asemenea, eram mult prea concentrat asupra rezultatului. Desigur, acest lucru se întâmplă pentru că întregul tău anturaj vorbește despre asta tot timpul. Orice altceva nu contează.

  „Ca sportiv, trebuie să încerci să găsești echilibrul și să te concentrezi pe optimizarea propriilor abilități. Asta am învățat de-a lungul timpului”. Am făcut progrese, dar este atât de dificil să fac pași mari. „Cred că cei mai de succes sportivi au acel echilibru și nu se concentrează doar pe rezultate.”

  Sursa: Der Standard

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss