More

  Latest Posts

  Nicky Hayden va fi inclus în Motorsports Hall of Fame of America.

  Începând cu 2021, numele lui Nicky Hayden va fi printre cei incluși în Hall of Fame-ul motorsportului. Regretatul pilot american, decedat în 2017, va primi post mortem această distincție.

  Cu o carieră impresionantă în spatele său, americanul va fi inclus pe lista oamenilor incluși în Motorsports Hall of Fame of America. Din palmaresul său sportiv menționăm titlul obținut în AMA Superbike în 2002, dar mai ales titlul mondial adjudecat la clasa MotoGP în 2006.

  Americanul a fost o prezență constantă în motomondial vreme de peste un deceniu. După magnificul sezon 2002, în care și-a trecut în conturi titlul suprem în America, el a fost la Honda la recomandarea directă a lui Valentino Rossi, cu care a fost și coechipier în 2003, primul său sezon la clasa regină.

  Trei ani mai târziu, Rossi și Hayden au purtat un duel direct pentru titlul mondial. După o ultimă cursă dramatică la Valencia, Hayden și-a adjudecat ceea ce avea să fie primul și singurul titlu mondial din carieră la clasa regină, tot alături de aceeași structură, Repsol Honda.

  După obținerea titlului, Hayden nu a mai fost niciodată același pilot. Trei ani mai târziu, în 2009, el a semnat cu Ducati, echipă alături de care a concurat vreme de cinci sezoane, fără a obține vreo victorie de GP. În această perioadă, el i-a avut coechipieri pe Casey Stoner (2009-2010), Valentino Rossi (2011-2012) și Andrea Dovizioso (2013).

  După periplul de la Ducati, Nicky Hayden a revenit la prima sa dragoste, Honda. În 2014 și 2015, cu o Honda de client de această dată, americanul a mai concurat alte două sezoane la clasa regină, fără însă a ieși prea mult în evidență. Astfel, la finele lui 2015, el a făcut pasul spre echipa Honda de uzină din WorldSBK.

  Primul sezon a fost unul plin de rezultate mixte, americanul reușind totuși să încheie în top cinci și să obțină prima sa victorie din carieră. Conform contractului semnat, 2017 urma să fie cel de-al doilea său de contract și ultimul alături de echipa japoneză.

  Sezonul 2017 a debutat foarte greu pentru Nicky Hayden, Honda fiind o umbră a ceea ce ilustrase în sezonul precedent. Din nefericire, pe 22 mai 2017, la trei zile după un teribil accident rutier în care a fost implicat, inima lui Nicky Hayden a încetat să bată, iar întreaga lume implicată în motociclism, a deplâns moartea carismaticului pilot american, plecat dintre noi la doar 35 de ani.

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: Honda Racing Corporation


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss