GP24 Media

LATEST POSTS

Nicky Hayden va fi inclus în Motorsports Hall of Fame of America.

Hayden - Hall of Fame
Vizualizări: 24274

Începând cu 2021, numele lui Nicky Hayden va fi printre cei incluși în Hall of Fame-ul motorsportului. Regretatul pilot american, decedat în 2017, va primi post mortem această distincție.

Cu o carieră impresionantă în spatele său, americanul va fi inclus pe lista oamenilor incluși în Motorsports Hall of Fame of America. Din palmaresul său sportiv menționăm titlul obținut în AMA Superbike în 2002, dar mai ales titlul mondial adjudecat la clasa MotoGP în 2006.

Americanul a fost o prezență constantă în motomondial vreme de peste un deceniu. După magnificul sezon 2002, în care și-a trecut în conturi titlul suprem în America, el a fost la Honda la recomandarea directă a lui Valentino Rossi, cu care a fost și coechipier în 2003, primul său sezon la clasa regină.

Trei ani mai târziu, Rossi și Hayden au purtat un duel direct pentru titlul mondial. După o ultimă cursă dramatică la Valencia, Hayden și-a adjudecat ceea ce avea să fie primul și singurul titlu mondial din carieră la clasa regină, tot alături de aceeași structură, Repsol Honda.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

După obținerea titlului, Hayden nu a mai fost niciodată același pilot. Trei ani mai târziu, în 2009, el a semnat cu Ducati, echipă alături de care a concurat vreme de cinci sezoane, fără a obține vreo victorie de GP. În această perioadă, el i-a avut coechipieri pe Casey Stoner (2009-2010), Valentino Rossi (2011-2012) și Andrea Dovizioso (2013).

După periplul de la Ducati, Nicky Hayden a revenit la prima sa dragoste, Honda. În 2014 și 2015, cu o Honda de client de această dată, americanul a mai concurat alte două sezoane la clasa regină, fără însă a ieși prea mult în evidență. Astfel, la finele lui 2015, el a făcut pasul spre echipa Honda de uzină din WorldSBK.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Primul sezon a fost unul plin de rezultate mixte, americanul reușind totuși să încheie în top cinci și să obțină prima sa victorie din carieră. Conform contractului semnat, 2017 urma să fie cel de-al doilea său de contract și ultimul alături de echipa japoneză.

Sezonul 2017 a debutat foarte greu pentru Nicky Hayden, Honda fiind o umbră a ceea ce ilustrase în sezonul precedent. Din nefericire, pe 22 mai 2017, la trei zile după un teribil accident rutier în care a fost implicat, inima lui Nicky Hayden a încetat să bată, iar întreaga lume implicată în motociclism, a deplâns moartea carismaticului pilot american, plecat dintre noi la doar 35 de ani.

Sursa: MotoGP
Photocredit: Honda Racing Corporation
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES