Latest Posts

Nicky Hayden va fi inclus în Motorsports Hall of Fame of America.

Vizualizări: 25338

Începând cu 2021, numele lui Nicky Hayden va fi printre cei incluși în Hall of Fame-ul motorsportului. Regretatul pilot american, decedat în 2017, va primi post mortem această distincție.

Cu o carieră impresionantă în spatele său, americanul va fi inclus pe lista oamenilor incluși în Motorsports Hall of Fame of America. Din palmaresul său sportiv menționăm titlul obținut în AMA Superbike în 2002, dar mai ales titlul mondial adjudecat la clasa MotoGP în 2006.

Americanul a fost o prezență constantă în motomondial vreme de peste un deceniu. După magnificul sezon 2002, în care și-a trecut în conturi titlul suprem în America, el a fost la Honda la recomandarea directă a lui Valentino Rossi, cu care a fost și coechipier în 2003, primul său sezon la clasa regină.

Trei ani mai târziu, Rossi și Hayden au purtat un duel direct pentru titlul mondial. După o ultimă cursă dramatică la Valencia, Hayden și-a adjudecat ceea ce avea să fie primul și singurul titlu mondial din carieră la clasa regină, tot alături de aceeași structură, Repsol Honda.

După obținerea titlului, Hayden nu a mai fost niciodată același pilot. Trei ani mai târziu, în 2009, el a semnat cu Ducati, echipă alături de care a concurat vreme de cinci sezoane, fără a obține vreo victorie de GP. În această perioadă, el i-a avut coechipieri pe Casey Stoner (2009-2010), Valentino Rossi (2011-2012) și Andrea Dovizioso (2013).

După periplul de la Ducati, Nicky Hayden a revenit la prima sa dragoste, Honda. În 2014 și 2015, cu o Honda de client de această dată, americanul a mai concurat alte două sezoane la clasa regină, fără însă a ieși prea mult în evidență. Astfel, la finele lui 2015, el a făcut pasul spre echipa Honda de uzină din WorldSBK.

Primul sezon a fost unul plin de rezultate mixte, americanul reușind totuși să încheie în top cinci și să obțină prima sa victorie din carieră. Conform contractului semnat, 2017 urma să fie cel de-al doilea său de contract și ultimul alături de echipa japoneză.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sezonul 2017 a debutat foarte greu pentru Nicky Hayden, Honda fiind o umbră a ceea ce ilustrase în sezonul precedent. Din nefericire, pe 22 mai 2017, la trei zile după un teribil accident rutier în care a fost implicat, inima lui Nicky Hayden a încetat să bată, iar întreaga lume implicată în motociclism, a deplâns moartea carismaticului pilot american, plecat dintre noi la doar 35 de ani.

Sursa: MotoGP
Photocredit: Honda Racing Corporation
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss