More

  Latest Posts

  Newey spune că aproape a avut un „atac de cord” în ultimul tur de la Abu Dhabi

  Directorul tehnic al Red Bull, Adrian Newey, a vorbit despre emoția intensă pe care a simțit-o în ultimul tur din Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2021, în care Max Verstappen a câștigat o luptă împotriva lui Lewis Hamilton pentru a deveni Campion Mondial.

  Newey, care a fost angajat de Red Bull în 2006 și a proiectat RB5, monopost câștigător de Mare Premiu, plus mașinile RB6, RB7, RB8 și RB9 câștigătoare de campionat, supraveghează Red Bull Advanced Technologies și designul mașinii F1 al echipei. Duminică, RB16B a devenit cea mai recentă mașină câştigătoare a echipei.

  Chiar dacă Newey a petrecut peste trei decenii în Formula 1, el a recunoscut că nu a văzut niciodată un campionat coborând până în ultimul tur, așa cum a făcut-o în Abu Dhabi.

  „Este cel la care m-am apropiat cel mai mult de un atac de cord! Am mai avut altele care au mers la ultima cursă, desigur, dar niciodată în ultimul tur. Da, uimitor, absolut uimitor”, a spus Newey.

  „Ai atât de multe emoții într-o cursă ca asta. Evident, în tururile dinainte de Safety Car, părea că totul scăpa din mâna noastră.

  „Și apoi s-a întâmplat Safety Car-ul, evident că avem noroc în acest sens. Dar reflectez și știu că Max a meritat din plin, în general”, a adăugat el.

  Newey a reflectat, de asemenea, la pensionările „ghinioniste” cu care s-a confruntat Verstappen în 2021. Olandezul, primul campion de F1 al țării sale, s-a retras din cauza unei probleme cu pneurile în Azerbaidjan, a căzut într-o ciocnire cu Lewis Hamilton la Silverstone și din nou la Monza – în timp ce a suferit daune într-o coliziune cu mai multe mașini la startul GP-ului Ungariei care l-a lăsat pe locul 9 în cursă.

  „Când începi să te gândești la an, la unele momente ghinioniste, în special la Copse [la Silverstone], știi… mă confruntă cu adevărat ce s-a întâmplat acolo”, a adăugat Newey.

  Red Bull se va pregăti acum să apere titlul lui Verstappen, pe măsură ce F1 intră într-o nouă eră în 2022, în timp ce se înfruntă cu Mercedes și încearcă să pună capăt dominaţiei Silver Arrows, care i-a făcut să câștige un record de opt titluri consecutive de constructori.

  Între timp, evenimentele de la sfârșitul Marelui Premiu de la Abu Dhabi au fost protestate de Mercedes – care intenționează să depună apel după ce protestele lor au fost respinse.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss