GP24 Media

LATEST POSTS

Newey spune că aproape a avut un „atac de cord” în ultimul tur de la Abu Dhabi

Newey
Vizualizări: 10885

Directorul tehnic al Red Bull, Adrian Newey, a vorbit despre emoția intensă pe care a simțit-o în ultimul tur din Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2021, în care Max Verstappen a câștigat o luptă împotriva lui Lewis Hamilton pentru a deveni Campion Mondial.

Newey, care a fost angajat de Red Bull în 2006 și a proiectat RB5, monopost câștigător de Mare Premiu, plus mașinile RB6, RB7, RB8 și RB9 câștigătoare de campionat, supraveghează Red Bull Advanced Technologies și designul mașinii F1 al echipei. Duminică, RB16B a devenit cea mai recentă mașină câştigătoare a echipei.

Chiar dacă Newey a petrecut peste trei decenii în Formula 1, el a recunoscut că nu a văzut niciodată un campionat coborând până în ultimul tur, așa cum a făcut-o în Abu Dhabi.

„Este cel la care m-am apropiat cel mai mult de un atac de cord! Am mai avut altele care au mers la ultima cursă, desigur, dar niciodată în ultimul tur. Da, uimitor, absolut uimitor”, a spus Newey.

„Ai atât de multe emoții într-o cursă ca asta. Evident, în tururile dinainte de Safety Car, părea că totul scăpa din mâna noastră.

„Și apoi s-a întâmplat Safety Car-ul, evident că avem noroc în acest sens. Dar reflectez și știu că Max a meritat din plin, în general”, a adăugat el.

Newey a reflectat, de asemenea, la pensionările „ghinioniste” cu care s-a confruntat Verstappen în 2021. Olandezul, primul campion de F1 al țării sale, s-a retras din cauza unei probleme cu pneurile în Azerbaidjan, a căzut într-o ciocnire cu Lewis Hamilton la Silverstone și din nou la Monza – în timp ce a suferit daune într-o coliziune cu mai multe mașini la startul GP-ului Ungariei care l-a lăsat pe locul 9 în cursă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Când începi să te gândești la an, la unele momente ghinioniste, în special la Copse [la Silverstone], știi… mă confruntă cu adevărat ce s-a întâmplat acolo”, a adăugat Newey.

Red Bull se va pregăti acum să apere titlul lui Verstappen, pe măsură ce F1 intră într-o nouă eră în 2022, în timp ce se înfruntă cu Mercedes și încearcă să pună capăt dominaţiei Silver Arrows, care i-a făcut să câștige un record de opt titluri consecutive de constructori.

Între timp, evenimentele de la sfârșitul Marelui Premiu de la Abu Dhabi au fost protestate de Mercedes – care intenționează să depună apel după ce protestele lor au fost respinse.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES