Latest Posts

Adrian Newey și Aston Martin: Nu se va face niciun anunț până în septembrie

Vizualizări: 3176

Lawrence Stroll continuă să evolueze: Andy Cowell ajunge în octombrie, Enrico Cardile de la Ferrari – iar zvonurile legate de Adrian Newey se intensifică

Chiar dacă acum există multe indicii că Adrian Newey va ajunge în cele din urmă la Aston Martin: Conform cercetărilor, nu va exista nicio confirmare oficială înainte de luna septembrie cu privire la locul în care designerul vedetă al Red Bull care a ieșit din activitate va lucra în viitor.

Newey este încă sub contract cu Red Bull până în martie 2025. Cu toate acestea, el nu mai este implicat în dezvoltarea tehnică la echipa de Formula 1. Prezența sa la echipă are mai mult un caracter consultativ și este responsabil de promovarea RB17, hypercarul Red Bull pe care l-a proiectat.

Adrian Newey

Între timp, se pare că este curtat intensiv de mai multe echipe. Inițial, multe instituții de presă au favorizat Ferrari, apoi au existat rapoarte privind oferte din partea McLaren, Williams și Mercedes, iar în prezent se pare că Aston Martin are cele mai mari șanse de a-l angaja.

Newey a fost invitat la noua fabrică Aston Martin din Silverstone în urmă cu doar câteva săptămâni și se spune că are un proiect de contract finalizat. Potrivit informațiilor , Newey și Lawrence Stroll au ajuns deja la un acord. Cu toate acestea, astfel de zvonuri nu pot fi verificate independent.

Un lucru este clar: nu vor exista clarificări oficiale pe această temă înainte de luna septembrie. Acest lucru se datorează faptului că eliberarea lui Newey în primul trimestru al anului 2025 este legată de condițiile pe care Red Bull le-a convenit cu el într-un acord de anulare. Iar una dintre aceste condiții este că el nu are voie să își anunțe viitorul angajator înainte de septembrie 2024.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pare logic că această dată a fost stabilită tocmai în luna septembrie. Pentru că exact șase luni mai târziu, contractul său de muncă la Red Bull se încheie pentru totdeauna. O cronologie care sugerează că el ar putea să se alăture Aston Martin (sau unei alte echipe de Formula 1) încă din martie.

De altfel, se spune că o parte a acordului de reziliere cu Red Bull este și aceea că Newey trebuie să se abțină de la a da interviuri în care se spală rufe murdare despre Red Bull și oamenii care lucrează acolo. O clauză care ar trebui să fie utilă pentru șeful criticat al echipei, Christian Horner.

A fost o condiție prealabilă pentru ca Newey – surprinzător pentru mulți – să fie eliberat din contractul său existent atât de repede și fără birocrație. Contractul său cu Red Bull a fost de fapt până la sfârșitul anului 2025 și ar fi prevăzut un “concediu de grădinărit” de încă douăsprezece luni, până la sfârșitul anului 2026. Faptul că acum i se permite să schimbe echipa în primul trimestru al anului 2025 este rezultatul unui compromis pe care Eddie Jordan l-a negociat pentru Newey.

Adrian Newey

Între timp, Aston Martin continuă să se modernizeze după sezonul 2024 dezamăgitor de până acum. Fostul șef al motoarelor Mercedes, Andy Cowell, foarte respectat în industrie ca una dintre cele mai importante minți din spatele erei de aur Mercedes din 2014 până în 2021, se va alătura Aston Martin ca CEO al grupului în octombrie, înlocuindu-l pe Martin Whitmarsh în acest rol.

Stroll a reușit, de asemenea, să ajungă la un acord cu Enrico Cardile, fostul director tehnic Chassis la Ferrari. Cardile urmează să sprijine echipa tehnică condusă de Dan Fallows, fostul designer Red Bull. Când anume Cardile se va alătura Aston Martin, cu toate acestea, este dincolo de cunoștințele noastre.

Și apoi se pune întrebarea dacă Mike Krack are un viitor ca director de echipă la Aston Martin. Într-o structură cu Andy Cowell, Adrian Newey, Dan Fallows, Bob Bell și Enrico Cardile, este discutabil dacă luxemburghezul mai este necesar ca director de echipă tradițional. Odată ce Cowell va fi în funcție, unii din paddock cred că poziția lui Krack ar putea fi sub presiune.

Adrian Newey

Calificări Silverstone:

01. George Russell (GB), Mercedes, 1:25,819 min
02. Lewis Hamilton (GB), Mercedes, 1:25,990
03. Lando Norris (GB), McLaren, 1:26,030
04. Max Verstappen (NL), Red Bull Racing, 1:26,203
05. Oscar Piastri (AUS), McLaren, 1:26,237

06. Nico Hulkenberg (D), Haas, 1:26,338
07. Carlos Sainz (E), Ferrari, 1:26,509
08. Lance Stroll (CDN), Aston Martin, 1:26,585
09. Alex Albon (T), Williams, 1:26,640
10. Fernando Alonso (E), Aston Martin, 1:26,917

11. Charles Leclerc (MC), Ferrari, 1:27,097
12. Logan Sargeant (USA), Williams, 1:27,175
13. Yuki Tsunoda (J), Racing Bulls, 1:27,269
14. Guanyu Zhou (RCH), Sauber, 1:27,867
15. Daniel Ricciardo (AUS), Racing Bulls, 1:27,949

16. Valtteri Bottas (FIN), Sauber, 1:32,431
17. Kevin Magnussen (DK), Haas, 1:32,905
18. Esteban Ocon (F), Alpine, 1:34,557
19. Sergio Perez (MEX), Red Bull Racing, 1:38,348
20. Pierre Gasly (F), Alpine, 1:39,804

Adrian Newey

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss