More

  Latest Posts

  Neuville: Fiabilitatea Hyundai WRC îl lasă pe Rovanpera să se distanțeze.

  Thierry Neuville spune că problemele de fiabilitate ale echipei Hyundai Motorsport devin „foarte frustrante” și contribuie la faptul că Kalle Rovanpera, de la Toyota Gazoo Racing, se distanțează în cursa pentru titlul în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

  Pilotul Belgian, Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport rămâne cel mai apropiat rival al lui Kalle Rovanpera, pilotul Toyota Gazoo Racing în clasamentul campionatului după Raliul Portugaliei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Dar se confruntă deja cu un deficit de 46 de puncte după ce finlandezul Kalle Rovanpera a obținut a treia victorie consecutivă.

  Pilotul belgian s-a confruntat cu probleme mecanice sau tehnice în toate cele patru raliuri de până acum, iar perspectivele unei posibile victorii în Raliul Portugaliei, la sfârșitul săptămânii trecute, s-au încheiat atunci când o defecțiune la arborele de transmisie s-a produs în timpul unei secțiuni de pe drumuri publice.

  Neuville, Hyundai

  Thierry Neuville se afla pe locul al doilea la general, la 7,0s în urma liderului de atunci, Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing, dar a terminat vineri la 1m46,4s de prima poziție, înainte de a termina raliul pe locul al cincilea. Eșecul a declanșat o fierbere de emoții din partea lui Thierry Neuville, după ce a văzut cum oportunitățile de a câștiga în Raliul Croației și Raliul Suediei i-au scăpat din mână în urma unei combinații de probleme de fiabilitate și erori.

  În timpul interviului de la finalul etapei, Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport a arătat spre o fotografie de pe telefon pentru a explica problema înainte de a înjura de frustrare. Reflectând asupra unei noi șanse ratate, a declarat presei: „Cu siguranță un podium era în joc și poate chiar o luptă pentru victorie ar fi fost posibilă. Ar fi fost greu, dar eram chiar în spatele lui Elfyn Evans, pilotul echipei Toyota Gazoo Racing înainte de probleme, așa că aveam multe de jucat, dar, din păcate, a apărut problema și am făcut tot ce era mai bun din această situație”.

  Când a fost întrebat despre încercarea de a rămâne calm în astfel de situații, el a răspuns „Devine din ce în ce mai dificil, ca să fiu sincer. Este foarte frustrant, suntem aici pentru a lupta pentru campionat. Am câștigat raliuri și am fost pe podium, dar obiectivul este să câștigăm campionatul. Putem vedea acum că deja un pilot se distanțează, așa că există deja o diferență destul de mare și devine dificil să recuperezi”.

  „Nu putem decât să felicităm Toyota Gazoo Racing pentru performanța și fiabilitatea lor, care este ceva ce ne lipsește în mod clar. Asta face o mare diferență în acest moment. Acesta este motivul pentru care sunt atât de puternici și de aceea Kalle Rovanpera poate obține victorie după victorie. Acesta este un lucru de care avem nevoie foarte curând. Suntem aproape la Toyota Gazoo Racing pe performanță, dar nu suntem încă la nivel, trebuie să lucrăm puțin mai mult. Mă simt confortabil în mașină și simt că știu exact la ce trebuie să lucrez pentru a o face mai rapidă”.

  Neuville, Hyundai

  Coechipierul lui Thierry Neuville, Ott Tanak, a fost, de asemenea, critic cu privire la problemele de fiabilitate ale Hyundai Motorsport i20N, după un sezon 2021 dificil, în timpul căruia fragilitatea i-a costat atât pe el, cât și pe Thierry Neuville șansele la titlu. „Suntem destul de departe, există o mulțime de locuri de muncă de făcut și multe lucruri destul de deschise”, a spus Ott Tanak. „În general, a fost dificil să obținem încrederea de care avem nevoie, dar nu există altă opțiune decât munca grea pentru a încerca să schimbăm lucrurile”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss