More

  Latest Posts

  Nakajima se retrage din curse şi preia un nou rol în Toyota WEC

  Pilotul Toyota Kazuki Nakajima și-a anunțat retragerea din curse după încheierea mandatului său în Campionatul Mondial de Anduranță FIA.

  A fost anunțat luna trecută, în ajunul rundei finale a sezonului WEC din Bahrain, că Nakajima nu va face parte din line-up-ul Toyota pentru sezonul 2022.

  Toyota a confirmat luni, în prezentarea sa din 2022 la Tokyo, că Ryo Hirakawa va prelua locul lui Nakajima la bordul GR010 Hybrid nr. 8 alături de Sebastien Buemi și Brendon Hartley în sezonul viitor.

  Nakajima a fost legat de revenirea la cursele în cele două categorii principale ale Japoniei, SUPER GT și Super Formula, cu normă întreagă, în 2022, dar în schimb, la ​​vârstă de 36 de ani, va acționa ca vicepreședinte al Toyota Gazoo Racing Europe.

  Rolul său la TGRE, fosta Toyota Motorsport GmbH, va fi „să îmbunătățească organizația și să-și optimizeze abordarea axată pe pilot față de WEC, alături de responsabilitățile de management al echipei și al piloţilor”, potrivit unui comunicat emis de producătorul japonez.

  Astfel, coboară cortina peste o carieră care a durat trei sezoane în Formula 1 cu Williams și nouă în WEC cu Toyota, care a inclus trei victorii la 24 de ore de Le Mans și două titluri WEC.

  „Am început ca pilot de curse când aveam 11 ani, așa că au trecut 25 de ani”, a spus Nakajima. „În primul rând, vreau să-mi exprim recunoștința părinților mei, care mi-au dat șansa de a începe în curse, iar când aveam 18 ani, am debutat ca pilot Toyota în Formula Toyota.

  „Acum am 36 de ani, așa că de la debut, jumătate din viață am condus pentru Toyota și am fost îngrijit de ei.

  „Am avut multe experiențe cu ei și datorită acestui mediu am putut să arăt mai mult decât puterea mea inițială, așa că sunt foarte recunoscător pentru asta și pentru sprijinul pe care l-am avut din partea personalului echipei și a fanilor.”

  Kobayashi a primit un nou rol de „director de echipă”.

  Între timp, Kamui Kobayashi își va combina sarcinile de conducere cu un nou rol de director de echipă – o nouă poziție concepută, conform declarației Toyota, „aduce perspectiva unui pilot conducerii echipei, cu un accent special pe îmbunătățirea echipei pentru era Hypercar”.

  „Nu mi-am imaginat că mi se va oferi șansa de a deveni reprezentant al echipei, continuând ca pilot”, a spus Kobayashi. „Cred că echipa WEC ar trebui să fie o echipă puternică, o echipă de familie și o echipă care primește primul pilot în viitor”.

  Toyota a dezvăluit, de asemenea, că Yuichiro Haruna va deveni directorul de proiect al echipei WEC, alături de poziția similară pe care o deține la echipa producătorului din Campionatul Mondial de Raliuri.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss