More

  Latest Posts

  Nakagami își oferă nota „2 din 10” pentru sezonul 2021

  Pilotul japonez Takaaki Nakagami și-a acordat nota „2 din 10” pentru sezonul său din MotoGP.

  Nakagami a intrat în al patrulea an în clasa regină, sperând să se bazeze pe campania de succes din 2020, în care a obținut primul său pole-position, a apărut ca un competitor consitant în top-6 și a ajuns pe locul 10 în clasamentul piloţilor.

  Cu toate acestea, în ciuda faptului că a avut acces la cea mai recentă Honda RC213V pentru prima dată în 2021, Nakagami a îndurat un sezon dezastruos care a dat doar șase rezultate în top-10 și o poziție finală pe locul 15, deși l-a depășit pe coechipierul LCR Alex Marquez.

  Într-un interviu, Nakagami a dat o evaluare sinceră când a fost întrebat cum își va evalua sezonul, spunând: „Poate 2 din 10.”

  „Se datorează faptului că, odată cu impulsul pe care l-am avut anul trecut, atât eu, cât și echipa ne-am gândit „Anul acesta se va întâmpla”, dar în schimb am mers înapoi.

  „Chiar dacă am avut o mulțime de curse dificile, au existat încă multe ori în care ar fi trebuit să obțin rezultate mai bune, motiv pentru care îmi dau o notă atât de mică.”

  Sezonul lui Nakagami a început prost, deoarece nu a reușit să înscrie în nicio cursă din Qatar și, în timp ce s-a îmbunătățit cu locul al patrulea la Jerez și al șaptelea la Le Mans, el a reușit doar un alt rezultat în top-6 în tot sezonul, în GP-ul din Stiria.

  Nakagami

  Explicând problemele sale în continuare, el a spus: „Ca și ceilalți piloti Honda, nu am avut suficientă aderență pe spate, iar acest lucru a afectat frânarea și a făcut dificilă găsirea unui echilibru bun. În esență, nu am putut rezolva această problemă tot sezonul și de aceea m-am chinuit atât de mult.

  „Au fost câteva circuite în care a fost mai bine și am putut avea curse bune la Jerez și în Austria, dar în afară de acestea, nimic nu mi-a mers în felul meu și nu am putut obține rezultate bune. A fost un sezon plin de lupte.”

  Nakagami se confruntă cu un sezon critic în 2022, deoarece contractul său urmează să fie reînnoit și, pentru prima dată de când s-a alăturat MotoGP, se confruntă cu o amenințare credibilă pentru cursa LCR susținută de Idemitsu, sub forma remarcabilului începător japonez din Moto2, Ai Ogura.

  Tânărul de 29 de ani a identificat puterea mentală ca fiind o slăbiciune cheie de îmbunătățit și intenționează să rezolve acest lucru cu un nou regim de antrenament de acum până la începutul testelor de pre-sezon.

  „Dacă voi continua așa anul viitor, rezultatele vor fi aceleași”, a spus Nakagami. „Nu mai sunt în stadiul în care am nevoie de mai multă experiență, așa că dacă pot îmbunătăți ceea ce trebuie să îmbunătățesc, rezultatele ar trebui să urmeze natural.

  „În ceea ce privește viteza mea, încă am reușit să mă arăt în antrenamente, nu este ca și cum aș fi fost constant lent și totuși nu am avut rezultate bune în curse. Cred că sentimentele de presiune și adrenalină sunt destul de diferite în calificări față de cursă.

  „Prin urmare, este important să mă perfecționez din punct de vedere mental și, făcând asta, vreau să-mi arăt viteza și puterea anul viitor. Trebuie să mă recuperez și să fac un mare pas înainte.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss