Latest Posts

Murray Walker a încetat din viață la 98 de ani. (Video)

Vizualizări: 33171

Cunoscut ca fiind vocea din spatele comentariilor britanice ale Formulei 1, Murray Walker a încetat din viață astăzi, la onorabila vârstă de 98 de ani. Cu peste șase decenii de activitate, Walker a fost una dintre vocile cele mai cunoscute în rândul comentatorilor de motorsport din întreaga lume.

Cu peste cinci decenii de activitate, Murray Walker a fost cunoscut pentru comentariile curselor din campionatul mondial de motociclism viteză și din Formula 1. De altfel, împreună cu James Hunt a format un tandem legendar la BBC, între 1980 și 1993.

Născut în octombrie 1923, Walker a fost de asemenea implicat și în Al Doilea Război Mondial, fiind decorat cu numeroase distincții pentru vitejia dovedită în marea conflagrație. De altfel, fostul mare comentator britanic a avut un background în motorsport, tatăl său, Graham Walker fiind multiplu campion european la motociclism.

YouTube video

Murray Walker comentând una dintre cele mai epice curse pe ploaie din istoria Formulei 1, câștigată de Michael Schumacher.

Între 1949 și 2001, Murray Walker a fost una dintre figurile centrale din lumea motorsportului britanice. Britanicul a fost cunoscut pentru stilul său neortodox de a comenta cursele, dar și pentru patima cu care își făcea simțită prezența la fiecare grand prix.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După retragerea din 2001, Murray Walker a mai avut apariții sporadice în cabina de comentator, fiind însă implicat în diverse proiecte legate de lumea motorsportului. În ultimii ani, problemele de sănătate a lui Walker s-au întețit, iar astăzi, 13 martie, britanicul a plecat la cele veșnice.

Întreaga redacție GP24 deplânge trecerea în neființă a lui Murray Walker.

Sursa: BRDC
Photocredit: BRDC
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

BRDC

Latest Posts

Don't Miss