GP24 Media

LATEST POSTS

MotoGP vs F1: percepția vitezei cu Mark Webber.

Vizualizări: 10588

Fostul star F1, Mark Webber, este invitatul acestei săptămâni, australianul vorbind despre dragostea sa pentru cursele de motociclete și multe altele. Echipa Podcast MotoGP v-a pregătit o ofertă specială în această săptămână, fosta vedetă F1 și legenda australiană Mark Webber discută cu gazdele Matt Dunn și Fran Wyld. În ciuda faptului că a fost cunoscut pentru cariera sa pe patru roți, Webber a iubit întotdeauna MotoGP-ul și curse de motociclete în general.

Două roți față de patru – este întotdeauna un “subiect de bar” între fanii sportului cu motor, nu-i așa? Atât F1 cât și MotoGP sunt competiții foarte rapide iar Webber compară senzația de viteză în ambele cazuri. „Pentru că am fost foarte bine instruit să conduc un monopost F1, acesta a fost setul meu de abilități. Eram mai relaxat și simțeam că știu ce fac și pot avea încredere în propriul proces decizional până la un anumit grad”, comentează Webber, vorbind despre pilotajul unui model F1 și al unei motociclete.

„Rulând cu 350 km / h la Monza într-un monopost F1, e clar că este foarte rapid. Este destul de amuzant, am vorbit cu Jorge Lorenzo despre asta în ceea ce privește senzația de viteză. Au fost câtiva băieți care au testat și modele F1: Valentino Rossi, chiar și Mick Doohan a făcut-o, de la motocicleta de 500cc la modelul Williams F1 din acea perioadă.

„Cred că poziția la volan este destul de unică într-o mașină de Formula 1, întinsă ca și cum ai fi într-o cadă cu picioarele destul de sus, un fel de șezut cu volanul în față în timp ce câmpul vizual este destul de scăzut. Chiar și viziera căștii este foarte diferită în comparație cu una de motociclism. O cască de motociclism este mult mai largă, iar viziera este uriașă, astfel încât vederea periferică este mult mai mare pe o motocicletă. Încaleci șaua motocicletei cu un sentiment foarte mare de libertate, în schimb atunci când te afli într-un monopost F1 de exemplu, vederea este mai îndepărtată de sol. Deci, Jorge este de părere că percepția aceleiași viteze este mai mare într-un monopost F1.

„Am fost surprins, pentru că nu am avut atâtea zile de circuit, dar a fost un fel de capcană pentru mine. Senzația a fost cu totul diferită la volanul monopostului în comparație cu o motocicletă. A fost rapid să nu mă înțelegeți greșit … dar există o vibrație mai mare într-o mașină F1, ești legat, fundul este pe sol, patinează destul de mult pe asfalt. Așa că a fost o capcană pentru mine, deoarece abordez prea rapid virajele, trebuie să mergi mai încet … și atunci se simte cu adevărat. Pentru că a) nu am talent și b) percepția vitezei este mai mică … chiar și până începi să înclini motocicleta și tot restul. “

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES