Latest Posts

MotoGP la Sachsenring: viitorul Liberty, oportunitate sau un risc?

Vizualizări: 2899

Record de audiență la weekendul MotoGP de la Sachsenring: Promotorul ADAC este încântat de cererea uriașă și lucrează la un plan pentru viitor

Exact 252.826 de spectatori au asistat la ultimul weekend MotoGP de la Sachsenring. Acesta a stabilit un nou record pentru Marele Premiu german de motociclism. În condiții meteorologice bune, dar nu perfecte, nu au existat practic goluri în tribune. Promotorul ADAC a oferit un feedback pozitiv constant, dar există unele provocări care trebuie depășite în ceea ce privește viitorul.

MotoGP

Klaus Klötzner, președintele ADAC Saxonia, este încântat de interesul imens arătat de fani, chiar dacă de mulți ani nu a mai existat niciun pilot german câștigător: “Nu este vorba despre o persoană sau un erou, ci despre eveniment”.

Numai ziua cursei a atras 98.015 spectatori. Ziua de sâmbătă a fost extrem de puternică, cu 92 130 de spectatori, iar mulți fani au fost văzuți la locul evenimentului și vineri și joi (62 681 de spectatori în total). Comparativ cu anii precedenți, evenimentul din acest an s-a desfășurat pe parcursul a patru zile în loc de trei. Totuși, acest lucru nu schimbă bilanțul pozitiv.

MotoGP

Oaspete de onoare celebru la MotoGP în Hohenstein-Ernstthal

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Starul hollywoodian Keanu Reeves a atras foarte mult atenția cu prezența sa. În contrast cu unele dintre superstarurile uneori discutabile prezente la alte evenimente sportive, vizita lui Reeves a fost foarte autentică.

Actorul canadian este un fan declarat al motocicletelor și, prin urmare, și un ambasador al scenei pe două roți. Duminică, el a fluturat steagul carouri și a privit cu interes paddock-ul MotoGP.

Majoritatea spectatorilor l-au văzut pe starul din Matrix doar pe ecrane. Dar în afară de asta, au fost multe de oferit. Totul a început miercuri cu cursa caritabilă în jurul pistei, care a fost foarte bine primită. Conceptul de transport de succes a fost lăudat, deoarece a permis sosiri și plecări rapide în comparație cu alte evenimente de această dimensiune.

Responsabilii sunt încântați de buna cooperare cu autoritățile și de nivelul ridicat de acceptare în rândul locuitorilor din regiune, care, potrivit lui Lutz Oeser, director general al Sachsenring Event GmbH, compania responsabilă de eveniment, este de aproape 100 %.

MotoGP

Cum inspiră Sachsenring alți promotori MotoGP

Angajamentul voluntarilor, fără de care evenimentul practic nu ar fi posibil, este, de asemenea, lăudat. “Marele Premiu este trăit aici de toți cei implicați. Oamenii nu îl văd ca pe o slujbă. Ei lucrează constant și ne gândim deja la anul viitor”, explică Klaus Klötzner de la ADAC Sachsen.

Cu caracterul său de eveniment, Sachsenring a inspirat deja alți organizatori în urmă cu câțiva ani. “Acesta este cu siguranță cazul”, remarcă Klaus Klötzner cu mândrie. “Dar am fost pionieri și în alte domenii, fără să vreau să par arogant”.

“Conceptul nostru de trafic transformă un drum principal într-o stradă cu sens unic duminică. Acest lucru ne permite să scoatem publicul de pe pistă în decurs de o oră. Unii organizatori au adoptat acest lucru”, raportează cu mândrie președintele ADAC Saxonia.

MotoGP

Viitorul Sachsenring: Ce urmează pentru Liberty Media?

Cea mai mare provocare pentru cei responsabili de Sachsenring este să organizeze evenimentul fără să înregistreze pierderi, ceea ce nu este deloc ușor, în ciuda cererii ridicate. La urma urmei, costurile pentru evenimente au crescut brusc în ultimii ani.

Sachsenring, care este clasificat drept centru de siguranță pentru conducere, suportă costuri mai mari decât pistele de curse permanente, deoarece o mare parte din infrastructură trebuie construită doar pentru Marele Premiu. Iar cel mai mare element ar putea crește în viitor.

Aceasta deoarece preluarea de către Liberty Media nu va reduce în niciun caz taxa de organizare. Organizatorii ADAC nu își fac iluzii și se așteaptă deja la o creștere.

Lutz Oeser de la Sachsenring Event GmbH speră că partenerii contractuali vor fi sensibili: “Cu siguranță nu plătim taxa de licență pe care o plătește Qatar, de exemplu. Dar ei știu ce au în noi în comparație cu alte circuite. La noi, taxa de licență este, de asemenea, plătită la timp.”

Lutz Oeser vede trecerea la Liberty Media drept o oportunitate sau un risc? “Ambele sunt de conceput”, gândește el. “Bineînțeles că vor să o facă și mai mare. Dar nu poți compara Formula 1 cu Marele Premiu de Motociclism. Este un public complet diferit. Nu ar fi bine să ne opunem noilor abordări. Este vorba despre a găsi o cale de mijloc”.

“Ei știu despre ce este vorba. Dar nu pot pur și simplu să dubleze taxa de licență, chiar dacă rezultatul final pentru ei, ca agenție, este să facă cât mai mulți bani posibil. Asta se va întoarce împotriva lor”, prezice managerul Sachsenring Event GmbH, adăugând: “Dorna știe că nu poți schimba totul. Și nu vor face nici asta”.

MotoGP

Prețurile biletelor pot fi menținute în viitor?

Cu bilete de weekend începând de la 99 de euro, ADAC face fanilor o ofertă extrem de corectă. “Scopul nostru principal este să oferim spectatorilor un raport bun calitate-preț”, subliniază Klaus Klötzner de la ADAC Saxonia. “Prețurile pentru anul viitor au fost deja finalizate”.

Cu toate acestea, menținerea constantă a prețurilor biletelor este o provocare majoră. “Desigur, suntem dependenți de condițiile generale. Începând cu costurile de personal și de securitate”, explică Klaus Klötzner.

Pentru evenimente majore precum Marele Premiu de Motociclism, nu a devenit mai ușor în ultimul timp să îndeplinești toate cerințele. “Acum câțiva ani, nimeni nu s-ar fi gândit să pună blocuri de beton pentru a preveni atacurile teroriste. Este o evoluție a vremurilor pe care nu o putem influența”, remarcă Klaus Klötzner.

“Anul viitor va exista, de asemenea, un bilet în picioare la 99 de euro. Acest preț a fost înghețat”, anunță Lutz Oeser de la Sachsenring Event GmbH. “Vrem să fie un eveniment de familie și o mare petrecere. Ar trebui să fie accesibil pentru toată lumea. Aceasta este abordarea noastră”.

Cei responsabili nu vor permite accesul mai multor persoane pe sit în viitor pentru a compensa costurile, păstrând în același timp prețul biletelor. “Din păcate, spațiul nostru este limitat”, spune Klaus Klötzner de la ADAC Saxonia.

Organizatorii doresc să împiedice ca experiența fanilor să aibă de suferit, deoarece dacă mai mulți fani intră pe teren, timpii de așteptare cresc și calitatea experienței scade. Acest lucru trebuie să fie prevenit.

“Fie că este Dorna sau Liberty Media, va exista o creștere a taxei de licență”, prezice Klaus Klötzner de la ADAC Sachsen. “Dar nu există nicio îndoială că Dorna vrea să continue aici. Ne vom înțelege cumva”.

MotoGP

Cum va evolua relația cu politica după alegerile din toamnă?

Guvernul din Saxonia joacă, de asemenea, un rol care nu ar trebui subestimat. Ministrul-președinte Michael Kretschmer (CDU) sprijină evenimentul de ani de zile, dar, din cauza viitoarelor alegeri din Saxonia, nu există nicio certitudine cu privire la cât de mult va sprijini viitorul guvern Marele Premiu Sachsenring.

“Desigur, sperăm să continuăm să primim sprijin din partea statului în viitor. Ne-am dori să menținem această rețea. Și atunci sunt optimist că ne vom revedea aici pentru încă câțiva ani”, comentează Klaus Klötzner de la ADAC Saxonia.

Lutz Oeser adaugă: “Trebuie să privim cu multă umilință faptul că acest eveniment nu este ceva ce cineva ia de bun. Este o emblemă pentru regiune. Este un factor economic și de marketing. Ne simțim incredibil de recunoscători”.

Vânzările în avans pentru Marele Premiu de Motociclism 2025 au început duminică. Cu toate acestea, nu există încă o dată specifică pentru weekendul MotoGP de anul viitor.

MotoGP

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss