More

  Latest Posts

  MotoGP va aduce modificări circuitului din Indonezia după probleme din teste

  MotoGP a convenit asupra modificărilor pistei cu Mandalika International Street Circuit din Indonezia pentru cursa din martie, după numeroase probleme în timpul testelor de pre-sezon weekendul trecut.

  Seria se va întoarce în Indonezia pentru prima dată din 1997 pe 20 martie, când are loc Marele Premiu inaugural de pe noua pistă Mandalika – primul circuit stradal al MotoGP. Înaintea Marelui Premiu, ultimul test de trei zile de pre-sezon din 2022 a avut loc pe circuitul situat pe insula Lombok. În ziua deschiderii, acțiunea pistei a fost oprită pentru mai bine de o oră și au avut loc discuții de urgență între Dorna Sports și motocicliști, după ce ploaia de dimineață şi lucrările de construcție din jurul locației au lăsat circuitul extrem de noroios.

  În cele din urmă, piloții au fost trimiși să parcurgă minimum 20 de tururi pentru a ajuta la curățarea pistei, care în cele din urmă s-a îmbunătățit – deși un număr de piloți au fost nemulțumiți de această acțiune, Franco Morbidelli de la Yamaha a descris-o „al naibii de periculoasă”. Restul testului a reușit să se desfășoare așa cum era planificat, deși au existat numeroase probleme cu pista care s-a rupt pe alocuri și s-au aruncat resturi în piloți.

  Fabio Quartararo

  După test, un număr de motocicliști au declarat că locul nu era pregătit pentru a fi folosit pentru o cursă și au cerut ca lucrările să fie făcute. Marți după-amiază, organismul de conducere al MotoGP, FIM, a anunțat că a convenit cu Dorna și Corporația de Dezvoltare a Turismului Indonezian (ITDC) asupra îmbunătățirilor ce vor fi aduse pistei înainte de Marele Premiu din martie. 

  Pista va fi curățată și pregătită folosind „tehnologie de vârf pentru a se asigura că întreaga suprafață îndeplinește standardele MotoGP”. Aceste îmbunătățiri vor fi aplicate cu cel puțin șapte zile înainte de începerea evenimentului de Grand Prix. În ciuda problemelor, aspectul circuitului a fost întâmpinat cu laude din partea piloților. Deși vor fi făcute modificări pentru a îmbunătăți circuitul, există încă temeri în padoc că Lombok pur și simplu nu este pregătit să organizeze evenimentul.

  În timpul testului, a existat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 detectate în rândul membrilor padocului, în timp ce numeroase persoane au avut zborurile din Mandalika anulate.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss