More

  Latest Posts

  „MotoGP urmează să înceapă la Jerez”, spune Carmelo Ezpeleta

  După întârzierea provocată de corona virus, sezonul MotoGP 2020 va începe la Jerez pe 19 iulie, cu aprobarea finală încă pendinte, spune CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta. În urma anulării Marelui Premiu Qatar, pandemia corona virusului a plasat seria MotoGP în mod de stand-by. Organizatorul seriei, Dorna Sports a lucrat la un calendar revizuit pentru sezonul 2020 redus.

  În timp ce Formula 1 a anunțat începutul calendarului său 2020, MotoGP urmează să își publice programul revizuit după întârzierea lungă a sezonului. Carmelo Ezpeleta a dezvăluit că planul este ca MotoGP să urmeze F1 anunțând un calendar provizoriu și care s-ar putea întâmpla încă din această săptămână.

  „Acest lucru a fost explicat în cadrul întâlnirii cu ei: calendarul pe care sperăm să-l prezentăm mai târziu în această săptămână care începe, dacă totul merge bine, pe 19 iulie la Jerez. Iar ultima cursă din calendarul respectiv va fi la începutul lunii noiembrie, cu 12 sau 13 etape. Dar cursele din afara Europei este ceva ce trebuie să decidem, totuși”.

  MotoGP a anunțat deja anularea mai multor runde – inclusiv Marele Premii din Qatar, Germania, Olanda, Finlanda, Regatul Unit, Japonia și Australia. Ezpeleta a indicat că faza de deschidere a sezonului ar putea fi bazată pe locurile europene, în timp ce etapele non-europene care nu au fost anulate pot fi încorporate în partea ulterioară a programului.

  „Vor fi prezentate mai multe curse – cele patru curse non-europene care nu au fost anulate: Thailanda, Malaezia, Americi și Argentina – pentru care vom căuta aprobarea și avem un termen limită până la sfârșitul lunii iulie pentru a le spune tuturor dacă continuăm cu ei sau ne oprim. După primele două curse vom vedea dacă calendarul va fi 12, 14 sau maxim 16 etape”.

  MotoGP1

  Alocarea motoarelor revizuite:
  Comisia pentru Grand Prix a lansat recent o modificare a Regulamentului Sportiv al campionatului de MotoGP. Modificarea va reduce alocarea motoarelor pentru piloți. În cazul în care au loc un număr de 11 curse, piloții echipelor fără concesie vor avea acces la patru motoare, în timp ce numărul este de șase pentru cei care participă la echipe cu concesii. În cazul în care are loc 12, 13 sau 14 Grand Prix, acest număr va fi crescut la cinci, respectiv șapte.

  Ezpeleta și-a exprimat încântarea pentru modul în care producătorii au contribuit la încercarea MotoGP de a asigura viitorul sportului în criza financiară indusă de corona virus.

  „Am avut mai multe întâlniri fructuoase și mai ales am avut o întâlnire foarte profitabilă cu producătorii, le-am prezentat protocolul înainte de a-l prezenta autorităților spaniole și mai târziu altor autorități. Am convenit câteva lucruri diferite, le-am dat șansa să ne explice ce cred despre posibilitățile diferite”.

  „A fost foarte profitabil și am aprobat și numărul de motoare în funcție de numărul de curse pe care le vom avea în acest sezon, care a fost convenit în unanimitate de către toți producătorii. De asemenea, am vorbit despre necesitățile pentru viitor, dar a fost esențial să ne vedem despre protocol și apoi să aprobăm situația motoarelor din sezonul 2020 ”, a concluzionat el.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss