GP24 Media

LATEST POSTS

“MotoGP urmează să înceapă la Jerez”, spune Carmelo Ezpeleta

Vizualizări: 26642

După întârzierea provocată de corona virus, sezonul MotoGP 2020 va începe la Jerez pe 19 iulie, cu aprobarea finală încă pendinte, spune CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta. În urma anulării Marelui Premiu Qatar, pandemia corona virusului a plasat seria MotoGP în mod de stand-by. Organizatorul seriei, Dorna Sports a lucrat la un calendar revizuit pentru sezonul 2020 redus.

În timp ce Formula 1 a anunțat începutul calendarului său 2020, MotoGP urmează să își publice programul revizuit după întârzierea lungă a sezonului. Carmelo Ezpeleta a dezvăluit că planul este ca MotoGP să urmeze F1 anunțând un calendar provizoriu și care s-ar putea întâmpla încă din această săptămână.

„Acest lucru a fost explicat în cadrul întâlnirii cu ei: calendarul pe care sperăm să-l prezentăm mai târziu în această săptămână care începe, dacă totul merge bine, pe 19 iulie la Jerez. Iar ultima cursă din calendarul respectiv va fi la începutul lunii noiembrie, cu 12 sau 13 etape. Dar cursele din afara Europei este ceva ce trebuie să decidem, totuși”.

MotoGP a anunțat deja anularea mai multor runde – inclusiv Marele Premii din Qatar, Germania, Olanda, Finlanda, Regatul Unit, Japonia și Australia. Ezpeleta a indicat că faza de deschidere a sezonului ar putea fi bazată pe locurile europene, în timp ce etapele non-europene care nu au fost anulate pot fi încorporate în partea ulterioară a programului.

„Vor fi prezentate mai multe curse – cele patru curse non-europene care nu au fost anulate: Thailanda, Malaezia, Americi și Argentina – pentru care vom căuta aprobarea și avem un termen limită până la sfârșitul lunii iulie pentru a le spune tuturor dacă continuăm cu ei sau ne oprim. După primele două curse vom vedea dacă calendarul va fi 12, 14 sau maxim 16 etape”.

"MotoGP urmează să înceapă la Jerez", spune Carmelo Ezpeleta

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Alocarea motoarelor revizuite:
Comisia pentru Grand Prix a lansat recent o modificare a Regulamentului Sportiv al campionatului de MotoGP. Modificarea va reduce alocarea motoarelor pentru piloți. În cazul în care au loc un număr de 11 curse, piloții echipelor fără concesie vor avea acces la patru motoare, în timp ce numărul este de șase pentru cei care participă la echipe cu concesii. În cazul în care are loc 12, 13 sau 14 Grand Prix, acest număr va fi crescut la cinci, respectiv șapte.

Ezpeleta și-a exprimat încântarea pentru modul în care producătorii au contribuit la încercarea MotoGP de a asigura viitorul sportului în criza financiară indusă de corona virus.

„Am avut mai multe întâlniri fructuoase și mai ales am avut o întâlnire foarte profitabilă cu producătorii, le-am prezentat protocolul înainte de a-l prezenta autorităților spaniole și mai târziu altor autorități. Am convenit câteva lucruri diferite, le-am dat șansa să ne explice ce cred despre posibilitățile diferite”.

„A fost foarte profitabil și am aprobat și numărul de motoare în funcție de numărul de curse pe care le vom avea în acest sezon, care a fost convenit în unanimitate de către toți producătorii. De asemenea, am vorbit despre necesitățile pentru viitor, dar a fost esențial să ne vedem despre protocol și apoi să aprobăm situația motoarelor din sezonul 2020 ”, a concluzionat el.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES