Latest Posts

MotoGP Thailanda: Martin câștigă la sprint, Bagnaia dezamăgește

Vizualizări: 65238

MotoGP Thailanda: Jorge Martin sărbătorește o victorie la start-finish în sprintul MotoGP din Thailanda. Francesco Bagnaia nu a putut trece de locul șapte.

Jorge Martin câștigă sprintul MotoGP de la Buriram. Pilotul Pramac nu lasă niciun dubiu în privința victoriei sale, conduce de la start până la sosire și în cele din urmă câștigă fără dubii în fața lui Brad Binder, Luca Marini completează podiumul. Francesco Bagnaia a trebuit să se mulțumească cu locul șapte după un start prost.

Avantajul lui Francesco Bagnaia în fața lui Martin în Campionatul Mondial se reduce la 17 puncte. Marco Bezzecchi se află la 72 de puncte în urma sa, pe locul trei.

MotoGP, Thailanda, Martin

MotoGP Thailanda: Raportul cursei de sprint.
Grila de start: 1. Martin, 2. Marini, 3. A. Espargaro, 4. Bezzecchi, 5. Binder, 6. Bagnaia, 7. A. Marquez, 8. M. Marquez, 9. Vinales, 10. Quartararo, 11. Bagnaia. Zarco, 12. A. Fernandez, 13. Di Giannantonio, 14. R. Fernandez, 15. Miller, 16. Nakagami, 17. P. Espargaro, 18. Morbidelli, 19. Mir, 20. Oliveira, 21. Bastianini

Start: Jorge Martin nu pleacă bine, dar reușește să își apere primul loc în primul viraj. În spatele său se aliniază Luca Marini, Aleix Espargaro, Brad Binder, Marc Marquez și Marco Bezzecchi. Bagnaia coboară de pe locul 6 pe grilă pe P8.

Turul 1: Johann Zarco îl depășește și el pe Francesco Bagnaia în virajul șapte, coborând campionul mondial pe locul nouă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Turul 2: Brad Binder frânează în virajul 3 și îl depășește pe Aleix Espargaro, ocupând locul trei. Două viraje mai târziu, Espargaro trebuie să-l lase să treacă și pe Marc Marquez. Takaaki Nakagami se prăbușește în ultimul viraj.

Turul 3: Aleix Espargaro recuperează locul patru de la Marc Marquez.

MotoGP, Thailanda, Martin

Turul 4: Alex Marquez și Johann Zarco se ciocnesc în curba de sosire, Francesco Bagnaia trece pe linia interioară și câștigă două poziții – P7. Jorge Martin face multă viteză în față. Are deja mai mult de o secundă avans față de urmăritorii săi.

Turul 6: Brad Binder îl atacă pe Luca Marini, dar iese larg și trebuie să îl lase din nou să treacă pe pilotul VR46. Augusto Fernandez s-a accidentat în ultimul viraj.

Turul 7: Brad Binder îl împinge pe Luca Marini în ultimul viraj. El este acum al doilea, la 1,6 secunde în spatele lui Jorge Martin.

Turul 9: Fabio Di Giannantonio intră la boxe și își oprește Ducati-ul cu probleme la ambreiaj.

Turul 10: Marc Marquez îl depășește pe Marco Bezzecchi în ultimul viraj și este al cincilea.

MotoGP, Thailanda, Martin

Al 13-lea și ultimul tur: Aleix Espargaro iese larg în virajul 3, Marc Marquez se strecoară pe interior. Espargaro poate contraataca puțin mai târziu, dar Marc îl depășește din nou pe Marquez în curba de sosire.

Finish: Jorge Martin câștigă cu 0,933 secunde în fața lui Brad Binder, Luca Marini completează podiumul. Marc Marquez este al patrulea, în fața lui Aleix Espargaro și Marco Bezzecchi. Francesco Bagnaia nu a reușit să termine mai sus de locul șapte. Alex Marquez și Johann Zarco obțin ultimele puncte.

MotoGP, Thailanda, Martin

Citate de pe podiumul sprintului MotoGP din Thailanda
Jorge Martin (câștigător, Pramac): „Cu siguranță a mers conform planului. Am încercat să-mi salvez pneurile la start, dar cu 1:30-uri mici a fost complicat. Am încercat să mă desprind și apoi am văzut că Brad Binder l-a depășit pe Luca Marini. Acela a fost momentul să forțez un pic mai mult. Am împins până când a fost 1,9 în față și apoi am încercat să gestionez asta până la final”.

Brad Binder (al doilea, KTM): „Planul pentru astăzi nu era, bineînțeles, locul doi, ci victoria. Dar voi accepta locul doi. La început chiar am avut probleme pentru a-l depăși pe Luca Marini. Când am reușit să trec, mi-am consumat pneul. Ca să fiu sincer, a fost destul de dificil. Dar echipa mea a făcut o treabă fantastică. Mi-au oferit un pas bun înainte în acest weekend. Mai avem nevoie de acel ultim lucru și apoi putem face ceva mare”.

Luca Marini (al treilea, VR46) „Problema cu pneul mediu spate este încă acolo. Am ceva probleme cu asta în acest weekend. Pentru un tur în calificările de dimineață, pneul este incredibil, poți forța enorm. Dar pentru ritmul de cursă, am probleme la toate ieșirile din viraje. Nu am putut să-l atac pe Brad Binder când m-a depășit. Asta a fost foarte dificil pentru mine. Temperatura de pe pneul din față a crescut și ea vertiginos. Așa sunt cursele acum, mai ales când este cald. Așa că, probabil, va fi la fel și mâine. Mă aștept totuși la ceva mai mult potențial cu pneul dur spate”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss