Latest Posts

MotoGP: “Ne pregătim pentru între 12-16 curse” – CEO Dorna Sports

Vizualizări: 15139

CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, a vorbit cu Podcast-ul spaniol MotoGP™, „Cambia el Map”, despre anunțul de miercuri potrivit căruia Dorna Sports, Guvernul regional al Andaluziei și Consiliul Local al Jerez de la Frontera au convenit să facă o propunere pentru Guvernul spaniol care, dacă va fi aprobat, ar vedea Circuito de Jerez – Angel Nieto va deține două Grand Prix MotoGP™.

O explicație a anunțului de propunere a Marelui Premiu și a Marelui Premiu al Spaniei:
„O pregătim de zile întregi. Așa cum am explicat deja, ideea noastră era să începem la sfârșitul lunii iulie și să continuăm planificarea evenimentelor în Europa până la jumătatea lunii noiembrie, mai mult sau mai puțin, și de atunci în condiții climatice mai calde, unde putem face cursa din noiembrie până în decembrie. Dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci Campionatul Mondial se va încheia în Europa”.

S-a ajuns la un acord pentru a trimite propunerea guvernului spaniol. Care sunt următorii pași?
„S-a ajuns la acordul dintre Guvernul regional al Andaluziei, Consiliul Local Jerez și noi înșine. Am stabilit elementele de bază: cum și ce se va întâmpla, cum va fi organizată. Le-am prezentat-o și au considerat că este acceptabil să trimită Guvernului Spaniei. Aceasta facem cu fiecare țară în care mergem. Există un protocol pe care l-am decis, care va fi finalizat mâine sau a doua zi, unde am redus numărul de persoane care sunt familia MotoGP™ la 1300 de persoane”.

„În același timp, în fiecare dintre țări, există o comisie unde dezbat toate aceste tipuri de lucruri pentru toate sporturile. Fiecare sport are condiții diferite. După ce vom avea un protocol clar, care este practic finalizat, în ceea ce privește numărul de controale, cum va fi paddock-ul, etc., îl trimitem Guvernului Spaniei”.

Aceasta implică ministere diferite. Mă aștept ca implică Ministerul de Interne – pentru mișcarea oamenilor, Ministerul de Sănătate – pentru măsurile de siguranță și Transport – pentru ceea ce va fi implicat în venirea și părăsirea Spaniei. „Este cazul în Spania și în celelalte țări din întreaga lume. Vorbim cu Brno, de asemenea Austria și Italia, pentru a analiza diferitele opțiuni”.

MotoGP: "Ne pregătim pentru între 12-16 curse" - CEO Dorna Sports

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vorbești din nou despre un paddock redus. Poți să explici cum va funcționa asta? Cum vor călători, cum va fi?
„Lucrăm în conformitate cu condițiile actuale, pentru a putea face acest lucru în viitorul apropiat. Sper ca de acum până în iulie măsurile să nu se agraveze, dar să se îmbunătățească. În prezent, planul este că cei din afara Europei ar trebui să vină în Europa cu cel puțin 14 zile înainte de Marele Premiu și să rămână în Europa. Apoi, toate echipele, inclusiv europenii, vor trebui să facă un test înainte de a părăsi țările, cu cel mult 4 zile înainte de a ajunge la primul Mare Premiu, care va fi în Spania”.

„În acel moment, vor veni cu testul lor certificat care spune că acum 4 zile erau fără corona virus și, atunci când vor ajunge la circuit, vom face un alt test. După aceea, în fiecare zi vom avea o echipă cu Quirónsalud (Serviciul medical MotoGP™), care se va asigura că oamenii nu prezintă simptome și vom lua temperatura tuturor. Apoi, va exista un protocol pus în aplicare dacă ar trebui să se întâmple ceva și cum vom face față cu acesta”.

Calendar posibil:
„Procedura pe care am avut-o cu Spania trebuie să o facem cu celelalte țări. Cred că va fi posibil să avem un calendar complet al curselor în Europa și, teoretic, ce s-ar putea întâmpla și în afara Europei”.

Momentan numărul maxim de curse care se pot întâmpla după anulări este de 16. „Dacă pot exista unele în afara Europei, da. Ne pregătim pentru între 12 și 16 curse”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss