Latest Posts

MotoGP Mugello: Francesco Bagnaia a câștigat, frații Marquez au căzut

Vizualizări: 16092

MotoGP Mugello: Francesco Bagnaia completează un weekend perfect de MotoGP la Mugello. După pole position și victoria la cursa sprint, el se impune și în cursa principală.

Ce Marele Premiu acasă pentru Francesco Bagnaia! Italianul pleacă de la Mugello cu 37 de puncte în bagaj. După victoria la sprint de sâmbătă, el câștigă și cursa principală de duminică. Francesco Bagnaia conduce fiecare tur și câștigă cu încredere la final în fața colegilor săi de la Ducati, Jorge Martin, Johann Zarco și Luca Marini. Marco Bezzecchi nu a terminat mai sus de P8. Frații Marquez, Marc și Alex, au ieșit din cursă în plutonul fruntaș. Jonas Folger a terminat cursa pe locul 19.

În Campionatul Mondial, Francesco Bagnaia își mărește avansul față de Marco Bezzecchi la 21 de puncte. Jorge Martin se află la 24 de puncte în spatele lui, pe locul trei, iar Brad Binder la 39 de puncte.

MotoGP, Mugello

Scena cheie a cursei de MotoGP de la Mugello
Francesco Bagnaia are de luptat pentru poziția de lider în cursa de MotoGP de la Mugello doar câteva sute de metri. Jack Miller îi smulge prima poziție la start, dar Francesco Bagnaia lovește deja în spate în virajul doi. Din acel moment, campionul mondial a făcut o cursă impecabilă și nu le-a lăsat nicio șansă adversarilor săi.

MotoGP Mugello: Raportul cursei

Grila de start: 1. Bagnaia, 2. M. Marquez, 3. Marini, 4. Miller, 5. Martin, 6. A. Marquez, 7. Bezzecchi, 8. A. Espargaro, 9. Zarco, 10. Binder, 11. Bastianini, 12. Bagnaia. Vinales, 13. Morbidelli, 14. Quartararo, 15. Nakagami, 16. Pirro, 17. Oliveira, 18. Di Giannantonio, 19. R. Fernandez, 20. A. Fernandez, 21. Savadori, 22. Folger, DNS: Mir, Rins.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Start: Jack Miller pornește în frunte de pe locul patru pe grilă, în spatele său fiind Francesco Bagnaia, Luca Marini, Jorge Martin, Marc Marquez și Alex Marquez, precum și Marco Bezzecchi.

MotoGP, Mugello

Turul 1: Deja în al doilea viraj al cursei, Francesco Bagnaia recuperează conducerea. Jorge Martin îl depășește pe Luca Marini și este noul al treilea. Marco Bezzecchi coboară pe locul opt, în spatele lui Brad Binder.

Turul 2: Jorge Martin îl prinde și el pe Jack Miller pe linia dreaptă de start-finisaj și este deja al doilea.

Turul 3: Lucrurile se strâng în primul viraj. În agitație, Luca Marini iese pe P3, în fața lui Marc Marquez, Jack Miller, Brad Binder și Alex Marquez.

Turul 4: Alex Marquez i-a depășit pe cei doi piloți KTM și se află pe locul cinci.
Francesco Bagnaia și Jorge Martin s-au distanțat deja puțin în față.

Turul 6: Marc Marquez a căzut! El alunecă în ultima curbă în timp ce se afla pe poziția a patra și este scos din cursă.

Turul 11: Miguel Oliveira a căzut în virajul rapid 9.

MotoGP, Mugello

Turul 12: Alex Marquez îl atacă pe Luca Marini în virajul 1. Dar este nevoit să iasă larg și să-l lase din nou pe Luca Marini să treacă.

Turul 13: Atacul lui Alex Marquez asupra lui Luca Marini în primul viraj funcționează la a doua încercare – locul trei pentru spaniol. El se află la două secunde bune în spatele duo-ului de frunte Francesco Bagnaia și Jorge Martin.

Turul 14: Alex Marquez a căzut! A alunecat în virajul 2. Francesco Bagnaia reușește acum să se desprindă în față. El și-a mărit avansul, care a fost în jur de cinci zecimi de secundă pe parcursul întregii curse de până acum, la peste o secundă pentru prima dată.

Turul 17: Luca Marini intră pe contrasens și Johann Zarco se strecoară.

Turul 18: Luca Marini reușește să contraatace în virajul 1, dar Johann Zarco se strecoară în cele din urmă în virajul trei – locul trei pentru francez.

Finish:
Francesco Bagnaia obține o victorie categorică cu 1,067 secunde în fața lui Jorge Martin. Johann Zarco reușește un dublu podium Pramac pe locul trei. Luca Marini ocupă locul patru și completează o cvadruplă victorie pentru Ducati. Brad Binder ocupă locul cinci în fața lui Aleix Espargaro și Jack Miller.

Marco Bezzecchi a trebuit să se mulțumească cu locul opt. Enea Bastianini termină prima sa cursă principală din 2023 pe locul nouă. În spatele său se află piloții Yamaha Morbidelli și Fabio Quartararo. Maverick Vinales este al doisprezecelea, în fața lui Takaaki Nakagami. Fabio di Giannantonio și Augusto Fernandez ocupă ultimele puncte. Jonas Folger termină pe locul 19.

Vocile de pe podiumul MotoGP de la Mugello:

MotoGP, Mugello

Francesco Bagnaia (învingător, Ducati): „Sunt atât de fericit, cu siguranță a fost un weekend perfect. Nu mă așteptam la o cursă ca aceasta. Am crezut că pneul spate medium va fi consistent, dar în ultimele tururi a fost complet distrus. Cu toate acestea, bineînțeles că sunt foarte fericit pentru această treabă grozavă. Peste o săptămână vom continua la Sachsenring, dar acum vreau să mă bucur de acest moment. Acesta a fost unul dintre cele mai bune weekenduri din viața mea!”.

MotoGP, Mugello

Jorge Martin (al doilea, Pramac): „A fost o cursă dificilă. Am ales pneul spate soft pentru că cu cel mediu nu am avut încredere tot weekendul. A trebuit să-mi asum riscul. Ieri a mers grozav, dar astăzi mă chinuiam deja când mai erau 12 tururi de parcurs. Am deschis diferența față de Pecco și apoi am încercat să mențin diferența față de cei din spatele meu. Ultimele patru tururi au fost foarte grele, nu am avut aderență în spate. În cele din urmă am reușit să ajung la linia de sosire. Sunt puncte mari și un podium fantastic aici, la Mugello, felicitări echipei mele”.

MotoGP, Mugello

Johann Zarco (al treilea, Pramac): „Sunt destul de fericit. Știam că putem fi destul de competitivi cu pneul mediu, dar ceilalți au fost rapizi, chiar și cei cu pneul spate soft. Mă așteptam ca performanța mea să fie mai bună la finalul cursei. Nu știu ce pneu a folosit Luca Marini. Am așteptat un pic în spatele lui Alex Marquez și Luca Marini. Când l-am depășit pe Luca Marini, m-am gândit: de ce să nu-l prind și pe Jorge, el are anvelopa moale. Dar el s-a descurcat destul de bine, iar eu nu am putut merge mai repede. A fost greu și cald astăzi, dar podiumul este fantastic”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

MotoGP, Marquez
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss