More

  Latest Posts

  MotoGP: Mir este cu un pas mai aproape de titlu

  Lupta pentru titlul MotoGP a luat o turnură decisivă duminică, în Gran Premio de Europa. Liderul clasamentului, Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), a obținut o victorie fantastică și are acum un avantaj de 37 de puncte. Coechipierul său, Alex Rins, a trecut linia de finish, a doilea, obținând prima clasare 1-2, pentru Suzuki, din 1982, în timp ce Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing), poleman-ul cursei, a ajuns pe ultima treaptă a podiumului.

  Un accident în primul tur, la trimis pe Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), pe locul 14, iar Mir are un avantaj de 37 de puncte, cu 2 etape înainte de finalul sezonului. În virajul 8, Quartararo și Aleix Espargaro, au alunecat pe pietriș, în două incidente separate.

  Și mai multe momente dramatice, au urmat în turul 5, pentru Yamaha, Valentino Rossi, oprindu-se în mijlocul pistei, în virajul 5, chiar în marea sa revenire de după COVID-19. Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), a avut un incident, din care a ieșit nevătămat.

  Mir nu a făcut nicio greșeală. A avut o performanță impecabilă, așadar, weekend-ul viitor, pe circuitul Ricardo Tormo, există șansa de a confirma noul campion din 2020. Rins, după acest rezultat, se află pe aceeași poziție cu El Diablo în clasament, iar asta îi trimite pe cei de la Suzuki în fruntea clasamentului piloților, echipelor și a constructorilor – un posibil „triple crown”.

  Nakagami a ajuns pe locul 4, la mai puțin de o secundă de o posibilă primă clasare pe podium, în clasa premier – care probabil că va veni curând. Oliveira a trecut pe poziția a 5-a, în fața lui Miller, care a luptat să urce în clasament, după ce a fost scos în afara topului 10, în primul tur.

  Binder a reușit să obțină locul 7, având un avantaj în lupta pentru titlul Rookie of the Year (Marquez nu s-a descurcat atât de bine).

  Dovizioso a pierdut teren în clasament, după ce s-a clasat pe poziția a 8-a. Italianul a fost mai rapid decât coechipierul său, cu doar 0.7 s, după ce ritmul lui Zarco a scăzut drastic pe final de cursă.

  Locul 11, obținut de Morbidelli, îl aduce la 45 de puncte în spatele liderului. A fost un weekend dezolant, atât pentru el, cât și pentru Yamaha. Stefan Bradl (Repsol Honda Team), a trecut linia de finish pe poziția a 12-a, înaintea lui Vinales – care a luat startul de pe linia boxelor, din cauza unei penalizări.

  Lorenzo Savadori (Aprilia Racing Team Gresini) și Franceso Bagnaia, au abandonat după un accident, dar sunt teferi.

  Așadar, sunt 9 câștigători diferiți, în 12 curse, în 2020. Acest an oferă un spectacol de proporții. Valencia va găzdui și penultima etapă a acestui sezon, peste o săptămână, iar Mir, ar putea obține titlul cu numărul 2, în MotoGP.

  Sursa: motogp.com

  Photocredit: motogp.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss