Latest Posts

MotoGP la Misano: Reacțiile piloților după ziua de duminică

Vizualizări: 14483

 

MotoGP la Misano:  Jorge Martin sărbătorește un weekend perfect. Francesco Bagnaia îl ține la distanță pe pilotul wildcard Dani Pedrosa. Reacțiile piloților la GP-ul din San Marino.

 

MotoGP la Misano: Reacțiile piloților după ziua de duminică

 

Jorge Martin (Pramac): “Trebuie să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat să obțin acest succes. Am muncit foarte mult. Am depus multe ore pentru a continua să mă îmbunătățim pe mine, echipa și motocicleta. Am crezut că va fi greu astăzi împotriva lui Bezzecchi și Bagnaia. Și exact asta s-a întâmplat. Am încercat să rămân în față în toate tururile și să măresc puțin ritmul atunci când s-au apropiat. De îndată ce am văzut o diferență, am mers cu toată viteza. În cele din urmă am reușit să păstrez acel mic decalaj față de Marco [Bezzecchi]. Să câștig aici, în Italia, în fața italienilor, este un semn de exclamare. Sunt fericit și aștept cu nerăbdare următoarea cursă.”

Locul 2 Marco Bezzecchi (VR46): “Sunt foarte, foarte fericit. Am dat totul de la început până la sfârșit. Din fericire, când l-am depășit pe Pecco [Bagnaia], pneul meu din față a primit un pic de spațiu pentru a respira. Am reușit să conduc într-un ritm bun, chiar dacă durerea se înrăutățea. Mi-am dorit acest podium din toată inima pentru echipa mea și pentru toți fanii. Sunt foarte fericit. Trebuie să le mulțumesc tuturor din suflet.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Locul 3 Francesco Bagnaia (Ducati): “Am fost condus de dorința de a oferi o cursă bună pentru fani. La jumătatea cursei am fost complet la pământ. Noua regulă privind presiunea pneurilor în față cu siguranță nu a ajutat nici ea. În cele din urmă, pot fi mulțumit de acest rezultat. Nu a fost ușor având în vedere situația mea”.

Locul 4 Dani Pedrosa (KTM): “În primele tururi am avut ceva probleme pentru că pneul spate nu s-a încălzit suficient de repede, mai ales pe partea stângă, și am avut câteva sperieturi. A trebuit să am răbdare și după trei sau patru tururi am început să-mi găsesc ritmul. După ce Brad a căzut, am văzut că grupul din fața mea nu scăpa, așa că m-am gândit ‘hai să dăm totul și să încercăm să-i prindem’. Când eram foarte aproape, am avut un alt moment și aproape am zburat. Diferența a crescut și s-a micșorat până când Pecco s-a chinuit în ultimele tururi. Am încercat din nou pentru că motocicleta funcționa foarte bine. În general, am fost din nou aproape de podium, dar vreau să mulțumesc echipei pentru toată munca depusă. Sunt fericit. A fost grozav să fiu aici și să am oportunitatea de a termina pe podium. Nu cred că am fost atât de fericit cu un loc 4! Munca noastră de ieri și de astăzi ne-a ajutat să învățăm multe și să continuăm să ne îmbunătățim.”

Locul 5 Maverick Vinales (Aprilia): “Dezamăgirea unei clasări în top 5 este un semn bun. Înseamnă că am ridicat ștacheta și că vrem să rămânem în top. Mă așteptam la mai mult în acest weekend – nu voi ascunde asta – dar am avut mai multe probleme decât ne așteptam atunci când aderența a crescut, în special la frânare. Este o chestiune de echilibru – un compromis în setup – la care trebuie să lucrăm. Deja în testul de mâine vreau cu siguranță să mă îmbunătățesc la frânare în aceste condiții.”

Locul 6 Miguel Oliveira (RNF): “Nu sunt prea încântat, dar sunt fericit. Sunt mulțumit de cum a decurs weekendul. Am început această săptămână cu multe dificultăți în adaptarea stilului meu de pilotaj la acest circuit și la motocicletă. În cele din urmă am reușit să schimbăm lucrurile sâmbătă, chiar dacă nu am reușit să transformăm cursa de sprint într-un rezultat bun, dar astăzi am reușit în sfârșit să găsesc ceva mai mult feeling cu motocicleta. Echipa m-a ajutat cu alte câteva modificări pentru a mă simți mai confortabil și sunt foarte mulțumit de asta. Sunt, de asemenea, foarte fericit pentru băieți, ei muncesc din greu pentru a mă ajuta și să le ofer un rezultat bun este întotdeauna cel mai bun.”

Locul 7 Marc Marquez (Honda): “Pentru mine, alături de Le Mans, aceasta a fost cea mai bună cursă a anului. Este cea mai bună duminică a mea din acest sezon. Am obținut maximul posibil din ea și am atins obiectivul nostru. Ritmul nostru a fost foarte bun până când opțiunea soft spate a început să se uzeze puțin la final – dar asta este normal. La final am reușit să duc o luptă bună cu piloții Aprilia și cu [Luca] Marini. Obiectivul este să continuăm așa și în următoarele curse. Înainte de asta avem un test important pentru viitor, un prim gust a ceea ce ar putea veni în 2024. Abia aștept să văd cum se va comporta motocicleta cu stilul meu de pilotaj și apoi să lucrez cu inginerii.”

Locul 8 Raul Fernandez (RNF): “Sincer, sentimentul s-a schimbat foarte mult după pauza de vară. Mi-am schimbat antrenamentul și modul în care mă pregătesc pentru cursă. În al doilea rând, am încercat să-mi schimb și mentalitatea. Dar cel mai important este că acum mă bucur din nou de pedalat, în loc să schimb bicicleta sau mintea. Acum mă bucur mai mult să pedalez, așa că este evident că m-am întors. Dar 90% din motivul pentru care am făcut-o a fost pentru că Aprilia și Razlan au vorbit cu mine în fiecare zi, cred în mine și asta îmi dă încredere. Dacă nu ar fi fost așa, mi-ar fi fost greu să fac această revenire. Mă bucur că am alergat așa, nu sunt încă la 100%, dar putem să ne îmbunătățim. Știm unde trebuie să ne îmbunătățim și vom face asta mâine la test și vom face cât mai mulți pași pentru a încerca să fim și mai buni.”

Locul 9 Luca Marini (VR46): “O cursă dificilă: Startul nu a fost perfect, am rămas blocat într-un grup și am pierdut mult timp. Chiar mă chinui să depășesc, când accelerez pierd 2/3 zecimi. Cu uzura pneurilor, am luptat apoi mai bine și am reușit, dar în acel moment s-a terminat pentru cursă. Trebuie să lucrăm la viteză și la QP. În bătălie nu am reușit să performez așa cum mi-am dorit și este păcat să am o astfel de zi în fața numeroșilor fani italieni de pe circuit.”

Locul 11 Alex Marquez (Gresini): “Sunt supărat pentru că puteam da mai mult, cu siguranță, dar calificările sunt mai importante ca niciodată la un GP în zilele noastre. Am început bine și am avut ritm. Când am rămas în spatele lui Oliveira și Marc am știut că puteam fi mai rapid, dar apoi am avut câteva probleme cu partea din față a motocicletei și de atunci a fost vorba doar de supraviețuire. Trebuie să ne ținem capul jos și rezultatele vor veni.”

Locul 12 Aleix Espargaro (Aprilia): “Rezultatul nu este bun, bineînțeles, dar am pierdut cursa la start. Am pierdut poziții și m-am trezit într-un grup în care toți aveam un ritm foarte asemănător. În ciuda unor timpi pe tur de fapt buni, nu am putut depăși și nu am reușit să mă îmbunătățesc. Știam că acesta va fi un circuit dificil pentru noi, atât din cauza caracteristicilor RS-GP, cât și pentru că nu-mi place în mod deosebit traseul. De aici am un feeling bun și putem folosi testul de mâine pentru a încerca câteva soluții pentru a ne îmbunătăți în aceste condiții.”

Locul 13 Fabio Quartararo (Yamaha): “A fost mai mult din același lucru, dar simt că am pilotat un pic mai bine astăzi. Am fost rapid cu motocicleta noastră. Am putut menține un ritm bun, dar când suntem în spatele cuiva este dificil să depășim. Cu patru tururi înainte de final, am decis să “tai” pe linia dreaptă: Am creat un decalaj de 1s față de piloții din fața mea pentru a vedea care este ritmul nostru. Practic, într-un tur eram deja din nou în spatele lor și a fost plăcut să văd că suntem rapizi cu motocicleta noastră. Dar trebuie să facem niște pași mari în testul de mâine și să plecăm cu un sentiment mai bun.”

Locul 14 Brad Binder (KTM): “Ca să fiu sincer, am fost rapizi în ambele curse. Ieri am avut o problemă la start și am reușit să recuperez, ceea ce a fost foarte bine. Apoi, astăzi m-am îmbunătățit și m-am simțit foarte bine, dar se pare că am avut un pic mai multă [aplecare] în virajul 14 și asta a fost suficient pentru a pierde partea din față. După aceea au fost 20 de tururi foarte lungi și o parte din aerodinamică a dispărut. Pot să iau ceva pozitiv de astăzi, dar îmi pare rău pentru băieții din echipa mea că am ratat o ocazie bună.”

Locul 15 Franco Morbidelli (Yamaha): “A fost o cursă foarte grea. Nu am avut performanța pe care o așteptam de la pneuri. De asemenea, presiunea din pneul față a devenit foarte mare și am pierdut ceva putere. Dar totuși nu am putut obține maximul. Cred că maximul ar fi fost dacă aș fi mers cu grupul din fața mea, dar am pornit de la un pic prea mult în spate și am pierdut prea mult timp la depășiri, așa că am pierdut contactul. Am făcut o cursă solitară. L-am întâlnit pe Brad abia la final. Dar sunt fericit pentru că am dat 100%”.

Locul 16 Augusto Fernandez (GASGAS): “A fost un weekend dificil în general și am terminat cursa în afara punctelor, ceea ce, desigur, nu este ceea ce ne-am dorit. Startul meu nu a fost cel mai bun. Am pierdut multe poziții când s-au stins luminile și apoi am rămas blocat în spatele unui grup mai lent și nu am putut să îi depășesc pentru o vreme. Când am reușit în cele din urmă să mă desprind de acel grup, am găsit un ritm mai bun și m-am trezit în spatele lui Brad Binder, iar din acel moment am încercat să învăț de la el. Spre final am reușit să fac un timp bun pe tur, care a fost sub 1m32s, așa că vom lua lucrurile pozitive. Vom analiza totul în această seară și ne vom pregăti pentru programul de teste de mâine dimineață pentru a face progrese pentru restul sezonului.”

Locul 17 Fabio Di Giannantonio (Gresini): “A fost una dintre cele mai grele curse din cariera mea. Am pornit prea în spate, dar am avut ritm și am reușit să recuperez câteva poziții înainte de a avea loc o coliziune în fața mea, unde aproape că l-am lovit pe Pirro. Umărul stâng m-a durut atât de tare încât m-am gândit chiar să renunț. Apoi am strâns din dinți și am continuat să merg mai departe. Lucrul pozitiv al zilei de astăzi a fost ritmul de cursă și experiența pe care am acumulat-o.”

Locul 18 Stefan Bradl (Honda): “Munca pe care am depus-o în acest weekend a fost importantă și productivă. Am avut câteva momente importante, cum ar fi calificările, dar mai este încă mult de lucru. Este bine să obținem niște informații suplimentare și să ne comparăm cu restul plutonului MotoGP. Mâine ne întoarcem “în lumea noastră” pentru test și cred că multă lume va urmări cu mare atenție acest lucru. A fost un weekend cu câteva aspecte pozitive, acum vrem să facem același lucru și la test.”

Locul 19 Takaaki Nakagami (LCR Honda): “Trebuie să înțelegem ce s-a întâmplat, pentru că nu am avut nicio problemă cu brațele și cred că este din cauza unor modificări pe care le-am făcut la motocicletă. Testul de mâine va fi important pentru a încerca diferite lucruri și pentru a fi gata pentru următoarele curse.”

DNF. Jack Miller (KTM): “Am avut un start rezonabil de bun și am făcut tot ce am putut pentru a ține pasul cu grupul din fața mea. Am simțit că ritmul meu devenea mai bun pe măsură ce cursa avansa, dar apoi am fost rostogolit. Nu am putut face prea multe în privința asta. Testul de mâine ar trebui să fie o zi importantă pentru noi și vine într-un moment bun. Abia aștept să petrec mai mult timp pe motocicletă pentru a înțelege unele lucruri și pentru a recăpăta puțină încredere.”

DNF. Joan Mir (Honda): “Ca să fiu sincer, nu am reușit un start bun de cursă, dar am reușit să depășesc mai mulți piloți decât ieri, așa că a existat o îmbunătățire în această zonă. Când [Michele] Pirro și [Jack] Miller au căzut, a trebuit să-i evit și am pierdut mai mult timp și poziții pe care le câștigasem. Apoi, în turul următor, am căzut în același viraj. Din nou, ne concentrăm pe punctele pozitive și pe faptul că am făcut câțiva pași. Mâine trecem la 2024 și începem să lucrăm la viitor.”

DNF. Pol Espargaro (GASGAS): “În primul rând, vreau să-mi cer scuze mecanicilor mei și întregii mele echipe, deoarece am avut probleme mari tot weekendul și am căzut de multe ori. În această dimineață, în timpul încălzirii, am avut o mare căzătură. În această după-amiază am făcut o cursă bună, eram în spatele lui Franco Morbidelli în puncte și așteptam ultimele tururi pentru a ataca, dar apoi am pierdut partea din față și am căzut. Sunt foarte dezamăgit pentru că am recuperat din nou multe poziții, dar nu am obținut niciun punct.”

 

Următoarea etapă din MotoGP va fi în mai puțin de două săptămâni, în premieră în India.

 

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

MotoGP la Misano: Reacțiile piloților după ziua de duminică
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss