More

  Latest Posts

  MotoGP Japonia: Marquez contra Dovizioso pentru titlu la Motegi

  „ … va trebui să muncim din greu și să devenim puțin mai buni în zona aceea dacă vrem să ne batem cu Ducati” – Marc Marquez, MotoGP Japonia.

  Marc Marquez va avea prima sa șansă de a deveni campion mondial MotoGP pentru a cincea oară, weekend-ul acesta la marele premiu al japoniei.

  În urma unei victorii strânse în Tailanda, Marquez deține un avantaj de 77 de puncte în clasament față de rivalul său, Andrea Dovizioso (Ducati) și un avantaj de 99 de puncte față de Valentino Rossi (Yamaha), cei trei fiind singurii piloți cu șanse matematice la titlu cu 100 de puncte rămase la bătaie.

  Dacă Marquez poate termina cursa de duminică de la Motegi cu un avantaj de cel puțin 75 de puncte va fi campion în 2018, la cursa de acasă a celor de la Honda, cu trei curse rămase pe calendar.

  Efectiv, Marquez trebuie să se ocupe de a îl bate pe Dovizioso, pilotul pe care l-a ținut la distanță în ultimul viraj din Buriram, dar care a câștigat cursa de la Motegi de anul trecut în urma unei lupte excepționale cu pilotul Repsol.

  Singurul fel în care Rossi poate întârzia festivitățile lui Marquez, ar fi ca italianul să câștige cursa de duminică, iar numărul 93, să nu ia nici un punct.

  „Avem prima minge de meci la cursa de acasă pentru Honda, ceea ce este foarte important pentru echipa noastră,” spune Marquez care a câștigat titlurile din 2014 și din 2016 în Japonia.

  „Bineînțeles că vom încerca să avem cel mai bun rezultat posibil în fața celor de la Honda, și a fanilor, dar motegi este o cursă foarte grea, unde frânarea și accelerarea repetate sunt un factor cheie, va trebui să muncim din greu și să devenim puțin mai buni în zona aceea dacă vrem să ne batem cu Ducati.

  „Altfel, va trebui să rămânem calmi și concentrați, să rezolvăm situația cât mai bine posibil. Cel mai important lucru este să ne atingem scopul eventual.”

  Între timp, cu Marquez aproape deja coronat la piloți, Honda au un avantaj de 33 de puncte peste Ducati la constructori,  cu Repsol Honda la 34 de puncte în fața celor de la Ducati la echipe.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss