Latest Posts

MotoGP Japonia: Marquez contra Dovizioso pentru titlu la Motegi

Vizualizări: 20534

„ … va trebui să muncim din greu și să devenim puțin mai buni în zona aceea dacă vrem să ne batem cu Ducati” – Marc Marquez, MotoGP Japonia.

Marc Marquez va avea prima sa șansă de a deveni campion mondial MotoGP pentru a cincea oară, weekend-ul acesta la marele premiu al japoniei.

În urma unei victorii strânse în Tailanda, Marquez deține un avantaj de 77 de puncte în clasament față de rivalul său, Andrea Dovizioso (Ducati) și un avantaj de 99 de puncte față de Valentino Rossi (Yamaha), cei trei fiind singurii piloți cu șanse matematice la titlu cu 100 de puncte rămase la bătaie.

Dacă Marquez poate termina cursa de duminică de la Motegi cu un avantaj de cel puțin 75 de puncte va fi campion în 2018, la cursa de acasă a celor de la Honda, cu trei curse rămase pe calendar.

Efectiv, Marquez trebuie să se ocupe de a îl bate pe Dovizioso, pilotul pe care l-a ținut la distanță în ultimul viraj din Buriram, dar care a câștigat cursa de la Motegi de anul trecut în urma unei lupte excepționale cu pilotul Repsol.

Singurul fel în care Rossi poate întârzia festivitățile lui Marquez, ar fi ca italianul să câștige cursa de duminică, iar numărul 93, să nu ia nici un punct.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Avem prima minge de meci la cursa de acasă pentru Honda, ceea ce este foarte important pentru echipa noastră,” spune Marquez care a câștigat titlurile din 2014 și din 2016 în Japonia.

„Bineînțeles că vom încerca să avem cel mai bun rezultat posibil în fața celor de la Honda, și a fanilor, dar motegi este o cursă foarte grea, unde frânarea și accelerarea repetate sunt un factor cheie, va trebui să muncim din greu și să devenim puțin mai buni în zona aceea dacă vrem să ne batem cu Ducati.

„Altfel, va trebui să rămânem calmi și concentrați, să rezolvăm situația cât mai bine posibil. Cel mai important lucru este să ne atingem scopul eventual.”

Între timp, cu Marquez aproape deja coronat la piloți, Honda au un avantaj de 33 de puncte peste Ducati la constructori,  cu Repsol Honda la 34 de puncte în fața celor de la Ducati la echipe.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss