Latest Posts

MotoGP intenționează să înceapă sezonul la sfârșitul lunii iulie.

Vizualizări: 22876

După lungi discuții pe fondul incertitudinii cauzate de focarul de corona virus, MotoGP a anunțat planuri concrete de a începe în sfârșit sezonul 2020. Focarul de corona virus a pus campionatul MotoGP în așteptare înainte ca clasa premieră a seriei să fi putut finaliza cursa de deschidere a sezonului. Competiția de top cu două roți a amânat sau a anulat primele opt mari premii de atunci.

Deși calendarul inițial indică faptul că cursa Brno începe sezonul în urma modificărilor, MotoGP a anunțat planurile de a începe campionatul 2020 mai devreme. CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, a ținut o întâlnire virtuală cu Juan Antonio Marín, vicepreședintele Guvernului regional al Andaluziei; Mamen Sánchez Díaz, Primarul orașului Jerez de la Frontera discutând despre posibilitatea organizării unei curse la Jerez în a doua jumătate a lunii iulie.

Cele trei partide au făcut o propunere catre guvernului spaniol de a organiza două mari premii ale Campionatului Mondial FIM MotoGP™ la Circuitul de Jerez-Angel Nieto în weekendurile de, respectiv 19 și 26 iulie. La doar o săptămână după cea de-a doua cursă, Campionatul Mondial de Superbike MOTUL FIM 2020 și-ar putea ține întâlnirea de deschidere a sezonului pe același loc în 2 august.

Toate cursele sunt organizate în spatele ușilor închise, fără prezența fanilor. Pentru a separa cele două curse pentru campionatul MotoGP, primul eveniment ar fi Marele Premiu al Spaniei, în timp ce a doua cursă va fi organizată sub numele de Marele Premiu al Andaluziei.

Piloți din MotoGP s-au dat ultima oară pe pista în timpul testării pre-sezon din Qatar, în timp ce categoriile Moto2 și Moto3 au fost în acțiune în Doha, completând cursa de deschidere a sezonului. Campionatul intenționează să organizeze o probă miercuri înainte de primul week-end, pentru a oferi piloților șansa de a intra într-un ritm după mult timp departe de piste de cursă.

Ezpeleta a dezvăluit că compania sa este în discuție constantă cu diferite circuite, promotori și autorități pentru a stabili un nou calendar pentru sezonul 2020 MotoGP. Având în vedere că coronavirusul are un impact mare asupra întregului motorsport, spaniolul a avertizat că va fi o provocare uriașă pentru diferitele serii pentru a evita confruntările.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Trecem prin proceduri similare cu guvernele din fiecare țară la care vrem să mergem, dar aceasta este separată și credem că poate până în prima parte a lunii iunie putem propune un calendar. Definitiv. Ne uităm la date diferite, dar așteptăm și calendarul F1 – și va fi dificil, deoarece este scurt timp și vor exista multe evenimente – pentru a încerca să evitați confruntările cu Formula 1”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss