More

  Latest Posts

  MotoGP intenționează să înceapă sezonul la sfârșitul lunii iulie.

  După lungi discuții pe fondul incertitudinii cauzate de focarul de corona virus, MotoGP a anunțat planuri concrete de a începe în sfârșit sezonul 2020. Focarul de corona virus a pus campionatul MotoGP în așteptare înainte ca clasa premieră a seriei să fi putut finaliza cursa de deschidere a sezonului. Competiția de top cu două roți a amânat sau a anulat primele opt mari premii de atunci.

  Deși calendarul inițial indică faptul că cursa Brno începe sezonul în urma modificărilor, MotoGP a anunțat planurile de a începe campionatul 2020 mai devreme. CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, a ținut o întâlnire virtuală cu Juan Antonio Marín, vicepreședintele Guvernului regional al Andaluziei; Mamen Sánchez Díaz, Primarul orașului Jerez de la Frontera discutând despre posibilitatea organizării unei curse la Jerez în a doua jumătate a lunii iulie.

  Cele trei partide au făcut o propunere catre guvernului spaniol de a organiza două mari premii ale Campionatului Mondial FIM MotoGP™ la Circuitul de Jerez-Angel Nieto în weekendurile de, respectiv 19 și 26 iulie. La doar o săptămână după cea de-a doua cursă, Campionatul Mondial de Superbike MOTUL FIM 2020 și-ar putea ține întâlnirea de deschidere a sezonului pe același loc în 2 august.

  Toate cursele sunt organizate în spatele ușilor închise, fără prezența fanilor. Pentru a separa cele două curse pentru campionatul MotoGP, primul eveniment ar fi Marele Premiu al Spaniei, în timp ce a doua cursă va fi organizată sub numele de Marele Premiu al Andaluziei.

  Piloți din MotoGP s-au dat ultima oară pe pista în timpul testării pre-sezon din Qatar, în timp ce categoriile Moto2 și Moto3 au fost în acțiune în Doha, completând cursa de deschidere a sezonului. Campionatul intenționează să organizeze o probă miercuri înainte de primul week-end, pentru a oferi piloților șansa de a intra într-un ritm după mult timp departe de piste de cursă.

  Ezpeleta a dezvăluit că compania sa este în discuție constantă cu diferite circuite, promotori și autorități pentru a stabili un nou calendar pentru sezonul 2020 MotoGP. Având în vedere că coronavirusul are un impact mare asupra întregului motorsport, spaniolul a avertizat că va fi o provocare uriașă pentru diferitele serii pentru a evita confruntările.

  „Trecem prin proceduri similare cu guvernele din fiecare țară la care vrem să mergem, dar aceasta este separată și credem că poate până în prima parte a lunii iunie putem propune un calendar. Definitiv. Ne uităm la date diferite, dar așteptăm și calendarul F1 – și va fi dificil, deoarece este scurt timp și vor exista multe evenimente – pentru a încerca să evitați confruntările cu Formula 1”.

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss