More

  Latest Posts

  MotoGP intenționează să înceapă sezonul la sfârșitul lunii iulie.

  După lungi discuții pe fondul incertitudinii cauzate de focarul de corona virus, MotoGP a anunțat planuri concrete de a începe în sfârșit sezonul 2020. Focarul de corona virus a pus campionatul MotoGP în așteptare înainte ca clasa premieră a seriei să fi putut finaliza cursa de deschidere a sezonului. Competiția de top cu două roți a amânat sau a anulat primele opt mari premii de atunci.

  Deși calendarul inițial indică faptul că cursa Brno începe sezonul în urma modificărilor, MotoGP a anunțat planurile de a începe campionatul 2020 mai devreme. CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, a ținut o întâlnire virtuală cu Juan Antonio Marín, vicepreședintele Guvernului regional al Andaluziei; Mamen Sánchez Díaz, Primarul orașului Jerez de la Frontera discutând despre posibilitatea organizării unei curse la Jerez în a doua jumătate a lunii iulie.

  Cele trei partide au făcut o propunere catre guvernului spaniol de a organiza două mari premii ale Campionatului Mondial FIM MotoGP™ la Circuitul de Jerez-Angel Nieto în weekendurile de, respectiv 19 și 26 iulie. La doar o săptămână după cea de-a doua cursă, Campionatul Mondial de Superbike MOTUL FIM 2020 și-ar putea ține întâlnirea de deschidere a sezonului pe același loc în 2 august.

  Toate cursele sunt organizate în spatele ușilor închise, fără prezența fanilor. Pentru a separa cele două curse pentru campionatul MotoGP, primul eveniment ar fi Marele Premiu al Spaniei, în timp ce a doua cursă va fi organizată sub numele de Marele Premiu al Andaluziei.

  Piloți din MotoGP s-au dat ultima oară pe pista în timpul testării pre-sezon din Qatar, în timp ce categoriile Moto2 și Moto3 au fost în acțiune în Doha, completând cursa de deschidere a sezonului. Campionatul intenționează să organizeze o probă miercuri înainte de primul week-end, pentru a oferi piloților șansa de a intra într-un ritm după mult timp departe de piste de cursă.

  Ezpeleta a dezvăluit că compania sa este în discuție constantă cu diferite circuite, promotori și autorități pentru a stabili un nou calendar pentru sezonul 2020 MotoGP. Având în vedere că coronavirusul are un impact mare asupra întregului motorsport, spaniolul a avertizat că va fi o provocare uriașă pentru diferitele serii pentru a evita confruntările.

  „Trecem prin proceduri similare cu guvernele din fiecare țară la care vrem să mergem, dar aceasta este separată și credem că poate până în prima parte a lunii iunie putem propune un calendar. Definitiv. Ne uităm la date diferite, dar așteptăm și calendarul F1 – și va fi dificil, deoarece este scurt timp și vor exista multe evenimente – pentru a încerca să evitați confruntările cu Formula 1”.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss