Latest Posts

MotoGP-“O zi memorabilă”: frații Marquez sărbătoresc primul podium împreună

Vizualizări: 2195

MotoGP- Marc și Alex Marquez recunosc că nu se așteptau la un podium împreună – Când a “făcut clic” la Marc și care este planul său de petrecere

Rezultat istoric Marquez la Marele Premiu de Motociclism al Germaniei 2024 de la Sachsenring, chiar dacă seria de victorii a lui Marc Marquez este întreruptă! În cursa palpitantă de duminică, Marc Marquez nu a terminat ca învingător pentru prima dată în cariera sa de MotoGP într-o duminică la Sachsenring, ci pe locul al doilea. Cu toate acestea, el a sărbătorit pe podium împreună cu fratele său Alex Marquez, care a terminat pe locul al treilea.

În istoria Campionatului Mondial de Motociclism, care se scrie din 1949, frații Marquez sunt prima pereche de frați care termină pe podium la clasa regină de când frații Nobuatsu Aoki și Takuma Aoki au făcut acest lucru în sezonul 1997 al 500cc la Imola. Ei au terminat, de asemenea, P2 și P3 atunci. Câștigătorul de atunci a fost Mick Doohan.

Cu toate acestea, frații Marquez au sărbătorit podiumul pe Sachsenring duminică 2024 nu doar ca frați, ci și ca coechipieri. Faptul că au reușit să realizeze acest lucru în echipa Gresini a fost o surpriză pentru amândoi, după cum recunosc.

MotoGP, Marc

Marc Marquez nu se aștepta ca fratele său să urce pe podium în 2024

“Aceasta este o zi pe care noi și eu nu o vom uita niciodată”, spune Marc Marquez. “Va fi dificil să repetăm asta. În acest sezon, am crezut sincer că va fi imposibil. De ce? Este destul de dificil să termini pe podium, pentru el și pentru mine. Găsirea aceleiași duminici care să funcționeze pentru amândoi este ceva la care nu mă așteptam.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu locul doi obținut duminică, weekendul Sachsenring 2024 s-a încheiat într-o notă pozitivă pentru Marc Marquez, după frustrările de sâmbătă și vineri: “Sincer să fiu, nu mă așteptam deloc să termin pe podium astăzi. Cel mai important lucru a fost că m-am simțit mai bine imediat când m-am trezit în această dimineață decât ieri”.

Fratele mai mare al lui Marquez se referea la coastele sale grav lovite după highsider-ul de vineri. “Când am ajuns astăzi la boxe, am spus imediat echipei că mă simt mai bine și că pot pilota agresiv astăzi. Pot pilota în modul Marquez astăzi, după ce ieri am fost foarte blând”, a declarat câștigătorul record de la Sachsenring.

MotoGP, Marc

Marc Marquez: Coliziunea cu Morbidelli a făcut “click”

În drumul său de la locul 13 pe grila de start la locul doi, Marc Marquez a avut un contact minor și unul major. Cel minor a fost atunci când a prins pe coapsa dreaptă o urmă de pneu de pe anvelopa față a KTM-ului în timp ce îl depășea pe Brad Binder. Contactul major a fost atunci când a avut norocul să rămână în șa în timp ce încerca să-l depășească pe Franco Morbidelli, dar airbag-ul său s-a declanșat în acest proces.

Morbidelli își amintește contactul din duelul pentru poziția a patra după cum urmează: “Am ratat puțin linia în virajul 1 în acest tur. Când am revenit, ne-am atins. Nu l-am văzut, pentru că a venit exact în momentul în care am călcat din nou pe accelerație. Ne-am atins, dar nu s-a întâmplat nimic”.

“Contactul cu Morbidelli a fost neașteptat. Am pierdut mult timp”, spune Marc Marquez și zâmbește: “Dar a fost și momentul în care totul a făcut clic pentru mine. Din acel moment, a existat un singur motto: totul sau nimic!”

Cu acest motto, Marc Marquez l-a depășit cu o manevră agresivă pe Enea Bastianini, pilotul de uzină Ducati, pe care îl va înlocui în iarnă. Apoi l-a depășit pe Morbidelli la a doua încercare. Iar în ultimele două tururi, a fost și rândul fratelui Alex. “Pe măsură ce mă apropiam de fratele meu, aveam câteva semne de întrebare în cap: Ce să fac? Să atac și să depășesc riscând? Ce se întâmplă dacă nu merge bine?”, își amintește Marc Marquez.

În cele din urmă, totul a mers bine în duelul frățesc. În virajul 12 al penultimului tur, Marc l-a depășit pe Alex și a urcat pe poziția a doua, în spatele lui Francesco Bagnaia. Alex Marquez a coborât pe poziția a treia ca urmare a manevrei fratelui său, dar este fericit să accepte acest lucru. Desigur, accidentul lui Jorge Martin la începutul penultimului tur, în timp ce se afla în frunte, a fost cel care a făcut posibil podiumul fraților Marquez în primul rând.

MotoGP

Podiumul fratelui a fost neașteptat și pentru Alex Marquez

Și astfel, locul doi pentru Marc Marquez este mai mult decât o consolare pentru sfârșitul seriei sale de victorii la Sachsenring. Aceasta a durat în toate clasele din 2010 și în clasa MotoGP din 2013. În 2022 și 2023, el nu a concurat în cursă, așa că acum a terminat al doilea. El declarase deja la Parc Ferme: “Trebuie să spun că aș schimba cu plăcere o victorie pentru un podium cu fratele meu”.

Și Alex Marquez este la fel de fericit după locul trei, primul său rezultat în top trei în 2024, pe care a putut să-l sărbătorească împreună cu fratele său pe podium: “A fost neașteptat, atât pentru Marc, cât și pentru mine”, recunoaște și își amintește cel mai tânăr pilot: “Am dat un interviu pe grilă în care am fost întrebat despre obiectivul meu. Am spus: locul șapte, probabil că este cel mai bun după sesiunile de antrenament și toate celelalte”.

“Dar pentru cursă”, a continuat Alex Marquez, “am făcut câteva schimbări minore. Apoi am reușit un start foarte bun și o fază inițială bună.” În timp ce fratele Marc Marquez a plecat de pe locul 13 de pe grila de start de pe rândul cinci, Alex Marquez a început cursa de pe locul cinci de pe grila de start de pe rândul doi. Conservând pneurile în primele etape, el a pus bazele unui rezultat de top.

MotoGP

“Am avut mai multe probleme decât ne așteptam în prima jumătate a acestui sezon”, recunoaște Alex Marquez. Primul său podium în 2024 a venit acum în săptămâna prelungirii contractului său cu echipa Gresini. “Totul este cu adevărat minunat”, spune fratele mai mic Marquez și recunoaște: “Aș schimba toate podiumurile mele din Campionatul Mondial pentru acesta. Pentru că astăzi este pur și simplu unul foarte special. Va fi greu de repetat”.

Și cum va fi organizată seara petrecerea pentru a sărbători primul podium comun Marquez? Fratele mai mare are deja idei foarte precise: “În primul rând”, spune Marc Marquez, “în seara aceasta va fi un cocktail diferit de cel pe care mi l-au preparat medicii și fizioterapeuții înainte de cursa de astăzi”.

Și uitându-se direct la fratele său Alex la conferința de presă, Marc Marquez adaugă în așteptarea petrecerii: “Mergi din nou înainte, la fel ca în cursă. Te voi depăși mâine dimineață la ora 6.00”.

MotoGP

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss