Latest Posts

MotoGP Barcelona: Aprilia dublă conducere vineri, dezastru pentru Honda

Vizualizări: 13021

MotoGP Barcelona: Aprilia se află într-o ligă de sine stătătoare în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul MotoGP de la Barcelona. Marc Marquez trebuie să accepte o nouă căzătură.

Un start perfect pentru Aprilia în weekendul de curse MotoGP de la Barcelona. Piloții de uzină Aleix Espargaro și Maverick Vinales au asigurat primele două locuri.

MotoGP, Barcelona

Rezultatul FP1:
Aleix Espargaro a ocupat primul loc în 1:39.809 minute, cu 0,264 secunde înaintea lui Maverick Vinales. În afară de Vinales, doar Jorge Martin, al treilea, a reușit să mențină diferența față de Espargaro sub o secundă. Brad Binder, Francesco Bagnaia și Pol Espargaro au urmat în spate. Miguel Oliveira a fost al șaptelea în fața duo-ului Yamaha format din Franco Morbidelli și Fabio Quartararo. Johann Zarco a completat top zece.

Marco Bezzecchi nu a terminat mai sus de P16. Sesiunea a fost dezamăgitoare și pentru Honda. Joan Mir, Takaaki Nakagami, Marc Marquez și Iker Lecuona au terminat pe locurile 17, 20, 21 și respectiv 22.

MotoGP, Barcelona

Accidente, defecțiuni și incidente FP1:
Franco Morbidelli a provocat primul abandon al weekend-ului după o eroare de frânare în virajul patru, după doar câteva minute. Dar a reușit să evite un accident. Prima căzătură a fost provocată de Marc Marquez. Acesta a alunecat de pe roata din față în faza finală din virajul 5.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vremea FP1:
În ciuda câtorva nori deasupra pistei, Circuit de Catalunya s-a prezentat ca la sfârșitul verii pentru prima sesiune de antrenamente libere din cadrul MotoGP. Temperatura a fost de 26 de grade afară și 28 de grade pe asfalt.

MotoGP, Barcelona

Aprilia a dominat antrenamentele MotoGP de vineri după-amiază. Piloții Honda au terminat pe ultimele patru locuri.

Aprilia rămâne lider în weekendul MotoGP de la Barcelona. După ce vineri dimineață a avut un dublu avantaj în prima sesiune de antrenamente libere, Aleix Espargaro și Maverick Vinales au ocupat primul și al doilea loc și după-amiaza.

Rezultatul FP2:
Aleix Espargaro a fost cu 0,362 secunde mai rapid decât coechipierul Vinales în antrenamente. Francesco Bagnaia a ocupat locul trei în fața lui Johann Zarco și Brad Binder. În spatele lor, alte cinci Ducati au completat primele zece locuri: Alex Marquez, Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini și Jorge Martin.

O singură Ducati nu a intrat direct în Q2: Luca Marini a abandonat în ultimele minute cu o afecțiune tehnică. El va trebui să concureze în principal cu motociclete japoneze în Q1 sâmbătă. Yamaha și Honda au ocupat ultimele șase locuri cu un total de șase mașini vineri.

MotoGP, Barcelona

Accidente, defecțiuni și incidente FP2:
Takaaki Nakagami a abandonat după câteva minute cu o defecțiune tehnică la Honda sa. Raul Fernandez a căzut în virajul 12 la jumătatea sesiunii. El și-a avariat grav Aprilia și s-a întors la boxe cu scuterul.

Vremea FP2:
Antrenamente fierbinți de MotoGP vineri după-amiază la Barcelona! Cu o temperatură exterioară de 29 de grade și un cer doar puțin înnorat, temperatura exterioară a ajuns la 46 de grade.

MotoGP la Barcelona: Reacțiile piloților la antrenamentele de vineri:

1. Aleix Espargaro (Aprilia):
„Știm că este doar vineri, dar a fi cel mai rapid cu recordul circuitului este, fără îndoială, un mod excelent de a începe weekendul. De asemenea, sunt mulțumit de ritmul arătat în ambele sesiuni. RS-GP-ul funcționează foarte bine aici și mă distrez. În orice caz, nu va fi un weekend ușor, mai ales duminică – va fi o cursă lungă. Pista este solicitantă din punct de vedere al aderenței, așa că atât alegerea pneurilor, cât și gestionarea pneurilor vor fi cruciale”.

MotoGP, Barcelona

2. Maverick Vinales (Aprilia):
„Sunt foarte mulțumit de cum a decurs ziua și cum am pilotat. De asemenea, sunt plăcut surprins de ritmul pe care am reușit să îl menținem încă din primele tururi. Sentimentul meu a fost excelent de câteva curse și mă simt bine cu motocicleta, așa că pot lucra eficient la set-up. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ – este doar vineri. Concurenții noștri nu sunt departe și se vor îmbunătăți. Dar sunt încrezător că, dacă vom continua să dăm sută la sută, mâine, în calificări, ne vom lupta cu siguranță pentru primele poziții”.

3. Francesco Bagnaia (Ducati):
„Sunt mulțumit de munca depusă astăzi. După-amiază a trebuit să schimbăm doar pneul spate pentru a recăpăta senzația pe care am avut-o întotdeauna. De asemenea, am reușit să îmbunătățim tracțiunea la ieșirea din viraje, un punct în care Aprilia poate face diferența pe acest circuit. Mâine dimineață va fi important să înțelegem ce pneu spate să folosim în sprint și unde mai putem încerca să reducem decalajul față de lideri: nu va fi ușor să îi învingem pe Aleix și Maverick, dar cu siguranță vom încerca. Pe de altă parte, pentru GP-ul de duminică, cred că am un ritm foarte asemănător cu cel al rivalilor mei”.

4. Johann Zarco (Pramac):
„Am avut un ritm decent, chiar dacă mai este loc de îmbunătățiri. Pista este foarte specială pentru că pneurile alunecă foarte mult. Așa că ai la dispoziție aproape un singur tur pentru a stabili un timp rapid. Dar pot gestiona această sarcină destul de bine. Obiectivul meu pentru calificări este un start în prima linie pentru a avea o șansă la primul meu podium la sprint”.

MotoGP, Barcelona

5. Brad Binder (KTM):
„Obiectivul meu a fost în primul rând să intru direct în Q2. Am reușit acest lucru. Dar sâmbătă încă trebuie să îmbunătățim aderența, aceasta este prioritatea noastră principală. Nu cred că vom avea probleme acolo pe distanța cursei. Dar, în special pentru calificări, încă trebuie să ne îmbunătățim”.

6. Alex Marquez (Gresini):
„M-am luptat astăzi… Finalul este realizat, dar acesta este singurul lucru pozitiv despre ziua de astăzi, pentru că nu am găsit senzația pe care o speram. Este un circuit care îmi place foarte mult, dar nu ne-am distrat pe motocicletă astăzi. Din fericire, suntem în Q2 și mâine dimineață avem șansa de a ne concentra pe feeling-ul cu motocicleta. Acesta a fost cu siguranță planul nostru de lucru astăzi, acum avem nevoie de un pas înainte pentru a fi competitivi atât în calificări, cât și în cursa de sprint”.

7. Marco Bezzecchi (VR46):
„În general, sunt mulțumit de această primă zi pe pistă la Barcelona, în special de ritm. În această dimineață am folosit sesiunea pentru a lucra la ritm cu pneuri uzate. După-amiază, însă, ne-am concentrat mai mult pe intrarea în Q2. Aprilia sunt foarte competitive, în timp ce noi suferim de puțină aderență în partea din spate și nu avem tracțiune. Senzația pe cursă lungă este bună, în timp ce trebuie să lucrăm în continuare la time attack. Vom continua să muncim pentru a obține un rezultat bun în calificări și apoi în sprint.”

MotoGP, Barcelona

8. Fabio Di Giannantonio (Gresini):
„Este doar vineri, dar a fost o zi foarte pozitivă, culegând ceea ce am câștigat de câteva curse. Sentimentul cu motocicleta este bun, iar acum trebuie să confirmăm acest sentiment bun și să îl traducem în rezultate bune mâine. Abia aștept să mă întorc pe pistă”.

9. Enea Bastianini (Ducati):
„În general, sunt mulțumit de cum a decurs ziua. Să intru în Q2 a fost important. Dimineața ritmul meu a fost bun, în timp ce după-amiaza m-am luptat mai mult cu pneurile uzate. Pot fi mai competitiv, iar timpul pe tur este de asemenea bun, dar problemele mele nu sunt încă complet rezolvate. Sunt sigur că mâine, în calificări, ne putem descurca și mai bine cu pneurile noi: Astăzi nu am fost perfect și am făcut câteva greșeli. Cu fiecare sesiune ne îmbunătățim și progresăm și am înțeles pe ce trebuie să ne concentrăm, așa că sunt încrezător pentru mâine”.

10. Jorge Martin (Pramac):
Nu a făcut nicio declarație.

11. Pol Espargaro (GASGAS):
„Bineînțeles că sunt un pic dezamăgit pentru că am ratat Q2 la limită. Am făcut o treabă excelentă astăzi și cu douăzeci de minute înainte de finalul sesiunii eram deja în P11, deci exista potențial. Am avut mici probleme cu motocicleta și sunt sigur că, fără aceste probleme, am fi putut fi în partea dreaptă a clasamentului. Mâine trebuie să atacăm și să forțăm din nou”.

MotoGP, Barcelona

12. Jack Miller (KTM):
„Condițiile de aici, de la Barcelona, sunt înșelătoare ca întotdeauna și fac ca ziua pe pistă să fie dificilă, dar, ca întotdeauna, lucrăm din greu pentru a ne îmbunătăți performanțele! Mâine vom parcurge un drum lung în Q1, pentru care vom fi pregătiți”.

13. Raul Fernandez (RNF):
„Sincer, a fost foarte bine astăzi. Am lucrat cu un nou ambreiaj pentru a ne îmbunătăți startul. Aprilia mi-a dat ceva să încerc și la început mi-a plăcut, dar când am rulat aveam multe vibrații și nu puteam să conduc motocicleta. În FP1 a trebuit să mă opresc de câteva ori, iar în FP2 am pregătit ambele motociclete cu ambreiaje diferite, am încercat un tur, dar a trebuit să mă opresc din cauza vibrațiilor. Am fost foarte aproape de Q2 și am avut un timp foarte bun, dar nu am putut forța prea mult din cauza vibrațiilor și apoi am văzut steagul galben. Vom lucra pentru a pregăti motocicletele pentru mâine, astfel încât să nu avem probleme și vom încerca să mergem mai repede”.

14. Miguel Oliveira (RNF):
„Am avut o zi grozavă, în afară de ultimele 10 minute ale atacului contra cronometru. Îmi este foarte rușine că nu am reușit să îmbunătățim suficient, dar sunt sigur că împreună cu echipa mea vom lucra la motocicletă mâine dimineață, înainte de calificări, pentru a încerca să avem șansa de a intra în Q2 și să fim cât mai rapizi”.

MotoGP, Barcelona

15. Luca Marini (VR46):
„Păcat de sesiunea de după-amiază: a trebuit să mă retrag la ultima mea încercare, deoarece am avut o problemă cu motocicleta. Îmi pare rău, în ultima cursă am fost foarte rapid și aș fi putut să mă apropii de top10. Suntem poate cu 2/3 zecimi mai jos, de asemenea în comparație cu Pecco și Johann, care au fost foarte rapizi cu medium-ul pe spate. În ceea ce privește cursa, încă mai avem de lucru, alegerea și gestionarea pneurilor va fi crucială. În comparație cu celelalte circuite, trebuie să fim atenți să nu încărcăm spatele sau fața. Trebuie să avem grijă de fiecare aspect al pilotajului. Mâine nu va fi ușor să intrăm în Q2, vom încerca, concurența este foarte puternică și cu Aprilia nu va fi un lucru dat”.

16. Augusto Fernandez (GASGAS):
„A fost cald astăzi aici, la Barcelona, nu am avut prea multă aderență, dar sunt destul de mulțumit de cum am început weekendul, mult mai bine decât în Austria, pentru că am fost competitivi încă din FP1. Nu ne lipsește prea mult pentru a fi în top 10. Așa că sunt pozitiv, pentru că mai avem loc să ne îmbunătățim mâine”.

17. Fabio Quartararo (Yamaha):
„A fost o zi dificilă. Dar și anul trecut ziua de vineri a fost dificilă. Nu la fel de mult ca astăzi însă. Practic, am încercat medium, soft și hard medium. Am încercat câte puțin din toate, dar avem probleme cu aderența în spate, frânez un pic prea mult și am probleme cu partea din față. Am vrut să încercăm prea mult, dar problema este că nu avem tracțiune. Trebuie să înțelegem de ce. Mai ales pentru că am avut un ritm bun în primele cinci tururi de dimineață. După aceea, pneul față a fost distrus, dar imediat ce temperatura crește și aderența scade puțin, avem probleme mari”.

MotoGP, Barcelona

18. Franco Morbidelli (Yamaha):
„În această dimineață am reușit să facem o treabă bună, dar în această după-amiază am avut ceva mai multe probleme imediat. Apoi, din nefericire, în timpul atacului cronometrat nu am putut să împac totul și am fost penalizat cu un steag galben în cel mai rapid tur al meu. Oricum, aș fi fost la 0,3 secunde de intrarea directă în Q2, ceea ce este păcat. Ne-am luptat mai mult cu atacurile contracronometru decât cu ritmul”.

19. Marc Marquez (Honda):
„Astăzi a fost vorba de a ne concentra pe noi înșine, nu m-am simțit rău pe motocicletă. Dimineața am făcut aceeași greșeală ca în Austria când am comparat piesele noi, mai ales cu aerodinamica, motocicleta se schimbă mult. După-amiaza am lucrat la baza noastră și la ritm, mă simt bine, dar suntem încă departe de vârf. Obiectivul pentru mâine este să dăm tot ce avem mai bun și să continuăm să lucrăm”.

20. Takaaki Nakagami (LCR Honda):
„Situația este dificilă pentru toată lumea. Facem tot ce putem cu pachetul nostru, dar astăzi a fost o provocare. Cumva ne luptăm să găsim aderență. Cu toții lucrăm din greu pentru a lua măsuri pentru a fi pregătiți pentru sprintul și cursa de duminică”.

MotoGP, Barcelona

21. Iker Lecuona (LCR Honda):
„Sarcina mea în acest weekend este să ajut echipa cât mai mult posibil, acesta este obiectivul. Ne luptăm cu aderența și încercăm să găsim o soluție pentru a face un pas înainte”.

22. Joan Mir (Honda):
„Ne așteptam să fie dificil în acest weekend, deoarece Montmelo este un circuit care este întotdeauna foarte critic în ceea ce privește aderența, virajele sunt foarte lungi și trebuie să controlezi rotirea cu ajutorul accelerației. Aceasta este zona la care am lucrat cel mai mult anul acesta, așa că trebuie să continuăm să lucrăm la asta și aici. Mi-am petrecut ziua lucrând la reglajul motocicletei. Obiectivul pentru mâine este să îmbunătățim senzațiile, astfel încât să putem forța mai mult. Obiectivul pentru mâine este să îmbunătățim senzațiile, astfel încât să putem forța mai mult”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Pronocontest
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss